Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   41 / 1179
(#) csabee válasza Fery hozzászólására (») Szept 23, 2007 /

Épp most nézegetek a témába
Ha van tiped ami esetleg megfelelne és könnyen össze dobható lenne azt is nagyon megköszönném
Áramot és a feszt multival tudnám mérni.
(#) Fery válasza csabee hozzászólására (») Szept 23, 2007 /

Hát a legegyszerübb talán az ha fogsz valamilyen viszonylag stabil 12 voltos tápot és sorbakötsz vele 12 Volt 2 Watt körüli izzót és ugy kötöd rá a kütyüt akkor az izzó lesz az áramkotlát. Ha nincs nagy baj ,nem melegszik akkor odateszel egy másik izzót a helyére mondjuk 10 wattosat és ha akkor sincs gáz, nem melegszik, és nem virit az izzó akkor nincs zárlat akkor de csak akkor ráeresztheted a tápot direktbe.
Ennél egyszerübb nincs. Megcsinálhatod ugyanezt izzó helyett ellenállásokkal is, azzal pontosabban be lehet lőni az áramot,viszont izzóval látod azt ha virit az izzó mint a barom akkor zárlatos valami. Ja és első pillanatokban viritani fog az izzó mig fel nem tölti a pufferkondit/kat/ attól ne ijedj meg.

Na, már kezdem kapizsgálni a dolgot
Ettől egyszerűbb tényleg nincs
Végülis a legrosszabb esetbe, vissza adom a lelkét a fetalálójának

Ha korlátozod az áramot akkor kicsi az esély a lélekvándorlásra. Én a TDA 7383-al próbálnám meg.

Ha ezt megépítem, jó lessz
Talán nem lessz lélekvándorlás

Hát ezzel simán megoldható.
(#) IMi hozzászólása Szept 23, 2007 /

Hello!
Ha esetleg valakit érdekel, a kondikról némi infó: ITT
Üdv.
(#) tibi0531 hozzászólása Szept 23, 2007 /

Üdv.
Azt szeretném megkérdezni,hogy mi az az alkatrész ami egy kapcsolóüzemű adapter bemenetén (230V-on) a túlfeszültségvédő varisztorral van sorbakapcsolva. Úgy néz ki mint egy 1W-os ellenállás.

Jelölés: HMR, JRW-FLOW, 100J vagy 10ΩJ

Lehet, hogy ez vmilyen beültethető biztosíték?
(#) szabi83 válasza tibi0531 hozzászólására (») Szept 23, 2007 /

kép jobban segítene
(#) tibi0531 válasza szabi83 hozzászólására (») Szept 23, 2007 /

Sajnos fényképezőgép most nincs kéznél.
Ja kimaradt, hogy fekete színű.
(#) ensium hozzászólása Szept 24, 2007 /

Sziasztok!

Szerintem el fér itt, van egy oválhangszóróm: 8ohm, 90-13000Hz 4VA. Ki lehet számolni valahogy ezekből az adatokból, hogy hány wattos? A típusa és a száma alapján nem találtam róla semmilyen információt a neten, azt se tudom miből lett kiberhelve.
(#) huba válasza ensium hozzászólására (») Szept 24, 2007 /

Szerintem a 4VA az a 4W-ra utal
(#) laca74 válasza csaby hozzászólására (») Szept 24, 2007 /

Helló
Ha valaki látott már ilyet akkor kérem segítsen!
IOR 68 -6649 9346 ITALY
Van egy hűtőbordára szerelhető ház abból lóg ki egy nagyonvastag saruzott piros vezeték amiből kilóg egy vékony piros vezeték ez mellett van egy másik vékony fehér vezeték.
(#) laca74 hozzászólása Szept 24, 2007 /

Helló
Ha valaki látott már ilyet akkor kérem segítsen!
IOR 68 -6649 9346 ITALY
Van egy hűtőbordára szerelhető ház abból lóg ki egy nagyonvastag saruzott piros vezeték amiből kilóg egy vékony piros vezeték ez mellett van egy másik vékony fehér vezeték.
(#) nandras válasza laca74 hozzászólására (») Szept 24, 2007 /

ezt speciel nem tudom, de te láttál már olyant, ami két nagy fekete izéből és egy kis fehér bigyóból áll, és ha beteszem a mikróba, akkor a kossuth jön rajta?
képet, ha lehet plíz!
(#) Fery válasza laca74 hozzászólására (») Szept 24, 2007 /

Ezt a kérdést te se gondoltad komolyan,ugye ???
(#) laca74 válasza nandras hozzászólására (») Szept 25, 2007 /

A kért képek !

(#) Fery válasza laca74 hozzászólására (») Szept 25, 2007 /

Hát nekem ez egy jópár Amperes nagyáramú triaknak vagy tirisztornak tűnik. Mivel a piros vezeték ugyanoda csatlakozik mint a vastag az valószinüleg csak mérőpont vagy hasonló lehet. valószinű a fehér a gate.
(#) nandras válasza Fery hozzászólására (») Szept 25, 2007 /

csatlakozom!
(#) balada hozzászólása Szept 25, 2007 /

Ezt a témát azért nyitottam, hogy a régtől előkerült rejtélyes modulokat újra életre lehessen kelteni és megtudni mire is jó.
Ezeket nem rég találtam de nem tudom mik ezek. A segítséget előre is köszönöm.
(#) balada hozzászólása Szept 25, 2007 /

Folytatás ...

P1010719.JPG

(#) zoly15 válasza balada hozzászólására (») Szept 25, 2007 /

szia!
szerintem ez zárolva lessz mégpedog azért mert van egy olyan topic hogy
Idézet:
„ez milyen alaktrész”
(#) balada válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 25, 2007 /

Én azért nyitottam mert belelapoztam a „ez milyen alkatrész” című topic-ba én nem láttam modulokat, panelokat csak alkatrész ezért mertem megnyitni ezt a topic-ot.
(#) zoly15 válasza balada hozzászólására (») Szept 25, 2007 /

háth akkor próba szerencse h a moderátor mit szól hozzá ha nem zárolják akkor bocsi
(#) feki00 hozzászólása Szept 25, 2007 /

Jó 5let modulra csinálni ilyen topikot, csak kicsit reménytelen hogy mindegyikre találjunk magyarázatot/leírást/stb.
(#) Moderátor hozzászólása Szept 26, 2007

Részint, mert az "Ez milyen alkatrész" c. fórumtéma már létezik, itt, részint, mert a modulok esetében, ha a kereső(k) nem ad(nak) semmi értékelhető eredményt, igen nehéz lesz azokat újraéleszteni, ezt a témát zárolom.
Az, hogy a fenti topicban nem "modulok", hanem "csak" alkatrészek vannak, nem jelent igazán semmit, nyugodtan oda lehet tenni ezeket a modulokat is.
(#) jdani hozzászólása Szept 26, 2007 /

Helló. én az iskolából hoztam egy ilyen csövet, de foggalmam sincs hogy mi ez, és hogy mire jó. A válaszaitokat várom. Kösz
(#) szabjan válasza jdani hozzászólására (») Szept 28, 2007 /

Ez egy AZ 11-es egyenirányító cső.
Hacsk nem építessz csöves erősítőt akkor nem sok mindenre...
(#) jdani hozzászólása Szept 28, 2007 /

hát nemigen fogok épiteni erősitőt. ! ha másra nem jó akkor zéttöröm, és megvizsgálom.
(#) Frankye válasza jdani hozzászólására (») Szept 28, 2007 /

Szerintem Müszi fórumtárs örömmel venné, mert nagy csőgyűjtő. Mielőtt összetöröd, javaslom, ajánld fel Neki! (Remélem, még nem késő! )
Következő: »»   41 / 1179
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem