Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bluetooth-os ajtózár

Témaindító: nrgie, idő: Szept 27, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) nrgie hozzászólása Szept 27, 2007 /

Hali! Esetleg valaki próbálkozott már bluetooth-os technológiát használó ajtózár összehozásával? Persze DIY szemszögből?

elméleti szinten úgy gondolom talán megvalósítható lenne egy olyan szerkezet ami kinyit egy mágneszárat ha egy szimpla beazonosított mobil telefon-t 'lát' a közelben.

Arra gondoltam, hogy egy pc-s usb BT-s felhasználva figyeltetni a környezeti BT-s mac címeket és ha nálam van az a mobil ami azonos mac addressel rendelkezik a beprogramozott címmel, akkor bármilyen gombnyomás nélkül ajtót vagy akármit is ki nyit előttem. Akár autót is ??

Vélemény??

Megbeszélésre érdemes?
(#) vzoole válasza nrgie hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

Nekem az RFID jut erröl az eszembe...

találtam is rá topicot:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_2643.html
Nekem az is eszembejutott hogy jogsira rádobni egy RFID chipet... aztán a kocsi "rámszolna" ha jogsi nélkül akaruk elindulni... meg ilyenek.
(#) nrgie válasza vzoole hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

Azért gondoltam mobilra, mert abban ugye az egyedi mac cím benne van, de ha még a nevet is nézzük, akkor már biztonságos is, asszem. Plus meg van a két végpont egy mobil a zsebben, és a másik a usb-s bluetooth adapter. mindkettő létezik, ezzel nem kellene bajlódni. egy PC, egy softver egy usb, vagy sorosporti vezlérlő, egy mágnes zár. Talán?
(#) Zsooti79 válasza nrgie hozzászólására (») Szept 27, 2007 /

Csak tudod, ha RFID-el csinálnád, akor nem lenne szükség a bluetooth miatt PC-re. Aminek ugye mindíg mennie kellene. Az nem pazarlás (PC)? És, ha a telcsi lemerül? Nálunk a cégben több zárat is RFID rendszerrel kódoltak. A chipet már kulcstartóra akasztva is hordhatod. És, ha pl. PIC-el van megoldva a leprogramozás, akkor bármikor bővítheted a bejutásra jogosultak táborát.
(#) brejti válasza nrgie hozzászólására (») Szept 27, 2007 / 4

Helló!

Én egy kicsit kételkedek a biztonságban. A Blurtoothnál nem tudom, hogy megoldható-e, de PC-nél például egyszerűen át lehet írni a MAC címet (a routernél meg egyenessen alap szolgáltatás). (Mondjuk mind a két rendszer MAC-48-as formátumot használ, így szerintem itt is megoldható). A MAC cím meg benne van minden küldött adatban, így egyszerűen megszerezhető. Így szerintem egy kicsit veszélyes, hogy a betörőnek még hozzá sem kell érni az ajtóhoz, és már nyílik is.

üdv: brejti
(#) vTom hozzászólása Ápr 30, 2019 /

Bluetooth-os lakatot szeretnék készíteni (szabotázsvédelemmel). Több órán keresztül kutattam, de nem találtam rá egyszerű megoldást, csak az Arduino vagy PIC plusz BT modul és mindez kétszer (adó-vevő).
Ha van valakinek ötlete vagy linkje, köszönöm!
(#) uniman válasza vTom hozzászólására (») Máj 1, 2019 /

Kapható árucikk... Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2019
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem