Fórum témák
» Több friss téma |
Senkinek sincs ötlete, hogy mi lehet ez az alkatrész?
Egy kapcsolóüzemű tápegység (adapter) bemenetén (230V-on) a túlfeszültségvédő varisztorral van sorbakapcsolva. Dettó úgy néz ki mint egy 1W-os ellenállás, csak fekete színű. Jelölés: HMR, JRW-FLOW, 100J vagy 10ΩJ Ha átkötöm úgy működik az adapter...
Meg tudja mondani valaki, hogy ez milyen izzó, és hogy hol kapok ebből egy nagyobb teljesítményűt?
Egy régi orosz diavetítőbe kell ilyen
Szia.Hőpatron, Ha elmelegszik a trafó akkor megszakad,de sokszor akkor is ha nem túl meleg.
Elméletileg hőmegfutás ellen védené a tápod de nincs nagy jelentősége. Tegyél bele a helyére rövidzárat.
Próbáld meg leírni, hogy milyen felirat van a nyakán, akkor talán meg tudom mondani. (Anno tanultam oroszt, ismerem a cirill betűket.)
Vagy küldj egy fotót, amin látszanak a feliratok teljes egészében!
Így elsőre normál gépkocsi bajonett-nek tűnik..
De ha vetítő akkor lehet 50-60V-os is, ami már bajos lesz
Látszik az 30V-os lesz az....
Hááááát. 24Vos izzó létezik ,de 30 ..passsz
Az oroszban a V-ot "B", a W-ot "BT" jelöli általában, tehát ha jól láttam a képen (bár elég nehéz kivenni), akkor az W-ot akarna jelölni, nem V-ot.
(Ezzel nem jutottunk sokkal közelebb, sajnos...)
Nehogy megpróbáld összetörni
Én azon vagyok, hogy ezeket az értékeket megőrizzem gyűjteménby formájába!
Valószínű ez lesz az.
Az van ráírva, hogy: "6B 30BT 1 92" Tehát akkor ez egy 30W-os 6V-os izzó?
Így van. Ebben az esetben ha gépkocsi foglalat nem lesz nehéz dolgod. Vagy mégis....
És ez gépkocsi foglalat?
Két pöcök van egymással szembe, beteszem a foglalatba és elforgatom, úgy marad benne. Ilyen bajonett szerű. Mint a BNC csatiknál.
Keresgettem google-ben, és úgy néz ki ez egy BA15 foglalatú izzó.
Viszont nem találtam csak maximum 21W-osat. :no: Nekem pedig min. egy 100-as kellene
úgy is nevezik, hogy "bajonettfoglalat".
100W- ost nehezen fogsz találni - gondolj bele, hogy 6V- on közel 20A áramfelvétele lenne!
Lehet, hogy érdemesebb lenne átbarkácsolni inkább másik tápfeszre.
Bár a 30W vs. 100W az melegedésben is különbözik. Nehogy lángra kapjon a dia.
Igen arra gondoltam hogy melegszik, így már most tettem bele hűtést. Meg nem is diákat akark vele vetíteni, hanem papírból kivágott szövegeket, a szomszéd tízemeletes oldalára
És hogy tudnám "átbarkácsolni" más tápfeszre. Gondolom másik trafó...
Asszem akkor max. a lencsé(k)re lesz szükséged, a többit nyugdíjba küldheted. Ezzel a lehetőségeid száma korlátlanra növekszik...
Miért nem teszel bele 230V/100W-os izzót?
Azért mert az hatalmas, és nem fér be a régi helyére
Bár ha egy kisebb spot izzót teszek be hátulra úgy, hogy kiveszem azt a félköralakú fénygyűjtővisszaverő akármit, még működhet is
esetleg próbálj meg halogén ízzót.
azok kis méretűek (írásvetítőkben használják) és igen komoly teljesítményük van...
Betettem egy 50W-os halogén izzót, de nem lett sokkal jobb. Szerintem nincs erősebb fénye, meg ez a fajta izzó nem ad valami egyenletes fényt
Az izzó felett van egy hűtőborda, azt hűtöm egy ventivel. Szerintetem fújjam rá a levegőt, vagy inkább szívjam?
nem a spot égőre gondoltam, hanem arra a fajta halogénre, amelyiket az írásvetítőkben használnak!
azok között akár 400W- os is akad! itt nézd meg:Bővebben: Link
igen, pl. ilyenre gondoltam.
problémát jelenthet, hogy a foglalata nem bajonett - szerezni kell egy hozzávaló foglalatot, amelyik bírja a hőt.
sziasztok.
én a képen láthato alkatrészre lennék kiváncsi hogy mi is az.egy videobol termeltem ki,és egy 8V-os dc motorral volt párhuzamosan kötve. köszi a válaszokat elöte is. üdv Sergei
Szia. A bekötésével kapcsolatban valamit elnéztél,nézd meg jobban. Ez a video pára szenzora ami nem engedi müködni a készüléket ameddig párás. Ez nem lehet párhuzamosan kötve motorral. Általában a proci ellenőrzi a pára szenzort.
Láttatok már ilyet ?
felirat a hátoldalon : HUL 7206 Japan
szia.
hát ma nem nézem meg de holnap megteszem. tuti hogy motorral volt párhuzamosan kötve na de majd lefényképezem a helyét
"Special purpose opto unit" - hologrammoknál használatos speciális opto egység. 795nm- en "dolgozik"
|
Bejelentkezés
Hirdetés |