Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   305 / 1127
(#) Brown válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 21, 2012 /
 
Az Intel GMA900 az Intel 915G chipset része, tehát a drivert az alapján kell keresni.
http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&Dwnld..
(#) belfi2 válasza Brown hozzászólására (») Máj 21, 2012 /
 
A az oldal nem elérhető!
Szétnézek ezen a vonalon is, de emlékeim szerint nem gyártott hozzá az Intel vezérlőt.Az Xp-t ajánlották még felerőszakolni de nem csinál semmi változást, vagy csak én baltáztam el valamit.
(#) _vl_ válasza Brown hozzászólására (») Máj 21, 2012 /
 
Itt magyarázzák el a dolgot részletesen:
Bővebben: Link

Az Intel álláspontja szerint azokat a kártyákat, amikre nem készült Win7-es driver, is lehet használni, a sima XP-s driverrel (persze csak 32-bites Win7-eken!), a Win7-es driverek extra funkciói nélkül (pl. aero).
(#) Szebence hozzászólása Máj 22, 2012 /
 
Sziasztok!

Már nagyon bosszantó, amit a PC-m művel. Két megjelenítőt használok egy monitort és egy TV-t. Viszonylag sokszor szokott előfordulni, hogy lefekvés előtt beteszek egy filmet, amit a TV képernyőjén jelenítek meg, a monitort pedig kikapcsolom. TV és hifi be van állítva, hogy kapcsoljanak ki X idő után, a PC nincs, direkt nincs beállítva, az hadd menjen... Igen ám, de reggel mikor ébredek az utóbbi időben midig úgy ébredek, hogy a PC ki van fagyva... Win7-et használok, mi lehet a probléma?
(#) Norberto válasza Szebence hozzászólására (») Máj 22, 2012 /
 
Logikusan utánagondolva... tegyük fel a következő kérdést magunkban: mi történik azidő alatt, amikor alszol? A legutolsó esti emlék, amikor még minden működik... a másnap reggeli legelső, amikor TV, Hifi ki vannak kapcsolva, a PC meg kifagyva. Közte mik történtek?

Történt pl. 2 db eszköz automatikus kikapcsolása. Mind a kettő fizikai összeköttetésben van a számítógéppel. Szerintem a 2 eszköz kikapcsolási tranziense (vagy csak az egyiküké) lövi ki a gép agyát...
(#) Signal válasza Norberto hozzászólására (») Máj 22, 2012 /
 
Szerintem ez nem annyira logikus, mert külső készülékek kikapcsolása nem szokott így visszahatni, pláne itt csak készenlétbe történő átmenetről van szó, ami gyakorlatilag nem jár ilyen tranzienssel.

Inkább logikus lenne a Windowsnál holtidőben elinduló szolgáltatások hatása, mint pl. töredezettségmentesítés, de nekem még annál is logikusabb lenne (mivel konkrétan tapasztaltam már ilyet), hogy vannak bizonyos alattomos vírusok, ami direkt kivárja az inaktív időt, vagyis amikor a kezelő elvileg eltávozott a gép mellől.

Akkor kezd sunnyogni, forgalmazni, amibe egyébként bele is fagyhat, különböző okból.
(#) Hury válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 22, 2012 /
 
A HP oldalon itt vannak a driverek. Most XP-re listáztam.
Érdekes, hogy külön van egy Video Refresh Rate util.

Tapaszalatok XP-ről, Win7 alatt nem tudom, hogy így van-e.

Az intel915 gma driver nélkül Szabványos VESA-ként települ és tudja is az 1024*768 felbontást.

Ahhoz, hogy a frekvenciát is tudjam állítani, a monitor drivert is ki kell cserélni az Alapértelmezett monitor helyett:
Szabványos monitortípusok: Plug and Pray, Digital képernyőpanel(ha LCD,TFT). Esetleg valamelyik SVGA.
(#) Norberto válasza Signal hozzászólására (») Máj 22, 2012 /
 
Akár ezeket is! lehetségesnek tartom.

A videokártyákról viszont van némi ismeretségem, nem csak szoftveres alapokon, én speciel ezért nem zárom ki egyáltalán a korábban általam írt lehetőséget. De hát ez én vagyok.

Én vírusok és ilyesmik területén nem vagyok otthon, legutoljára kb. 6-7 éve volt kártevőm... szóval inkább távoli emlék, mint tapasztalat.
(#) belfi2 válasza Hury hozzászólására (») Máj 22, 2012 /
 
Szia!
A a HP-t és több száz oldalt végig olvastam driver ügyben.Nincs GMA 900-hoz.Röhej hogy egy vagon laptopot adtak el 2005-2007 között ezzel a vga "kártyával". Amint írták az intel nem hajlandó drivert kiadni hozzá.Azt is írták ami jó a Vistához az jó a Win7-hez is, de ezek szerint nem igaz.A monitor egy HP7500-s tehát csak illene tudnia felismerni egyébként szabványos Plug and Play ként kezeli.Frekit mégsem tudok állítani. A felbontást viszont 800x600 - 1024x768-1280x800 között tudom állítani.
(#) belfi2 hozzászólása Máj 22, 2012 /
 
Sziasztok!
Lehet nem egyedi a probléma. Ma ez idáig az XP állandóan ugyan azt a három frissítést akarta felpakolni.Felrakja és amint frissít kezdi előröl, a lemezterület meg csak fogy.Nem csak nálam hanem a lányom gépén is .Valakinek van hasonló "élménye?"
(#) Szebence válasza Norberto hozzászólására (») Máj 22, 2012 /
 
Nem tudom, nem hinném, hogy ez lenne a probléma oka, ha így kapcsolgatom a két eszközt, akkor nem okoz semmilyen problémát. Havonta kék halál is szokott lenni. Hallgatom a zenét, böngészek a neten és egyszer csak váratlanul egy kékhalál....
(#) Hury válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 22, 2012 /
 
Nekem is olyan notebookom van.
A GMA 900 a Vistához is csak amolyan minimum. Ha windows, akkor inkább XP való a gépedre, igaz az meg egy több mint 10 éves valami.

Akkor most a Win7 minek ismeri fel a kártyát?
(#) belfi2 válasza Hury hozzászólására (») Máj 22, 2012 /
 
Ha jól emlékszem (szétszedtem és vissza tettem a szekrénybe, majd ha lesz valamilyen megoldás akkor újra nekifogok.) a monitor az "Szabványos monitor típus" az adapterhez is valami hasonló volt írva .De a lényeg az hogy a "Frissítési frekvencia" lehetőségnél is az "Alapértelmezett monitor" (vagy ilyesmi) volt kiírva nem pedig a választási lehetőségek.
(#) vladcepes hozzászólása Máj 22, 2012 /
 
Sziasztok! Van egy ilyen laptop mint ami a képen látható.,bekapcsolom és ilyeneket pityeg: 1-4-1-1 vagyis 1-szünet 4(rövid)-szünet 1-szünet 1 aztán nem jön be semmi. Mivel lehet a problematika? A választ előre is köszönöm. Üdv.
(#) Hury válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 23, 2012 / 1
 
Üdv!
Bővebben: Link szerint: RAM Failure on data bits xxxx of high byte of memory bus.
Azaz kb.: memória hiba.
(#) vladcepes válasza Hury hozzászólására (») Máj 23, 2012 /
 
Óú.- köszönöm szépen! pedig mennyit kerestem az este róla leírást. Na majd este kiveszem a memóriakártyát,megmozgatom egy kicsit. Azt nem tudom így fejből hogy ebbe milyen lehet,(gondolom valami régebbi) -szerintem az én laptopomé nem talál hozzá.
(#) Hury válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 23, 2012 /
 
Clevo D410S
User manual: ftp://sftp.clevo.com.tw/USRMANUAL/D4x0S/DM4x0SHP_EUM.zip

Szervíz manual: http://tim.id.au/laptops/noname/clevo%20d400s%20d410s.pdf

Szerint: DDR 200/266/333MHz-es 128,256,512MB-os SO-DIMM RAM megy bele.

De tapasztalatok alapján nem 100%, hogy (csak) a RAM hibás. Mivel nem sok minden cserélhető, gyakorlatilag alaplap hiba is lehet.
(#) vladcepes válasza Hury hozzászólására (») Máj 23, 2012 /
 
Szia! Köszönöm. a Szerviz könyvét közbe én is megtaláltam.Na majd este kiderül. Üdv.
(#) vladcepes válasza Hury hozzászólására (») Máj 24, 2012 /
 
Tegnap kivettem a memóriakártyát,megtisztítottam,visszaraktam most legalább bejön a Bios ,de utána kiírja hogy nem található operációs rendszer,ja és a vincseszter kattog mint állat. Kivettem a vincsesztert is visszadugtam de a hiba ugyan az.Gondolom meghalt a vincseszter.
(#) _vl_ válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 24, 2012 /
 
A kattogó winchester az esetek nagy részében kuka.
(#) TKori225 hozzászólása Máj 25, 2012 /
 
Üdvözletem!

Pár hete vettem egy Asus P5KC alaplapot használtan. De meggyűlik vele a bajom. Rendszertelen időközönként azt csinálja, hogy bekapcsoláskor felpörög minden eszköz, PWR LED folyamatosan világít, és ennyi. Nem bootol, nem csipog. Egyedül az segít, ha sokáig nyomom a powert, reset se segít. Ha ez nem lenne elég, olyat is tud produkálni, hogy Win7 Prof. 32bites kifagy bootolásnál. Mielőtt megjelenne a színes animált Windows-logo. HDD LED innentől sötét.
Konfig:
Intel Pentium Dual Core E5200
Kingmax 2 Gb DDR2-800 (1db)
Pioneer Sata DVD író
Samsung 160Gb Sata HDD
Samsung 250 Gb IDE HDD
N-Power 600W zsír új táp
2 PCI slotban egy TV tuner és egy hangkari ül. amivel eddig próbálkoztam, az 3 másik CPU, egy másik táp. CMOS Reset nem segít. Ha viszont sikerül felállnia, akkor hosszú órákon át kifogástalanul megy...
Tudnátok tippet adni, hol próbálkozzak?

DSCF5514.JPG
    
(#) belfi2 válasza TKori225 hozzászólására (») Máj 26, 2012 /
 
Szia!

Szerintem szedjél ki mindent ami nem kell az induláshoz,csak az maradjon ami feltétlenül szükséges.Próba.
Mindent említettél kivéve a RAM-ot.Próbáld kicserélni(még ha csak erre az alkalomra is) és próba. RAM teszt.
Esetleg a foglalatokat,csatlakozásokat átnézni (táp ,RAM slot stb.)
(#) TKori225 válasza belfi2 hozzászólására (») Máj 27, 2012 /
 
Hali!

Lottóznod kellene, ugyanis a Win7 memtesztelője azt írja ki, hogy hibás a memóriamodul. De hogy ez okozna ilyen őrült szélsőséges instabilitást, azt nem gondotlam volna. Az imént megvolt a Win7 első kékhalála is...
(#) vladcepes hozzászólása Máj 29, 2012 /
 
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy egy Laptop vincsesztert hogyan tudnám csatlakoztatni egy másik laptophoz másodlagos vincseszterként hogy esetleg a meglévő adatokat ha tudnám még mentsem le róla.Az asztali gépnél ott már csináltam ilyet,de laptopnál még nem. A választ előre is köszönöm.
(#) belfi2 válasza vladcepes hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Szia!
Nem hiszem hogy tudod csatlakoztatni mivel csak egy HDD SATA vezérlője van.(plusz az optikai)Viszont a két HDD-t beleteszed egy asztali PC-be simán tudod az adatokat mozgatni.Esetleg külső mobil rack USB csatlakozással.
(#) velegiistvan hozzászólása Máj 29, 2012 /
 
Üdvmindenkinek!

Szerintetek melyik a jobb márka minőségre a Western Digital, vagy a samsung? Ugyanis szeretnék vásárolni egy 1 tb-os 7200-as belső vinyót, és nem tudom, melyiket érdemes. Ha jól emlékszem, régebben írta itt valaki, hogy a wd-k érzékenyek a tápfesz ingadozására. Ez azért lenne fontos nálam, mert egy külső házba tenném be az új hdd-t, aminek nem tudom, mennyire stabil a tápja. Jelenleg egy 500-as Samsung vinyó van benne, ami kb 3 éve kifogástalanul üzemel.

A válaszokat köszönöm.

István
(#) Macsek71 hozzászólása Máj 29, 2012 /
 
Üdv !

Előzmény : "kaptam" egy elfüstölt PC-t. A proci körüli kondik felnyílva, a tápegységben néhány alkatrész megperzselődve, felrobbanva. Szétbontás után mivel az alkatrészek (a procit nem próbáltam) működőképesnek tűntek, felhasználtam őket ide-oda.... A vinyó sokáig USB-csatolóval hurcolósként szolgált, most kénytelen voltam befogni rendszervinyónak.
Tünet : A merevlemez időnként kattan, mintha egy pillanatra kikapcsolna ...
Kérdés : ez a hiba az előző elfüstölt gép "hatása" vagy kezdjek gyanakodni a mostani gép kialakuló hibájára ?

Köszi...
(#) eSDi válasza velegiistvan hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Üdv!

Külső házba teljesen mindegy melyiket rakod, mert annak a tápján csak a vinyó lóg, így az a tápfesz nem fog ingadozni más eszköz hatására. Használat során inkább törekedj arra, hogy sűrűn ne legyen ki-be kapcsolva.
A WD Green széria halálát meg az olcsó táp (silány csatlakozók) okozza általában, amin a felhasználók szoktak spórolni...
Nekem mindig megbízható gyártótól származó tápegységeim voltak, sohasem volt gondom HDD-vel, még ha a táp ki is purcant...
(#) _vl_ válasza Macsek71 hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
A vinyó "kialakuló" hibájára kezdjél gyanakodni. Hogy ez minek köszönhető, arra maximum tippelgetni lehet. De egy "hurcolós" vinyónál semmin nem lepődünk meg.
(#) _vl_ válasza eSDi hozzászólására (») Máj 29, 2012 /
 
Idézet:
„A WD Green széria”

Az én szerény véleményem, hogy WD Green-t nem veszünk. Nem értem ugyanis a koncepciót, aminek a szülötte az a termék...
Következő: »»   305 / 1127
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem