Fórum témák
» Több friss téma |
Azt meg hogyan? Teljesen jól működik a LINK.
Erre viszont már biztosan nem fog rohamosztagot küldeni a böngésződ: Bővebben: Link
Jól látom, hogy a multilayert nem látom?
Sziasztok !
A kérdésem az lenne hogy lehet e/szép megoldás e hogy 3 fázis (400v) egyenirányitott feszültséget ~565VDC rákapcsolok 6000µF-ra. Esetleg hogyan lehetne szebben csinálni valamilyen lágyindítás formájában. A relés megoldás jó lenne csak éppen utána 10-20A menne keresztül rajta ezért mágneskapcsoló kéne ami elég batár. Előre is köszi!
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Két darab ledet szeretnék késleltetni kondival. Találtam itthon egy 470ľF-os kondit, bekötöttem működik is a dolog szépen, csak jó lenne ha mégy egy picit tovább világítana. Van még itthon pár 100ľF-os kondi. Belehet valahogy kötni a másik mellé, hogy működjön? Mind a kettő 16V-os! Köszi
Hello!
Természetesen, párhuzamosan lehet kötni. Csak mivel a kapacitásuk összeadódik, nagy eredményt nem fog adni. (Ha különböző feszültségűek lennének, akkor is meg lehet ezt tenni, csak a kisebb feszültségig lenne használható.) üdv! proli007
Köszi! Akkor az lesz a legjobb, ha keresek nagyobb kondit. A Volt értéke befolyásol ebben az esetben valamit?
Hello!
Csak annyi a követelmény, hogy a kondi feszültsége magasabb legyen, mint amekkora feszültség rá van kapcsolva. Legtöbb esetben ez a tápfeszültséggel azonos nagyságú szokott lenni. üdv! proli007
Sziasztok!
Senkinek nincs javaslata a 4 hozzászólással lentebbi kérdésemre (1284157), nem türelmetlen vagyok csak hátha átsiklottátok. ![]()
Szia!
Egy kérdés: mi értelme ekkora kondit rákapcsolni ekkora feszültségre?
Szerintem pont Te sejted!
![]() Frekiváltó.
De hatezer mikrofarádot? Mekkora frekiváltó vagy inverter ez? Egyébként egy egyszerű ellenállásos lágyindítás teljesen megfelelő lenne.
4-5kW körülire tervezem.
Igen arra gondoltam én is, csak akkor kell oda egy mágneskapcsoló is ami a töltés után kizárja az ellenállásokat. Azt szerettem volna kikerülni, de úgy tűnik nem fog menni.
Kapcsolhatod szilárdtestrelével is, nem fog panaszkodni egy cseppet sem.
De én igen, mert ha nem értem félre a DS.-eket
akkor elég komoly veszteség van rajtuk, ergo hűteni kell.
Min? a triakon nagy veszteség van? Azon éppenhogy nincs nagy veszteség, de ha tényleg veszteségmentesen akarsz kapcsolni, akkor nem úszod meg az elektromechanikus kapcsolót.
Hát ha jól értettem 10A környékén olyan 15-20w, ahhoz meg szerintem borda kell.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, h h lehet megmérni egy ilyen: http://static.licit.hu/img/e/1/c/422924/1328025295_smt-ceramic-001.jpg kondi kapacitását? (cserélni kéne, de csak egy mezei feszmérőm van)
Hello!
Esetleg, összehasonlításos módszerrel. - 24V váltakozóáramú feszültségről megméred mekkora áram folyik rajta keresztül át, majd ezt az értéket összehasonlítod ismert értékű kondi áramával. - Készítesz egy 555-ből, egy astabil multit, ami ezzel a kondival hangfrekin rezeg. Egy soros ellenállással ellátott hangszóróval meghallgatod a hang magasságát. Majd ezt a frekvenciát összehasonlítod egy ismert kapacitású kondi hangmagasságával. (Fél hang magasság eltérés, kb. 6% különbséget jelent.) üdv! proli007
Hali!
Mitől függ a kondenzátor maximális feszültsége? A fegyverzetek távolságától vagy a szigetelés minőségétől?
Szia!
Mindkettőtől. De könnyen belátható, hogy a vastagabb szigetelés nagyobb átütési feszültségtűrést eredményez.
Mind a kettőtől.
Akkor a fegyverzetek legyenek minél közelebb minél jobb szigeteléssel?
És még a szigetelő anyag dielektromos állandójától (epszilon relatív) is függ. Ez minél nagyobb, azonos vastagsággal annál nagyobb lesz a kapacitás.
Hát azt nem ismerem .... de gondolom az üveg jobb szigetelő mint a műanyag.
Így általánosságban véve. Vagy nem?
Átütési szilárdság szempontjából a legjobb szigetelő a vákum. De ezt azért elég nehéz előállítani. pl. a csillámnak is jobb az átütési szilárdsága mint az üvegé, de van műanyag is aminek magasabb. Csak az üveg elég olcsó, és elég magas az átütési szilárdsága.
Sziasztok olyan kérdésem lenne stirolflex kondin ez a jelölés van: 1n FW 1216, aztán egy másik
1n FW 1211. Az 1nanó még okés.. de azt nem tudom hány százalékos lehet a tűrésük? Ha tudnátok 1 táblázatot mellékelni megköszönném mert sehol nemtaláltam erröl a jelölésröl infót. ![]() Elöreis köszönöm! Csaba
Rendben köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |