Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   793 / 1385
(#) emmzolee válasza pluto hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Nagyon szép!

Ha beforrasztottad teszel föl úgy is képeket? Kíváncsi vagyok hogy bírja az Octamex-es fóliád a forrasztást. Én gyakorlatilag azért hagytam abba a vele való munkát, mert keveset bírt.
(#) eyess válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Egyébként nem az én nyákom , és nem tudni kinek mikor kellhet egy ilyen színes nyomtatásra felirat lötstop stb .De amúgy semmi különös csak prezentáció.
(#) aramos válasza pluto hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Szia!
Jó lesz PS-n keresztül, kösz az instrukciókat, mert még nincs nagy gyakorlatom benne. De most már egyszerűen bosszant, hogy semmiféle PDF-et nem hajlandó megnyitni.
Üdv.: aramos
(#) pluto válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Szia!

Már tettem fel, az "AVR égetők" topicba. De itt a kép. Nekem idáig nem volt bajom vele, igaz ugyan nem is kellett idáig "erőszakoskodnom" a nyákkal. Te hogy csinálod? Nálam az eljárás a következő: Levilágít, 40 perc várakozás, előhív, 60 perc intenzív UV, 60 perc sütő. Az viszont igaz, hogy egyszer valamiért kaparnom kellett és meglepően könnyen lejött. Legalább is így éreztem, bár lehet, hogy csak beképzeltem magamnak. Érdekelne a Te tapasztalatod, jó lenne tanulni belőle.

Üdv, Pluto
(#) pluto válasza aramos hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Szia!

Most, hogy mondtad a PDF problémát, kipróbáltam. Nálam sem nyitja meg a GIMP. Úgy tűnik, hogy teljesen véletlenül csak PS-el dolgoztam. Egyébként a feladatnak teljesen megfelelt, aztán váltottam Illustrator-ra.

Üdv, Pluto
(#) emmzolee válasza pluto hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Nálam így néz ki a dolog.
Levilágítom. Nem várok az előhívás előtt semmit. Mosószódában szoktam ecsettel dörzsölni. Aztán kirakom az ablakba, és ennyi.
Azt vettem észre, hogy semmit nem számít, hogy kisütöm-e vagy sem. Az csak azért kell, mert akkor ki szárad a fólia teljesen. Ez a folyamat magától is végbe megy.

Idézet:
„Az viszont igaz, hogy egyszer valamiért kaparnom kellett és meglepően könnyen lejött. Legalább is így éreztem, bár lehet, hogy csak beképzeltem magamnak.”


Nem hinném, hogy be képzeleted. Tényleg le tud pattogni. Ha például csiszolom a kész panel szélét nekem is le pattogott már a zöld. Vagy próbáld meg meleg pákával kapirgálni a zöldet. Nagyon hamar megadja magát.
Ezért jobb a kék két komponenses cucc. Az olyan mint az igazi! Egyszer melóztam egy nyák gyárban. Ennek kisütéskor pontosan olyan szaga van mint az eredetinek. Ami persze nem nagy dolog, de ez mindent ki bír.
gulasoft-tól vettem annó.
(#) pluto válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Szia!

És milyen technikával viszed fel az anyagot, hogy szép egyenletes vastag legyen? A YouTube-n láttam már hasonló két komponensű anyagot, ott egy szilikon vagy gumi hengerrel vitte fel az illető. A másik ami feltűnt, hogy eléggé nagyvonalúan bánt a mennyiséggel. Vagyis például ha kisebb dolgot készítek, mint például azt az AVR-égetőt, akkor tartok tőle, hogy pocsékolni fogom az anyagot.
(#) emmzolee válasza pluto hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Igen. Nekem is ez vele a gondom. Én szivacs hengert használok. bizony 1 nyák miatt nem érdemes elővenni. Mindig össze gyűjtök vagy 10 nyákot, és egyszerre csinálom meg őket.
Sajna ezek ipari cuccok. Viszont nem kell belőle sok. Már használom egy ideje, és alig fogy. 3 vagy 4 deci ilyen festék volt majdnem 5000 Ft. Marha sokáig elég.
(#) eyess hozzászólása Júl 1, 2012 /
 
Én meg szeretnék valakit megkérni aki dry fóliát használ , megcsinálná e, ezt nyákra nem kéne kimaratni , csak a nyákon láthatnám a kettő közti különbséget .Még az is jó lenne, ha nem nyomdai lenne a levilágítás .Gondolkodok ezen a dry témán , de ha nem lehet ilyet kivitelezni vele , illetve hasonlót , akkor nem fognék bele a dry ba.Ezen is vannak hibák , de most ne ezt nézzétek már , hanem szeretném tudni , hogy közel hasonló , vagy jobb minőséget lehet elérni vele ilyen kis méretben is.Teszek fel képet , és mellékelem a pdf fájlt is.Ha valaki szánna rá egy kis időt annak előre megköszönöm.
(#) aramos válasza pluto hozzászólására (») Júl 1, 2012 /
 
Bosszantott a dolog, és meg lett a megoldás: a gimp.hu/forum-on olvastam, hogy az ékezetes könyvtár és fájl nevekkel nem boldogul. Ékezet és szünet nélküli névvel sikerült megnyitni! Most már csak alaposabban meg kell ismerni, tapasztalatot kell szerezni.
Üdv.: aramos
(#) pluto válasza aramos hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Köszi az infót!
(#) braner hozzászólása Júl 2, 2012 /
 
Valaki tudja, hogy van-e külömbség a gyári fotonyák közt.Mert eddig kék fóliásat kaptam, de amit a Conrad-tól lehet rendelni azon fekete védőfólia van.Árban talán innen lehet a legjobban beszerezni.
Köszi
(#) pluto válasza eyess hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Szia!

Nincs meg véletlenül a rajzolat "eredetije"? Mert ha házi módszerekkel kéne megcsinálni - ami már így is határeset a nyomtató miatt - akkor legalább ne legyen "szőrös és rücskös".

Üdv, Pluto
(#) eyess válasza pluto hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Elvileg ez az eredeti erről csináltam én is a teszteket , és én is észre vettem , hogy nem a legjobb minőség, aki csinálta , de amit lehetett kihoztam belőle , akkor az eredeti .

BGA256db.pdf
    
(#) janikukac hozzászólása Júl 2, 2012 /
 
Létezik ilyen??!!
Ma nekiestem , hogy csinálok egy szép panelt. Még sose csináltam ilyen "nagyot". Dry-al akartam szokásosan. Egyszerűen a fólia folyton összeugrott , mint a macska pö.... A 2. elrontott után anyámmal szétszedtünk még kettőt, együtt fogtuk, mindhiába, nem lehetett. Erre lamináló gépes technikát alkalmazva a mosdótálban felraktam valahogy a fóliát, ami az utolsó volt, mind elfogyott, és már világítottam volna le, erre a tesóm felcsapta a fényt, és totál elment a panel. Igaz levilágítottam, de nem lehetett már előhívni. Nem hiszem el, hogy így ment el az összes maradék maszkom egy délután, szét esz az ideg.
Na, miután lecsillapodtam valamelyeset gondoltam, hogy vasalok egyet. Hát megtettem, de az se sikerült, nem ragadt fel rendesen a toner.
Esz az ideg, mert sose vágtam még ilyen szép panelt, sose sikerült egyedül egy rajzot elkészítenem, most meg az össz maszk elment, meg egy csomó festék a nyomtatóból, mert 2x maszkolok, de a vasaláshoz megint nem inverz kell, szóval újat nyomtattam. Már azt a panelt meg se szabad többet vasalni se, mert a réz már nem tűri ugye egy idő után a meleget, már csak némi p20-am maradt.
Bocsi a kitörésemért, nem akarok semmi dry szidó hozzászólást se látni, már nagyon unom.. Csak meg akartam osztani, hogy milyen napom volt...
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Nos igen nagy nyákoknál nehéz kézzel felvinni a fóliát. Ilyenkor már kell a lamináló. Azzal fel lehet vinni nagyobbakat is.
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Mekkora is az a nagy panel ?
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Na már csak ez hiányzott.. :bummafejbe:
Amúgy 215x115mm...
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Lamináló kell. Ez van. A vasaláshoz vasaló kell, ehhez lamináló.
Nem is szabad szétszedni. Le kell húzni azt a szélét ami merőleges a pöndörödés irányára, cirka 1 centi szélesen az egész hosszban, azt középről rásimítani a panel szélére, ilyen melegben egyből ragad, majd mehet a HIDEG laminálóba, miközben a maradék részről folyamatosan húzod le az alsó(pöndörödés felőli) fóliát.
Szerintem ha kézzel simogatod is kell mennie, de szinte 90%, hogy egyben szedted le a takarófóliát, és nem a jó irányból próbáltad felvinni!
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Ez esetben a 115cm-es résznek kell annak résznek lenni amerre feltekeredik a fólia! Perzse lehet a 215-ös is, csak akkor a 215 felé tekeredjen a fólia.
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Próbáltam mindkét oldalról is leszedni a polimert a dryról..
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Ez speciel baj! Arról kell leszedni amerre pöndörödik, de ez csak az egyig gond, a gyűrődés azért volt, mert ahol lehúztad, ahhoz képest kétoldalt akart betekeredni!
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
A pdf et gimp-el invertálva pdf creatorral ismét pdf be alakítva ,lézernyomival (HP2100) pausra nyomtatva a nyomat densiti spray segítségével sötétítve , majd 5sec ideig levilágítva ilyen lett. A fényképezés (telefonnal) nehezebb volt mint a nyák elkészítése
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Nézd csak a fekete dry fóliát
Viccet félre téve ,ahogy ki veszem a szavaidból megint kapkodtál ennek ez az eredménye . És hidd el vannak olyan fázisai a dolognak amit addig tutira jól csináltál , és képes az ember elrontani még azt is , csak mert kapkodás van .Egyébként én nem dry ozok , de sok dolgom van más féle anyagokkal aminek fóliához köze van , és azt tudom ,hogy melegbe a fóliával nagyon nem frankón lehet bánni , de erről Gulasoft biztos többet tud neked mondani .Talán én megpróbáltam volna laminálás elött betenni a fóliát a hűtőbe a laminálóban úgy is felmelegszik .És egy kis Rainbo.

Kaqkk : közben irtál ez jónak látszik igy elsőre.Köszi szépen.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Az előhívott nyákon nem találtam hibát , csak sajnos
a minőség nem igazán látszik a rossz kamera miatt
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Júl 2, 2012 / 1
 
Szép, szép, de mard már ki egyszer, vagy csinálj egy rendes (!!!) videót a technikádról..
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
A nyák rajz sem az igazi mármint az eredeti , mert én is kinagyítottam , és szóval a vonal vezetés , és még sok minden más,ami nekem legalább is nem tetszik, de hát tesztnek jó .Nem lényeg hogy kamerás , mert látom én annyira , hogy lássam , hogy a dry , hogy viselkedik ilyen kis méretekben is lehet , teszek majd egy próbát dry ügyben is igaz nekem másképp máshogyan terveim lennének vele.

Janikukac Elhiheted kimaratva is tuti a BGA t láthattad stb ezt csak levakarni tudnád.
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Ne keverd a dolgokat. A polymer maga a dry, ami két fólia közé van téve. Ahogy gulasoft írta, csak az egyik végén kell megkezdeni leszedni, azt rásimítani a nyákra és a simítás ütemében húzni lefelé tovább kis részekben a fóliát.
(#) kaqkk válasza eyess hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Viszont ahogy látom ez is "csak" teszt panel mert nem tükrözve nyomtattad és ezért fordítva van rajta a rajzolat
egyébként maga a vasalás és a toner fedése jónak tűnik .
(#) eyess válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 2, 2012 /
 
Igen ez is teszt volt és nem is hagyom meg , azért kellett, mert lehet hamarosan kellesz , és jobb előre tudni , hogy mire számítsak ennek a nyák elkészítésében , ha hiszitek ha nem tutira kell a teszt .Nem mindegy milyen rajzolat mekkora nyáklap stb stb stb , és az idő ami nagyon fontos tényező talán mint a dry nál a levilágítás.
Nem a toner fedése a lényeg az is, de nem elsősorban.Nyomtattam már én is olyant , hogy úgy voltam vele lecserélem a nyomtatót , de aztán mégsem. A nyák tisztítása stb .PL gondolkodtatok már azon , fogadjunk , hogy nem nos a tojás papír, műnyomó akármi szóval ,ha nyomtattok rá azzal senki nem foglalkozik , hogy mennyire van összefogdosva a felülete a papírnak , mert ugye fényes a felülete igaz vagy zsíros is? Hát sok kis apróság de nagyon sokat számít.
Következő: »»   793 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem