Fórum témák
» Több friss téma |
Kapcsoló az erősítőt kapcsolja át felvételi módba, ami a bemenet és kimenet pontjait (is) átkapcsolja (fordítja). Kontakt hiba esetén gerjedést, zúgást is okozhat.
Búgás 100Hz köröli zajnak érthetjük?
Igen , mert most jut eszembe hogy maga az erősítőmőn van spektrumanalizátor , és ott úgy van hogy van a 100 hz, 1khz, és a 10 khz , és ott csak a 100 hz világít
Na kipucoltam a kapcsolót, de még mindíg búg , ám ha lenyomom a szalagtovábbitó tengelyt akkor a búgás erősödik , lehet hogy a motorral van a baj?
Biztos nem a motor. Nézd át a vezetékezését, leszakadt árnyékolás stb is okozhat ilyen hibát.
Átnéztem mindent , de semmi hibát nem találtam az árnyékolás a helyén van
Ha a felvételi hangerőt 0-ra állítva csinálsz próbafelvételt, akkor is van brumm?
Lejátszásnál semmi búgást nem tapasztalsz?
Próbára kösd ki a törlő oszcillátort és jöhet úgy egy próba.
Lejátszásnál búgásmentesen szól, ám a törlő oszcillátor az a törlőfej nem?, ám ok lekötöm és meglássuk úgy búg-e
Nem, a nyákon találod kissé elkülönítve, tekercs és egy vagy két tranyó..
Mert kiszedtem csak a tranyót, és a búgás megszünt,de nem vett fel
Ez csak próba volt, így nem fog felvételt készíteni. Ebből arra következtetek, hogy táp hiba is lehet. Felvétel állásban nagyobb áramfelvétel miatt jelentkezik a brumm.
Tápegység elkoit mérd ki, vagy cseréld. Feszültségek ellenőrzése sem ártana.
Q102, Q103 tranyók feszültségeit ellenőrizd.
A q103-as tranyónál felszakadt az összes láb a nyákról,áthidaltam de még így se jó, majd átnézem a q102-t is csak most nincs időm,ám a q103-mal biztos nincs semmi baj mert azt már átnéztem, meg lecseréltem
Lecseréltem a q102-es tranyót , és mostmár halkabban búg valamennyivel
Mekkora a feszültség a kimenetén? A +/- tápfeszek jók?
Hello van 1 sony mhc c33 hifim és az lenne vele a gondom hogy rádioval , cdvel rendesen szol , de ha auxba teszem recseg ez miért van?????
segitségeteket erlőre is köszönöm
Persze a tápfeszek rende vannak, most így nem tudom megmondani mert most nem otthon vagyok , ám találtam egy picit púpos elkót , ami a felvétel oszcillátor fele megy , meg eggyet ami a tranyókhoz megy , szerinted ezeke lehetnek a hibásak?
Helló , ha mozgatod a csatlakozót akkor is recseg?Mert ha igen akkor a forrasztás megvan törve a csatlakozónál vagy a legrosszabb esetben leszakadt a forrasztás a nyákról
Azok a kondik okozhatják ezt a problémát, cseréld ki.
nem nincs gond a csatlakozóval én is arra gyanakodtam , de nem kiforasztottam és kicseréltem de nem az a hiba szerintem az a lesz a baj hogy ez PHONO bementenet és nem aux és ha jol olvastam akkor ennek előerősitőre van szüksége impedenciája miatt nos ha a leirtak igazak hogyan tudnék én 1 ilyet beszerezni vagy csinálni olcsó pénzből??
próbáld meg azt hogy az operációs rendszerbe vedd lejjebb a hanghullámnak a hangerejét, ám az a phono bemenet az neked az aux, mert haveromnak is az van írva az aux helyett hogy phono és simán tudja használni a gépnél
Mármint gépen akarod használni nem? mindegy amire rá van kötve a hifi annak vedd lejjebb a hangerejét
igen gépen szeretném használni , de ha lejebb veszem akkor már nem szól akkorát:S de hogyha lejebb veszem akkor rendesen tisztán kell hogy szoljon ugye?
Igen, és a torzítás esélye is csökken ami jelen esetbe nálad recsegés
Üdv!
Van egy AIWA NSX -R81 hifi ami nem kapcsol be, a tulaj már úgy kapta. Van benne egy segédtáp mivel nyomógombról kapcsolna be. A fő trafónak van egy reléje amit egy tranyó vezérel és a bázisa rá van kötve sok mindenre. Hogy lehet kideríteni mi a baja? Vagy hogy merre keressem a hibát. Megpróbáltam 220 at adni a főtrafónak és akkor hallottam egy relé kattanást, kiderűlt hogy az erősítő védelmétől van. Tranzisztoros erősítő van benne, azt is megnéztem, hogy ha az erősítővel lenne baj be se kattanna. |
Bejelentkezés
Hirdetés |