Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   192 / 309
(#) nagy hoho válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Ez egy helyi nyelvjárás.
(#) Gafly válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 17, 2012 /

Ez is az: "Na még ezt is el kell furikolnunk".
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 18, 2012 /

MÜ-I, MÜ-II, MÜ-III, különböző falvastagságú védőcsövek közül, az III-as vékony falúhoz használatos csőtágítóra értette.Bővebben: Link
(#) satlokk válasza szamóca hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Igen magyarul csőtágító és nem muffoló.Bocs!
(#) szamóca válasza satlokk hozzászólására (») Aug 19, 2012 /

Muffolóm nekem is van, de ez fajfenntartási antiparallel egységem tágítására való.
(#) Ricsi89 hozzászólása Aug 22, 2012 /

Mit gondoltok erről a készletről? Bővebben: Link
Nem iparszerű használatra szánom, csak otthoni barkácsolásra, néha motort szerelni, vagy éppen autót.
(#) pepe091 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Árban tuti megéri Bővebben: Link. Nagyon szép készlet, nekem csak bitkészletem van, de már tervbe van véve nálam is egy ilyen gyönyörűség csomag.
(#) Ricsi89 válasza pepe091 hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Igen láttam ezt is, ettől tényleg sokkal olcsóbb és ehhez képest tényleg megéri. Bitkészlet van nekem is, meg dugókulcs, de csak 13mm-ig. Ebben meg van nagyobb is és sokszor jól jönne a nagyobb méret.
(#) _vl_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 22, 2012 /

Az inverz torx fejek szerintem mérsékelten használhatóak, mivel a kisebbeknek arányosan vastagabb a pereme (konstans külső átmérő), és az nem biztos, hogy elfér mindig. Viszont árban elég ütős
(#) bankimajki válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Olcsó húsnak híg a leve. Amikor a legnagyobb szükség lesz rá, akkor fog átfordulni és eltörni a racsni rész. (Én még nem találkoztam ebből a fekete készletből jó minőséggel.) Inkább vegyél egy értelmes jó minőségű készletet, amiben kevesebb cucc van. És amikor úgy van pénzed akkor kiegészíted. Vagy ha van rá pénz, akkor most vegyél normálisat ekkora felszereltségből. Én a Fortum termékeit nagyon tudom ajánlani. (Megölhetetlenek és élettartam garisok.)

Üdv.: Miki
(#) atiotezer válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Szerintem megéri, ilyen van nekem is. Otthon kocsit,motort szerelni szerintem tökéletes. Csak annyi a gond vele, ha mozgatod, és utána felnyitod akkor a felső részről kipotyognak a szerszámok. A felső rész nem túl passzentos.
(#) Ricsi89 válasza bankimajki hozzászólására (») Aug 23, 2012 /

Az a baj, hogy nincs több pénzem. meg ha meg is vennék egy 20-30 ezres készletet, nem lenne kihasználva, azért meg felesleges beleölni annyi pénzt. Heti 1-2 alkalommal ha használom, vagy még annyi sem, azért nem éri meg túl drága készlet. Ha persze minden nap használni kellene, akkor biztos rááldoznék egy nagyobb összeget.
(#) SzervízMacska hozzászólása Aug 24, 2012 /

Sziasztok! Tegnap megérkezett legújabb családtagom, egy Ganzuniv 3-as analóg multiméter. Némi tisztogatás még nem fog ártani Neki, de szép és korrektül működik. Igaz, csak a feszültség és Ohm mérést teszteltem eddig. Mindössze egy csavar hiányzik az előlapról és néhány apró karc van rajta. Mivel először használok ilyet, még gyakorolnom kell...
(#) kissi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Szia!

Gratulálok hozzá, ez egy nagyon jó minőségű analóg műszer ( ha ránézel az árára abból is láthatod :yes: ) ! Néhány helyen még ma is jobb, mint az átlagos digitális multiméterek ( pl. nagyfeszültségű impulzusok jelenléte ! ).

Steve
(#) Ricsi89 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Nekem egy 2-es van, sokszor jó szolgálatot tesz.
(#) SzervízMacska válasza kissi hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Köszönöm! Örülök is neki nagyon. Én már a modern digitális masinákon nőttem fel, ezért elsőre nehézkesnek tűnt a kezelése. De biztos vagyok, hogy bele fogok jönni annak ellenére, hogy nem szándékozom napi strapának kitenni.
Ricsi: Az is jó masina, gratulálok!
(#) satlokk válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Gratulálok hozzá,jó kis műszer,vigyáz rá!
(#) SzervízMacska válasza satlokk hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Igyekszem, köszi!
(#) scooby_ válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Ilyeneken mérünk bent a suliban is. Arra figyelj, hogy csak fektetett állapotban számít hitelesnek a műszer.
(#) zoly15 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 24, 2012 /

Nekem GANZUNIV 0 van , volt már hogy hasznát vettem mikor nem 50Hz-es feszültséget kellett mérni, az enyém egészen újszerű
(#) SzervízMacska válasza scooby_ hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Igen, itt már a mechanika súlya is sokat számít, meg a csapágyazás...
zoli15: ez 50kHz-ig, ha igaz a felirat a skálalapon.
(#) Stadi válasza SzervízMacska hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Üdv a klubban, kolléga!

Az enyém sajna nem ilyen megkímélt.

Felteszem az itthoni multiméter kollekció képeit. Elsőként tehát a Ganzuniv 3.
(#) Stadi válasza Stadi hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Goerz Unigor 4s

Ganz Univo Elektronik. Sajnos ez teljesen halott. A deprez műszere jó, úgyhogy javítható. Ha lesz egy kis időm, majd megcsinálom.

C4324. Ez a "családi" multiméter, 1976-ban vásároltuk. Komplett, dobozával és leírásával. Sajnos a plexi kétoldalt kicsit már repedezett.

És a digitális szakasz...

ESI Calcumeter 4100

Sajnos nem találtam róla infót, kb. mikori évjárat lehet, de a mai multiméterekhez képest lassú. Érdekessége azon túl, hogy amerikai, és van benne számológép is, az, hogy a számításokat nem a mai számológépeken szokásos módon kell megadni, hanem lengyel formában. Valahol megvan az AC adaptere, és az eredeti leírása is, ami tudásához illően egy komplett könyv.

Végül a "hétköznapi hősök", azaz a napi használatban levő gagyi kínai multiméterek. Kövezzetek meg, de én utálom a deprez műszerekről leolvasott értékek méréshatárnak megfelelő átszámolgatását. Úgyhogy ezért mérek digitális multival, ha csak lehet.

MAS-345. Mér hőmérsékletet is, és számítógéppel összekapcsolható.

És a "kvázi-ultragagyi" MAS-830.

mas830.jpg

(#) satlokk válasza Stadi hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Szép gyüjtemények!
(#) blackdog válasza Stadi hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Idézet:
„Végül a "hétköznapi hősök", azaz a napi használatban levő gagyi kínai multiméterek. Kövezzetek meg, de én utálom a deprez műszerekről leolvasott értékek méréshatárnak megfelelő átszámolgatását.”

A gyüjteményt elnézve azért te is belátod, hogy sok esetben jobb a deprez műszer. Még, ha picit számolni is kell néha. Azért a szorzás/osztás nem olyan megeröltető.
Azok a digtitális multik szerintem fele annyira sem pontosak. Persze, ha csak DC-t mérsz vagy AC-t 50 Hz körül akkor nem számít annyira az a 2-8% hiba akkor marad a mérési sebesség.
Az én digit. multim 40VDC-ig 0,025% pontos és AC mérésnél 400 kHz -ig 2% alatt van a mérési hiba. És erről jegyzőkönyvet is adtak. Bár ez a multi nem az 5-6e forintos kategória.
Következő: »»   192 / 309
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem