Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag
Témaindító: szabi83, idő: Feb 2, 2006
Az jó Ott pont nem is kerestem. Jó tudni.
Hello!
Rendelkezik valaki némi ismerettel automata kapuk gumi élvédöiröl? Esö után müködok a kapu, de egy idö után az élvédelem letilt. Ha minden igaz ez ellenállásos biztonsági élvédelemröl van szó. Válaszokat elöre is köszönöm. Üdv.: TPeti
Szia
Milyen tipusról van szó? Ált. két végén 1 infra pár figyeli egymást, ill. van nyomás érzékelős megoldás is. Üdv
Hello!
Alul, felül 2 vezeték csatlakozik a gumira. Az egyik a gomi közepére van benyomva, ahil egy fém szál fut végig. A másik a gumi szélére van benyomva, ahol szintén van egy fém szál, ebböl itélve szerintem nyomásos lesz. Összesen van 6 darab élvédelem. 2-2 a tartó oszlopon és a kapcsolószekrényen, 2 pedig a mozgó kapun. Ezek több helyen vannak közösítve, de sajnos nem jövök rá a müködési elvére. Az egyik érpár közé egy ellenállás is van bekötve. Üdv
sziasztok elkeszul a kapum meg a festes hatra van de ma mukodik tetem fel videot akit erdekel http://www.youtube.com/watch?v=XtZTv9N_mjU&list=FLLL3e_nCiB_ANqpmi4...h_lolz
Érdekes megoldás! A szél, nem fogja kidönteni ? Mennyire betörés biztos, mintha az oszlopig nem érne el(kiálló két vasra gondolok).
Szabi83 a szel nem birja athajtani a attetelt meg a vegere meg teszek egy keriteslecet csak meg nem volt idom
Szerintem is érdekes megoldás, még nem láttam ilyet.
És jó gyors is. Szárnyaskapu és tolókapu hibrid. Jó tulajdonsága, hogy nem hat rá akkora erő, mintha egy szárnyat mozgatna, a rossz, hogy télen lehet takarítani a havat a sínről.
Szépen működik! Igaz a végén amikor belengenek a szárnyak azt sejteti - egy kicsit mintha kevés lenne az áttétel és a motor a kapu teljes kordában tartására. Kívánna valamilyen reteszt.... De a lényeg, hogy működik ....
Sziasztok finomítottam a kapun, hogy a végén lassabban csukódjon ilyen lett Bővebben: Link
Szia! Csak egy technikai jellegű észrevétel: a motorokat hóhatár (40cm) fölé szokták tenni - ott optimálisabb is az erők megoszlása. Miért került ennyire alacsonyra?
kameleon2 hello nem akartam magasabra teni olyan 25 cm van a foldtol de a kerites lec veget nem hiaba tenem feljeb mert ot csak 7 cm van de hat ugy is van takritva a ho ugy hogy nagy gondot nem fog okozni szerintem
Ha IP67-es legalább az elektromos rész dobozása, akkor ez nem annyira probléma. De ha nem, akkor télen beázhat...
Sziasztok
Van egy M.A. System kapuvezérlőm, Aurel bc-nbk vevő modullal. Tudnátok segíteni, milyen távvezérlő lehet jó hozzá. Már több céget felhívtam, aki kaputechnikával foglalkozik. Azt mondták, vegyek új vevő modult, ahhoz van távvezérlő is. Persze a vevő árán, három távot kapnék. A vevő AM, elvileg fix kódos (bár szerintem ezt nem a vevő, hanem a kapuelektronika határozza meg), 433,92MHz a frekije. Sajnos a kapuelektronikához, sehol nem találok leírást. Itt az adatlap a vevőhöz. Egyébként 18-ért kapnék komplett vezérlő panelt, vevővel, dobozolva, de ezt sajnálom kidobni, na meg az újhoz is kellene távvezérlőt venni.
Szerintem egyedi távvezérlő készülhetett hozzá, azaz erre utal a rádiós modul választás.
Az a gond, hogy nincsenek dip kapcsolók, csak egy nyomógomb, prog felirattal.
Én úgy gondolom, hogy bármilyen távvezérlő jó lenne hozzá, majd annak a kódját mintavételezné a prog gombbal, majd ezután erre a kódra nyitna. Mert ugye a modul, csak egy rádiófrekis vevő, ami bármelyik, ezen a frekin működő adót képes érzékelni. Viszont, a rádió frekire, rá van ültetve egy digitális jelsorozat, amit a dekódoló felismer. Persze, ha mégsem gondolom jól, akkor kidobtam a pénzt egy távirányítóra. Amúgy, hogy érted az egyedi távirányítót? Emlékszem, két gomb volt rajta, külön tudta nyitni az egyik, vagy mindkét szárnyat. Ez most is megy, a panel csatlakozásról.
Helo!
Lenne egy kerdesem..megepitettem Tompy altal tervezett kapuvezerlest a reles valtozatot ..minden szepen mukodott de ma reggel kinyitottam a kaput és becsukni már nem tudtam, az egyik irany mukodik a masik pedig nem.Mi lehet a gond mert fogalmam nincs milyen alkatrész mehetett tonkre??Relet hallani hogy kattan de lehet az szakadhatott meg ??? Ja és az also rele mukodik a felso rele ha kapcsol akkor nem megy... Válaszokat elore is koszonom !!!
Szia gabor991!
Küldenél nekem is email-en egy kicsit bővebb tájékoztatást? Elsősorban a mechanikai része érdekelne, az elektronikám már megvan. Köszi!
Egyedi alatt azt értem, hogy ezzel a modullal bármilyen adatátvitel megvalósítható, a tervező/programozó igénye és elképzelése szerint.
Vannak olyan vezérlők, melyekben a rádiós modul előre programozott (mikrovezérlő van bennük), ezekhez kapható távirányító is, 'szabványos'.
hello nem tudom melyik kapura gondoltal mert 2 van nekem a oszecsukhatosra akor teszek ide kepet mind 2 nek ugyan az a alapelve ablaktoro motor 24 v tatrabol nagyon erosek 1 es fokozaton mukodik kiseb fordulaton egyik fogaskerek fixen van a motor tengelyen a masik csapagyas ,a lanc vegere rugot es spanolot tetem es ezel betudod alitani ha valami nem vilagos irj
Nem kínlódtam tovább, vettem egy új vezérlőt, két távval. Gardengate twist típusú. Minden nagyon szuper lenne, de gyárilag hibás. Először a kiskapu nyit, majd a nagykapu. Viszont visszafelé is a kiskapu kezd először zárni. Az a szerencse, hogy a nagykapu motor gyorsabb, így beelőzi a kiskaput, különben símán összeakadnának. Nem viszem vissza, mert ez program hiba, viszont nem hinném, hogy ebben másik program van, mint a többiben, arról nem is beszélve, hogy üzemanyagban mennyi lenne. A leírás alapján ezt nem lehet rajta programozni, a nyitási késleltetés a két szárny közt, gyári érték. Amúgy korrekt lenne, külön motoronként nyomaték és idő állítás, valamint az automata visszacsukási idő állítás, minden potival, finoman állítható, a végén benne van a lassítás is. Nem egészen 21 ezer volt, a két távval együtt.
Ha meg majd egyszer motort kell cserélni, leszedem a zsanért és nem lesz gond.
Hát, minimális elektronikai ismeretekkel ebből a modulból igen kömnyen lehet kapunyitót csinálni. Ehhez lehet kapni négygombos távvezérlőt is.
Ez nagyon szuper, tényleg egyszerű és elvileg bármilyen táv jó hozzá, mivel rá lehet programozni.
Nekem viszont már nincs szükség rá, mivel az új vezérlőhöz gyári távirányítók vannak. Azért a régi vevő modult kivettem, majd veszek hozzá egy pici adót, meg ht12-es kódoló/dekódoló párt és ezzel építek egy négycsatornás adó-vevőt. Közben arra gondoltam, ki lehetne bővíteni akár 10 csatornásra is, persze akkor egyszerre, csak egy funkció működne. A bemeneteket diódákon kapcsolgatni, a négy kimenetet meg egy CD4028-assal dekódolni és már van is 10db kimenet.
Szia !!!
Szeretném tudni milyen hosszú a lánc tartó ( úgy látom Zárt szelvényből van.) Mennyire tartja meg a kaput meglehet e húzni befele annyira hogy egy ember beférjen?
hello 135 cm hoszu ,ezt nem ertem hogy az ember beferjen hova hol jelold be a kepen mier gondolsz vagy rajz
Szia!!!
Azért kérdeztem ilyet mert tetszik a megoldása , de én csak egy sima egy szárnyú kapura szerelném ezt a meghajtást . Mennyire tartja mereven a kapu szárnyat zárt állapotban? Írtad hogy rúgó és spannoló is van rajta ezért kérdezem hogy a bezárt állapotban mennyit enged nyitási irányba a rugó ,befér e egy ember a kapu szárny és a kapu oszlop között? Esetleg célszerű e valamilyen reteszt beépíteni a kapu szárnyba ami megtartja zárt állapotban.
hello a kaput nem tudod attolni eros rugot tegyel bele de nem muszaly csak azert jo ha van nem olyan tul merev az egesz. 1 cm mozgasa van a kapuszarnynak de ez mind fug a pontos bealitastol ,en probaltam eloszor menetes szaral de nekem nem valt be tul hangos es lasu volt, igy a lanc megoldasal engem meggyozot es nagyon csondos . szerintem nem kel retesz de azt majd ha keszvan ugy is meglatod hogy lene jobb
|
Bejelentkezés
Hirdetés |