Fórum témák
» Több friss téma |
Ok, köszi a tippet. Asszem megpróbálkozok az összebarkácsolással. Bár adatokkal nem szeretek viccelni, azért gondoltam hogy inkább készen venném.
Hali!
Budapesten tud valaki szombaton nyitvatartó elektronikai alkatrészboltot? Egy indukció tekercs kéne momentán,de bármikor jól jöhetne, csak én ilyet még nem láttam.
Jé tényleg. Köszi, észre sem vettem, pedig néztem az összeset, de sajnos induktivitást nem tartanak, de ez persze az érdemeidből semmit nem von le. Hogy lehettem ilyen vaksi. Kösz mégegyszer.
Hol lehet venni (rendelni) kis veszteségű kondenzátorokat? (pl. polystyrene)
Illetve rádiófrekvenciás fojtót(25-27 mH)? köszi, RdsG
ismét Sziasztok.. Kérlek szépen benneteket, hogyvalaki segíííííítsen............ nagyon kellenének az alkonykapcsoló dobozopk, vagy mind1 csak valamiolyan doboz amin van egykis átlátszó müanyag vagy valami. Lézerkapuhoz kellene!!!!
Minden segítséget nagyon szépen megköszönök
Már bocsi, de fogsz egy fúrót és akármelyik boltban vett műanyag dobozt megfúrod, és ha mindenképpen le akarod zárni, akkor ragasztassz a luk elé belülről egy átlátszó fóliát. 2900Ft volt 100db a4-es lézernyomtatóba való fólia, ebből 2000 db lézerkaput gyárthatsz.
sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok!már 2 napja keresek 8lábas smd icmhez tesztelö csipeszt amibe belehelyezem és a végei meg mennek az eprom olvasóba kábellel!sajna sehol sem találok pedig müszerészeknél látok ilyet!aki tud segíteni,h milyen oldalon lehet ilyet venni esetleg képet tudna linkelni azt nagyon megköszönném,esetleg ha valakinek van meg is venném!köszönöm elöre is!
Sajna nem az amit keresek
Meg magyarországon nincs? Amire én gondolok az olyan mint egy ruhacsipesz és belül meg ahol összeszoritja az ic-t ott vannak a kis érintkezők...a tetején meg a kimenet.....smd hez kellen,gondolkoztam,h csinálni kéne de letetem róla....túlságosan precíznek kell lennie
S 89 és NE 529 IC-t keresek, ha tudja valaki, hol lehet beszerezni, kérem segítsen.
Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy szögsebesség érzékelőt hol lehet kapni van-e valakinek tapasztalatai ezzel kapcsolatba? Köszönöm
Sziasztok!
M5616L M5216L IC-ket keresek! Az elsőre a google magyar odlalt nem dobott ki, a másik meg a HQVideónál VOLT, ott azt írják kifutott tétel Valaki nem tudja, lehet-e ilyen IC-ket magyarországon egyáltalán kapni?
ICL8069 helyett ami nem kapható, mit használhatok ebben a hőmérő kapcsolásban ami van itthon a boltokban?
adatlapot nézve, mintha 1.2V -os zéner lenne..
Ezt IC-nek jelölik (nekem még nem volt vele dolgom, ezért nem ismerem) gondolom nem sima zéner.
nahát..egyáltalán az adatlapot meg nézted???
az hogy mibe csomagolják az tök 8... sztem
TL 431-et tehetsz helyette. Az R13 értékét növeld meg 22kohm-ra,mert a TL431 az 2.45V-os stab ic, a másik meg 1.2 V -os. A TL-nél a katódot és a ref. lábat kösd össze ez megy a 2.2 kohm-ra. az anód pedig a commonra.
Amit írtál hogy az összekötött ref és katód megy a 2.2 kohm-ra az igazából 22K-ohm ugye?
("Az R13 értékét növeld meg 22kohm-ra")
Úgy is lehet értelmezni. Az R13 és azR12 (ez utóbbi a 2.2kohm) közös pontjára kell kötni a TL431 katód+ref lábát.
Még egyszer köszönöm, már világos (az előbb kicsit benéztem, azért kérdeztem meg).
Tulajdonképp az R13 növelésére azért van szükség,hogy az R4 trimmerrel finoman lehessen beállitani a hőmérőt.
Hali!
Kéne nekem egy olyan rellé, ami 220-at tud kapcsolni, és meghajtható PC USB-ről. Akarok csinálni egy Master-Slave -es elosztót, ahhoz kéne. Illetve bár nem tartozik szorosan a topikhoz, de a rellé meghajtására is szívesen fogadok javaslatot. Köszi!
Félreértés ne essék, ez tényleg nem zéner, hanem feszültség referencia IC! Nem mindegy! (Meg 1,2 V-os zéner nem is létezik.)
Idézet: „mintha” Idézet: „lenne” nem azt írtam, hogy 10000% -az
Sziasztok!
Oyan szalag-kábelre lenne szükségem, aminél a drótok nem a rendes 1mm távolságban vannak, hamen az 1mm-nél kicsit kisebbek. Próbáltam Lomexben, de nem volt.Nem tudjátok hol lehet olyasmit kapni? (Lehetőleg Bp-en)
Egy kis segítségre lenne szükségem. Elkezdtem foglalkozni USB-port vezérléssel, és rátaláltam az FTDI USB-vezérlőire. Utána néztem, hogy Budapesten a RET és a HQ forgalmazza 1200Ft körüli nettó áron. Ugyanakkor Miskolcon a SOS 700Ft nettóért ajánlja ugyan azokat a vezérlőket. A bibi csak az, hogy 5000Ft alatt nem szállítanak, és 1500Ft a postaköltség.
Arra gondoltam, ha van köztetek miskolci, az megvásárolhatná és utánvét elküldhetné nekem, ami kell. Cserébe, ha van olyasmi, ami csak Budapesten kapható, szívesen postázom neki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |