Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter problémák

Témaindító: lgyk, idő: Szept 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 78
(#) ZTG hozzászólása Máj 23, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Maxwell MX-25328 multiméterem amiben leégett egy ellenállás (R33). Sajnos az értékét így nem tudom leolvasni.
Megtenné valaki akinek van ilyen műszere, hogy szétszedi és leolvassa nekem az ellenállás értékét, vagy esetleg lefényképezné? Csak négy csavar és már látható is.
Előre is köszi a segítséget.

maxwell.jpg

(#) ZsoltiD hozzászólása Jún 2, 2012 /

Sziasztok!
Van egy 2 éves EMOS MY-68-as multiméterem.
Nem nagyon hajtottam, inkább csak ellenállásokat méregettem vele, az itthoni "forrasztgatáshoz".
Ma, amikor mérni szerettem volna vele, akkor a 270R ellenállásnál 117R-t mutatott. Azóta 1.03K-t mutat alapjáraton, pedig nem is mérek semmit. Ennél kisebb ellenállásnál rosszat mutat, nagyobbnál, meg mindig 1.03K-t.
Feszültséget, áramot továbbra is pontosan mér.
Ilyenről lenne szó.

Valakinek van ötlete, hogy mitől csinál ilyet?
(#) Teaway válasza ZsoltiD hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Mit mutat, ha összeérinted a mérővezetékeket?
(#) _vl_ válasza ZsoltiD hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Elemet nézted?
(#) ZsoltiD válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Elem rendben, ha összeérintem a két vezetéket, akkor kb 1.5R-t (gondolom a kábel ellenállása).
(#) ZsoltiD válasza ZsoltiD hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Valaki nem látott esetleg ehhez kapcsolási rajzot?
(#) kendre256 válasza ZsoltiD hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Nekem egy Maxwell multiméter azóta mutat ilyesmiket, mióta ellenállásmérés állásban 230V került rá (egy kisautomata nem a fázist kapcsolta le, és feszültség alatt maradt a berendezés).
(#) ZsoltiD válasza kendre256 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

És valamit próbáltál javítani rajta, vagy nem foglalkoztál vele.
Szétszedtem, és van kb 5 tranzisztor az egész hátulján. Gondolom közülük halt meg valamelyik, ha a többi funkció jól működik.
(#) kendre256 válasza ZsoltiD hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Hmm, remélem találok rá megoldást, nem lenne jó csak az ellenállásmérés miatt 8 rugót újra kipengetni érte :S
(#) kendre256 válasza ZsoltiD hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Most viszont szétszedtem, egy felületszerelt tranzisztorszerű alkatrész mintha zárlatos lenne. De még csak a panelben mértem, ezért nem biztos, hogy az. És azt sem tudom, milyen tranzisztor, ha az egyáltalán.
(#) kendre256 válasza kendre256 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Tranzisztor volt, és zárlatos lett. 1AK jelölés volt rajta, egy ugyanilyen jelzésű, jó tranzisztor méréséből az kiderült, hogy NPN. Beraktam helyette egy BCW32-es típust és jó lett a műszer! 100 Ohm-tól 1 MOhm-ig csak kb. 0,4% eltérést mutat az újonnan vásárolttól.

Na, grat!
Azt honnan tudtad, hogy melyik tranyó tartozhat az ellenállásméréshez? Vagy csak a zárlatot nézegetted?
Az enyém így néz ki hátulról.
(#) piljani hozzászólása Jún 3, 2012 /

Van egy DT9205A digitális mérőműszerem.Sajnos valamit elszúrtam vele, mert egyenfeszültséget egyáltalán nem mér váltó feszt. pedig pl..230 v helyet csak 215 mutat.Mi lehet a hibája?Jó lenne ha valaki tudna segítenií4íelőre is nagyon köszönöm, ha valaki érdemben foglalkozik a problémámmal!!Üdv.:piljani
(#) kendre256 válasza ZsoltiD hozzászólására (») Jún 3, 2012 / 1

Az enyémen összesen két ugyanolyan jelzésű tranzisztor van, meg egy soklábú, masszával leöntött ic. Megmértem mindkettőt (kiforrasztva is), az egyik "érdekes" volt. Nem mondanám, hogy klasszikusan zárlatos, de nagyon nem a szokásos értékeket mutatta. A másik rendes értékeket mutatott, abból lehetett megtudni, hogy a rossz is NPN.

Rendben, köszönöm! Akkor én is méricskélek, ha van fejlemény, írok.
(#) erdgab válasza piljani hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Mit is cselekedtél szegény műszerrel?Egy jó kép nem ártana a panelról.
(#) kamaro hozzászólása Júl 2, 2012 /

Sziasztok!
Van egy piacos multiméterem, amivel ellenállást méregettem egy trafón csak elfelejtettem hogy a trafó bevan dugva. Szóval rámértem egy kb. 6kW-os trafóra működés közben és azóta nem mér ellenállást a műszer, holnap viszont szükségem lenne rá. Esetleg helyre lehet ezt hozni akár ideiglenesen is? (Típusa: MUT-180B)
(#) kamaro válasza kamaro hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Most jut eszembe hogy van még egy régebbi ami talán márkásabb, de a neten semmit nem találok róla. "SUNS31" áll rajta és semmi más. Ezzel pedig egyszer sikerült frekvenciát mérni a hálózatban, és talán attól feküdt ki. Bármilyen állásba kapcsolom nullát ír esetleg a 0 és "LO" állás között váltakozik. Erre esetleg valami ötlet?
(#) erdgab válasza kamaro hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

Esetleg helyre lehet hozni.Valahol az ellenállást mérő ellenállás létrában szállt el az egyik (vagy több is) ellenállás,meg kell keresni és cserélni.Javítani lehet,de nem biztos,hogy érdemes mert ilyen műszereket kb. 1000 forintért már utánad dobálják.
(#) barkacsi válasza kamaro hozzászólására (») Júl 3, 2012 /

én találtam itt valami infót, PDF is van róla az oldalon.
(#) lanyi hozzászólása Júl 8, 2012 /

Üdv mindenkinek.Kapcsolási rajzra lenne szükségem UNI-T M830BUZ multiméterhez akinek van.Előre is köszönöm.
(#) sector99 hozzászólása Aug 6, 2012 /

Sziasztok

Van egy kis gond a Fluke 87 multiméteremmel. Valamelyik nap vettem észre, hogy zárlat tesztelésnél szaggatottan sípol. A hibakeresés eredménye az lett, hogy a piros(V, ohm) banánhüvelynél van gond, mert ha a mérővezetéket megmozdítom akkor szinte nincs is érintkezés. Próbáltam hosszabb, jó minőségű banándugóval is, ugyanez a helyzet. A panel hátoldalán nincs forrasztási hiba, az profi, ahogyan egy ilyen műszerhez dukál.
Hogyan lehet azt a részt szétszedni - megjavítani ?

Köszönöm előre is ! üdv: sector99
(#) vzoole válasza sector99 hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Szia!

Fluke csatlakozó Csak kicsit drága postával

Ezért inkább meg kéne találni a hiba pontos okát. Szétszedésben nem tudok segíteni, de szerintem ki kell forrasztani, aztán pedig lehet, hogy vésni is kell kicsit.
(#) willy0408 hozzászólása Aug 6, 2012 /

Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy DT-9205A típusú multiméterem és a dióda vizsgálatkor a kijelzőn mindig 440-et ír ki, persze vizsgálat nélkül. Ez mitől van? Előre is köszönöm a segítségeteket.
(#) sector99 válasza vzoole hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Húúúú, akkor inkább szétszedem - persze kíméletesen...

Köszi !
(#) Adamyno hozzászólása Aug 6, 2012 /

Van egy DT-9205B multiméterem. Ha jól tudom, ez a DT széria belsőleg ugyanolyan felépítésű, csak néhány apróság van ami különbözik.

Szóval az a problémám, hogy kölcsön adtam a műszert egy ismerősnek és nem tudom mit csinált vele, de azóta nem jó az ellenállás mérő rész. Megnéztem a panelt és van rajta látható sérülés.

Ha úgy tartom, ahogy az elemet kell bele rakni, tehát alul van az elem, bal oldalt a hangszóró, lent biztosíték... akkor jobb oldalt, ahol a táp csatlakozó be van forrastva, az alatt van egy 100 Ohm ellenállás (+-0,25%). Az alatt van egy valamilyen SMD alkatrész, az van elégve. Alatta meg újabb 2 elelnállás. A felső 90R, az alatta levőt nem néztem.

Szóval ha valaki meg tudná mondani mi volt az az smd alkatrész, azért hálás lennék
(#) geri ju hozzászólása Aug 6, 2012 /

Üdvőzlet kedves fórumtársak.Tudná e valaki hol tudák
letölteni benning mm7-1 multimeterhez kapcsolási rajzot?
(#) erdgab válasza Adamyno hozzászólására (») Aug 6, 2012 /

Mellékelek egy képet,jelöld meg melyik alkatrészről van szó és holnap megnézem pontosan.
(#) Adamyno válasza erdgab hozzászólására (») Aug 7, 2012 /

Megjelöltem... mi lehet az? Ha valami smd kondi, akkor azt ki kell forrasztani, hogy az értékét megtudjuk? Mert még azokon soha nem láttam jelölést. Remélem valami ellenállás vagy dióda lesz

jelolt.jpg

Következő: »»   27 / 78
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem