Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LED-es kivezérlésjelzők
Témaindító: KeserűCukor, idő: Márc 27, 2006
Témakörök:
Üdv! Elég a LED-et korszerűbb, jobb hatásfokúra cserélni.
Hello van nekem egy kis nyáktervem amit most csináltam 10 ledes mono kivezérlésmérő lm 3915-el.Remélem segíteni fog egy pár embernek!
Köszi! Nekem kissé szokatlan megoldás.
Nekem egészen más jelzők jutottak eszembe, amik jellemeznék a tervedet, de talán nem sorolnám most ide őket.
Javaslom, olvass bele az SL-ről írt kis leírásomba, mert abban a program lehetőségei mellett, igyekeztem egy számomra követendőnek tűnő utat is felvázolni a nyáktervezés vonatkozásában. Pl. itt megtalálod
Egészében megcsináltam a 10 Ledes kivezérlésmérőt mono-ban.
Szia! Ezt még csiszolgatni kell. Nézd meg Alkotó kolléga tervét. Ne mond, hogy bonyolult, mert még ehhez is jön pluszban két ellenállás
Értem a célzást, valóban adós vagyok a módosított paneltervvel.
Ehhez a kapcsoláshoz, illeszkedő paneltervet mellékeltem. Minden szempontból célszerűbb ezt megépíteni, mert méretileg azonos az előzővel, de a melegedést óriási mértékben képes csökkenteni a két soros ellenállás. A terv duplájára van nagyítva (mert így jobban látszik), a panel, és a felirat pedig vasaláshoz alkalmas nézetben látható. FONTOS! A rajzon lévő 10µF nekem túl lomha jelzést eredményezett, ezért 1µF-ot használtam helyette, ami sokkal "virgoncabb".
sziasztok ehez szeretnék kapcsolási rajzot kérni ha lehet.:
http://www.youtube.com/watch?v=07s3-1nJe6M&feature=related
Hali!
Vásároltam egy 10-led es logaritmikus kivezérlésjelzőt. Az lenne vele a gondom, hogy amikor ráadom a benetére a hangot akkor kb felvillan 7-8 led-ig max, de aztán 10 másodperc mulva kb felére csökken és a kitérések maximum odáig villannak fel. Másik: 3.3Vp-t ír a bemenetére én pedig még egyenlőre csak a laptopom kimenetére kötöttem rá. Valószínű, hogy kevés lenne neki a hangkártyáról érkező jel? Üdv.
Végülis még az se tiszta, hiába olvasgatom hogy mi a lineáris és a logaritmikus közt a különbség? Érkéketlennek találom
A lineárist gondolom el tudod képzeni. Itt egy logaritmikus kivezérlésjelző mérése Alkotó jóvoltából. Bővebben: Link
Megvan Most egész jól működik. Elé raktam egy kis walkman rádiónak az erősítőjét az már feltuningolja 1-3W kimenő teljesítménye lehet kb. De még így is a max kitérés 8-as majd egy idő után szépen csak a fele látszik aztán eltelik 1 óra már csak az első 1-2 led villan fel nagy hangerőnél is a potit meg hiába tekergetem.
Próbából rákötöttem egy 4ohmos kb 5 Wattos próbahangszórót rögtön felvillant a 10-es LED ig és nagyon szépen parázslik fel-le. Tetszős. Az lenne a kérdésem, hogy mivel tudnám helyettesíteni hány ohmos ellenállást rakjak be a kis erősítő kimenetére (kivezérlésjelző bemenete) ?? Köszi!
Mit lehet tudni erről a kivezérlésjelzőről, van-e rajz róla?
Ha semmi információ, akkor próbáld sorba: 1k, 10k, 100k. Ahol hatásos, ott finomíts az értéken.
Itt vásároltam hétfőn
webáruház Minden adat le van írva. de amúgy köszi, elkezdem végig próbálgatni a bemenetére sorba rakni valami ellenállást ami kiváltja a kishangszórót. Érdekes.
Nincs túl-cifrázva
Ott a trimmer, azzal állítsd be az érzékenységet.
Igen de hiába állítom max-ra akkor is csak szép lassan időről időre kb 1 perc alatt már csak 8 ledig villan fel kakaó bevezérelt jelnél is, 10 perc szólaltatás után már csak 3-4 ig villan fel... eltellik fél óra és jó ha két led villog max hangerőnél. Érdekes jelenség volt. No mindegy megoldottam volt egy másik kitből megmaradt 2k-s ellenállás a kis előfok kimenetére ráakasztottam így már rövidre zárja picit a testhez képest.
Hány voltról járatod a kapcsolást? 5V körül lenne tökéletes.
Sziasztok.
Valaki tudna segíteni, ennek a kivezérlésjelzőnek a rajzát keresem. előre is köszi. Bővebben: Link
Szia! Az egyik képen látható: a dióda és a LED-ek sorba vannak kötve. Minden LED-del van egy ellenállás párhuzamosan. Értéküket le lehet olvasni. Logaritmikus skálán követik egymást, már amennyire ezt az építő ellenállás készlete engedte
szia!
pont ezért szeretnék egy rajzot hátha van valakinek, hogy a pontos értékeket tudjam egy kondi is van ott
A kondit a dióda egy ellenálláson keresztül egyutasan tölti, hogy a kijelzés ne vibráljon. Ha nem kerül elő a rajz, neki kell ülni és számolgatni. Most látom nem logaritmikus a kijelzés. Az adott teljesítmény csúcsfeszültségéből kell kimatekozni az értékeket. Nem lőnek vele nyulat!
csak az a baj, hogy viszonylag kezdő vagyok a matek meg nem az erősségem
Ha nem lesz rajz pár napon belül, megkérem "Tina" barátnőmet, hogy segítsen
Inkább azt javaslom vedd meg. 1200 alatt Te sem tudod kihozni ilyen szépen bedobozolva (már ha egyáltalán doboz, nem pedig csak előlap).
Szia!
Kondenzátoros kicsatolásúhoz minek clip? Ott a kondi megoldja azt, hogy ne kerüljön egyenfeszültség a hangszóróra. Legfeljebb a hangszórót érdemes arra az időre leválasztani, ameddig a kicsatoló kondi feltöltődik egy ellenálláson keresztül (koppanásgátlás).
Opps, közben töröltem, köszönöm az észrevételt.
Nem a hangszóróvédelem a gondom, hanem a jelcsúcsok kifutása a tápfeszültségből. Nem a durva határolásra szeretnék figyelemmel lenni, hanem már a legkisebb túlfutásra.
Szia! Találtam Neked valamit. Bővebben: Link
Köszönöm!
Nemrég eszméltem a téves gondolatmenetemre, mert a bemenő jelnél már szerettem volna a torz jelet érzékelni, ami egyébként érdekes lehet... Azzal igazán nincs is mit kezdeni, ha túlvezérelt a felvétel a CD-n, egyéb műsorforráson, de igazán a saját erősítő határait feszegető kimenő jelnél lényeges a clip. Mégegyszer köszönöm, kielégítőnek gondolom és nagyon egyszerűnek a kapcsolást. Amúgy megint talunltam valamit a linkelt hsz-ből. Egyfázisú erősítő, nekem is ilyen van. [OFF] Ha nem büntetnék, üldöznék a HE-n az emberi jókedvet és meglenne még jópár fogam, teli szájjal kacagnék, de oly annyira...
Idézet: Most egy kicsit megsértődtem. Vagy mégsem, mert viccnek veszem. „Ha nem büntetnék, üldöznék a HE-n az emberi jókedvet....” |
Bejelentkezés
Hirdetés |