Fórum témák
» Több friss téma |
Hali! Esetleg valaki próbálkozott már bluetooth-os technológiát használó ajtózár összehozásával? Persze DIY szemszögből?
elméleti szinten úgy gondolom talán megvalósítható lenne egy olyan szerkezet ami kinyit egy mágneszárat ha egy szimpla beazonosított mobil telefon-t 'lát' a közelben. Arra gondoltam, hogy egy pc-s usb BT-s felhasználva figyeltetni a környezeti BT-s mac címeket és ha nálam van az a mobil ami azonos mac addressel rendelkezik a beprogramozott címmel, akkor bármilyen gombnyomás nélkül ajtót vagy akármit is ki nyit előttem. Akár autót is ?? Vélemény?? Megbeszélésre érdemes?
Nekem az RFID jut erröl az eszembe...
találtam is rá topicot: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_2643.html Nekem az is eszembejutott hogy jogsira rádobni egy RFID chipet... aztán a kocsi "rámszolna" ha jogsi nélkül akaruk elindulni... meg ilyenek.
Azért gondoltam mobilra, mert abban ugye az egyedi mac cím benne van, de ha még a nevet is nézzük, akkor már biztonságos is, asszem. Plus meg van a két végpont egy mobil a zsebben, és a másik a usb-s bluetooth adapter. mindkettő létezik, ezzel nem kellene bajlódni. egy PC, egy softver egy usb, vagy sorosporti vezlérlő, egy mágnes zár. Talán?
Csak tudod, ha RFID-el csinálnád, akor nem lenne szükség a bluetooth miatt PC-re. Aminek ugye mindíg mennie kellene. Az nem pazarlás (PC)? És, ha a telcsi lemerül? Nálunk a cégben több zárat is RFID rendszerrel kódoltak. A chipet már kulcstartóra akasztva is hordhatod. És, ha pl. PIC-el van megoldva a leprogramozás, akkor bármikor bővítheted a bejutásra jogosultak táborát.
Helló!
Én egy kicsit kételkedek a biztonságban. A Blurtoothnál nem tudom, hogy megoldható-e, de PC-nél például egyszerűen át lehet írni a MAC címet (a routernél meg egyenessen alap szolgáltatás). (Mondjuk mind a két rendszer MAC-48-as formátumot használ, így szerintem itt is megoldható). A MAC cím meg benne van minden küldött adatban, így egyszerűen megszerezhető. Így szerintem egy kicsit veszélyes, hogy a betörőnek még hozzá sem kell érni az ajtóhoz, és már nyílik is. üdv: brejti
Bluetooth-os lakatot szeretnék készíteni (szabotázsvédelemmel). Több órán keresztül kutattam, de nem találtam rá egyszerű megoldást, csak az Arduino vagy PIC plusz BT modul és mindez kétszer (adó-vevő).
Ha van valakinek ötlete vagy linkje, köszönöm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |