Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Nekem is ilyen padom van. Én is hasonlóképpen jártam, bekötés után, azzal a különbséggel, hogy nem vert le biztosítékot és lassan elindult búgva a megfelelő irányba. Több ki és bekapcsolás után is csinálta spontán. Néha beindult rendesen. Cseréltem a mágneskapcsolókat, sajnos hiába. Végül a motort cseréltem. Ami érdekes, hogy azóta is üzemel egy szivattyún és nem csinálja az említett dolgot. A szivattyúról került a cseredarab fel a padra. Azóta nincs gond. Nem találtam rá magyarázatot, talán kezdődő menetzárlat? Üdv"
Sziasztok.
Lenne gy kérdésem,adott egy villanymotor ez egy rotációs kapa hajtóművet akarok vele hajtani ( k útfúró lesz),1:1-es áttétel lesz neki,kérdésem a következő,ha nem lenne benne annyi inditó erő hogy elinduljon nekem a hajtóművel akkor mit lehet vele kezdeni?Rákötni egy inditókondit nyomógombal vagy relével?Azért gondolom hogy nem lesz ennek a motornak nagy inditó ereje mert szivattyú volt!!Köszönöm előre is a válaszaitokat.
üdv mindenki
most találtam a fúrumra az lenne a problémám hogy van egy terménydarálóm de sajnos gyenge a motor hozzá. milyen villanymotort vegyek hozzá, 230 volt van nálam, ha valaki segitene hol nézek utána használt villanymotor után kb 5000ft ig az megfelelö a számomra *
Azt csak te tudod mekkora a gyenge motor és mekkora kéne, hogy erős legyen. Itt találhatsz megfelelőt.Bővebben: Link
Szia.
Nekem lenne egy automata mosógép motorom,az szerintem megfelelő lenne neked,2850 et forog és 800w os.Szerintem most olyan 400w körüli lehet rajta.
igen erősebb kell!
és mit nézek ha veszek villanymotort bocsi de ehhez nem értek
Minél kell erősebb? Mekkora a teljesítménye annak, amelyik gyenge? Az adattáblájáról leolvashatod.
na ez a baj nincs adattáblája!
ezt anno a szomszédtól kaptam egy barkácsolt fűnyíron volt rajta és ezt raktam a darálohoz és így fogalmam sincs milyen fordulatú kell,a darálót most raktam össze de a motorteljesitményhez gagyi vagyok
Gyanítom, hogy egy egyfázisú 1,5 - 2,5 kW -os körüli motorra lesz szükséged. Azt nézd meg a képekről esetleg az adatlapjáról a felerősítés módjáról (talpas, peremes) hogy a rögzítéssel ne legyen gond.
hú köszönöm szépen
és a fordulata menyinek kell leni-e
Igen van kép,mindjárt teszek fel.Egyépként ha http://epitkezes-otthon.vatera.hu/kert_mezogazdasag/kerti_mezogazda...1.html terménydarálód van akkor 600w körüli lehet rajta gyárilag,tehát az én 800w os motorom pont jó lenne rá.Gondolom a felfogatás nem okoz gondot(egy két csavar,furás,).
A fordulata is jó lenne,mert a darálókon 2800-as motorok vannak.
a mosogép motorol kép
A mondat eleje NAGY betű, a > motorról < szó pedig így írandó !
Köszi válaszod,szerintem is elég kell hogy legyen,ha akkor meg gondolom meg lehet ezeket inditó kondizni.
Segítséget kérek kondenzátor bekötésre !
hogy melyik vezetéket hova van kötve. a kondira külön vezetéket raknék és úgy kötném össze csokival vagy csatlakozóval amilyen a képen van. a kék és a fehér össze van kötve amint látszik a képen, a fekete piros össze van kötve és így van feketével összekötve de így melegszik nagyon és le áll. gondolom van valami hőkioldó a motornak! lefotóztam a vezetékeket megköszönöm ha van egy szakember aki segít
itt van a motoról is egy kép
Sziasztok.
Segitséget szeretnék kérni. ![]() Kellene a bal oldali motorhoz ventilátor A jobb oldalihoz meg kapcsoló doboz fedél. budapesten hol lehet kapni?
Sziasztok!
Eladnám *****méretben. Érdeklődni emailba: ***@*****.hu A topicban TILOS hirdetni. A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2012
Sziasztok!
Egy 1.5KW-os egyfázisú "búvár" vizpumpát kellene bekötnöm.A gond az hogy a feszültség igencsak ingadozik.1KW (ohmos) terhelésnél a feszültség már 180 V-ra leesik.Nem a kábel keresztmetszetével vagy hosszával van gond,sajnos már a villanyóra után is 200V-ot,vagy még annyit sem mérek. Az érdekelne hogy szerintetek elég lenne e egy jó védelmet kiépitenem,vagy kellene egy feszültségkorrektort épiteni,venni?Nem tudom hogyan viselkedne a pumpa ilyen instabil hálózati feszültség mellett.Nem szivesen próbálgatnám,amig fel nem világosit valaki...elég borsos az ára a pumpának (Pedrollo 4sr 6/13). Előre is köszönöm a válaszokat
A szolgáltatónak szóltál már? Vagy a fogyasztóvédelemnek? Ott valami nem gömbölyű! Addig is alacsony-feszültség védelem (ha működik ennyiről is).
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
Vajdasági áramszolgáltatóról van szó.Itt sajnos nem sok mindenre megy az ember egy-egy bejelentéssel.A községnek kellene fizetnie a transzformátorok telepitését.
Milyen feszültségre kellene tenni a védelmet?Gondolom egy stabil 190-el még el kellene mennie,es az alatt lekapcsoljon? En gondoltam arra is hogy egyeniranyitom a "220"-at,azt emelni valami Boost áramkörrel majd pwm-el sinuszt létrehozni...Persze ez nem egyszerü feladat lenne ![]()
Részvétem (1920). Legegyszerűbb, ha csinálsz egy autotrafót, ami megemeli a feszt (ha állandón alacsony). Akár egy hegesztőtrafóból is meg lehet bütykölni, rátekersz pár 10 menetet (annyi talán elfér). Ha néha megemelkedik a hálózati fesz., arra csinálj túláram védelmet.
Mondjuk van is egy nagy teljesitményű trafóm...lehet az lenne a legegyszerübb,mivel nem igazán megy feljebb a fesz.
Köszönöm a segitséget ![]()
Szívesen. Ha van kérdés; a trafós topicban találkozunk.
![]()
Szia!
Régebben volt kapcsolás erre a dologra. A szükséges teljesítmény1/10 részének megfelelő 230/24V-os transzformátor szekunder tekercse van sorbakapcsolva. hálózattal.A szekunder feszültség van mérve, és ha leesik 20-22V-alá akkor "kapcsolódik be" a szekunder tekercs... üdv. Foxi
Mindenképp transzformátoros megoldás fog születni,egy másik topicban is kaptam hasonló megoldásokat.
Köszönöm szépen ![]()
Üdv,
Van egy 400V-os villanymotorom, amin nincs adattábla, tehát nem tudok róla semmit. Hogyan tudnám meghatározni a teljesítményét, fordulatszámát? Lakatfogót tudok szerezni. Ha a kérdés nem ide való, kérlek javasoljatok helyet! Segítségeteket köszönöm! A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |