Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Sziasztok
Érdeklődnék , hogy valakinek van-e működő 3d nyomtatója amit házilag készített ? Nekem szükségem lenne egy ilyen eszközre de elektronikából és sw-ból 0 vagyok. Akinek van megosztaná velem a terveket és a költségeket? Köszönöm
Régebben is jártam itt csak nem tűnt fel, hogy van 3d habvágás is: itt Lehet, hogy ők is tudnak segíteni a 3D autóban. Ha más nem elmész hozzájuk körülnézni Közben néztem, hogy itt a HE-n is van például habvágás témakör. Igaz, hogy nem 3D, de ez inkább csak az ötletességeden múlik...
Sziasztok! Az alábbi videóra leltem a minap. Ami érdekes rajta, hogy itt is egy kék szinű - a háttérben jól látható - merev pálca kerül megolvasztásra. Gyanítom, hogy ez is valami PVC hegesztőszál lehet. Atöbbi igen egyszerűnek tűnik.. Ha valakinek van netán valami tapasztalata a műanyagokkal kapcsolatban kérem ossza meg, mert ha elkészül végre a saját gépem, arra könnyűszerrel lehetne hasonló feltétet alkotni.A video
szia! a printerbot ABS hegesztőhuzallal dolgozik. ára külföldön 50$/kg+szállítás. Magyarországon csak 1m es szálban láttam olcsón. Én is éppen alapanyag után kajtatok. Jó lenne ha olyan 6500HUF/kg- os árban találnék, vagy az alatt tekercsben.
Üdvnéktek!
Egy kérdésem lenne. Nagyonnagyon nem értek hozzá, csak egy ötlet. Mi lenne, ha olvasztásos módszer helyett uv-ra kötő anyaggal dolgozna a gép? megoldható? gazdaságos? gyors? így nem lenne minimum átmérő, mint pl szál olvasztásnál, sima gagyi műkörömzselé 2perc alatt megköt 9wattos lámpánál,(és ez egy minimum fél, de inkább 1 mm vastag réteg, 1-3 négyzetcenti felülettel.) ez kb 45fillért eszik 1 óra alatt..mennyi megy el az olvasztással? stb. szóljatok ha hülyeség, mert semmi közöm az elektronikához. köszi!
Szia
Jelenleg az Objet működik Uv ra megkötő alapanyaggal. Azok a gépek speciális szivattyúval működnek, mert mérnökileg elég nehéz az UV ra kötő folyadékok szállítása. Ezekben a gépekben 96 piezoelektromos nyomtató fej van, melyek folyamatosan eltömődnek. Ismerem az összetételét, sajnos nyomtatható alapanyag többszröse az FDM technológia alapanyagának. A körömlakk nem lenne megfelelő alapanyag. Hátránya a kész terméknek hogy sok felöntési vonal keletkeznek a nyomtatott pontok között, nincsenek kémiai kötések, így könnyebben törik. a valakinek mond valamit 30M-45Pa terhelést bír ki. És rideg. Funkcionális alkalmazásra nem használható. Bár igyekeznek utó UV kezelésekkel tovább javítani a szilárdságtani tulajdonságain. Amit jelenleg a Varinex Zrt. forgalmaz nyomtatókat, többnyire nagyon gyorsan állítja elő a mintákat, kellő pontossággal, melyekből szilikonszerszámmal állítanak elő gyors prototípusokat, melyek már funkcionális használatra alkalmasak. Minden gyártástechnológiának meg van a maga helye és szerepe, az extrúderes a legolcsóbb, és egyik legpontatlanabb, amit CNC vezérléssel irányítható, ezért terjed a hobbifelhasználók körében.
Csak 1 ötlet alapanyagra: bozótvágókban használt damilok jók lehetnek 3d nyomtatáshoz ? pl : Bővebben: Link
hát hobby felhasználóknak inkább ennek a kütyünek a fejlesztését javasolnám...
Jópofa marógép, és kézi munkákhoz tökéletes lehet, de házilag nem hiszem hogy egyszerű lenne egy ilyet összeütni a sufniban. Az árát meg jobb ha nem tudom.
nem muszáj vezeték nélkülinek lennie, lehet olyan mint a mérőkaros mérőberendezés.
szóval egy mérőkar és egy kis fúró amire marófej van szerelve.... és akkor már csak az összehangolását kell megoldani azzal a dugattyú elvvel inkább a szoftver a kérdéses itt is
Sziasztok! Új 3D printer a piacon Kicsi könnyű, egyszerű.....
Határozottan jópofa. Ilyen granulátumot honnan lehetne itthon beszerezni?
Nem tudom, de ez a kis gép nem granulátumos ha jól tudom hanem szálas.És 20$/kg áron lehet rendelni hozzá.
Fontolgatom a megvételét de gondban vagyok.Kész modellekről szeretnék 3d objectet készíteni és azokat nyomtatni de nem vagyok grafikus , nem rajzolok jól.Normális 3d scenner kéne az is drága.
Ha gondolod szívesen segítek 3D-ben. Évek óta rajzolok, van saját CNC-m és szoftverek is.
Javaslom elsőnek a Google sketchup programját - nagyon szuper. Ha újra kezdeném a tanulást - mást meg sem tanulnék... Persze vannak nagyobb tudású és bődületes 3D teljesítményre képes szoftverek, de hétköznapi feladatokra ez a legjobb. Semmi csicsa, semmi sallang, azt teszi amit kell.. 3D szkenner helyett egy egyszerű tolómérő, vagy mérőszalag is megteszi... ezt csinálom minden nap...
Én is kísértésbe estem, mert jó az ára és sokszor kellett volna ilyen megoldás. Sőt - tudok rá munkát is .
Szívesen, ha nem kell mondjuk nyíregyházára mennem e modellekért ...
Mi a szoftver neve? Elérhető lenne nekem is?
Attól függ mit szeretnél.... Én elég sok szoftvert használtam és használok. Kettő azonban verhetetlen - ami a szerkesztést illeti. Az egyik - nem meglepően az AutoCAD , ami pilótavizsgás ugyan és baromi sok beállítást igényel - hiszen egy világméretű rajzolórendszer - ráadásul nagy az erőforrás igénye is. A másik meglepő módon - a Google Sketchup - ami viszont ingyenesen is elérhető. Köztes szoftvereket is szoktam néha használni a konverziókhoz, de a vége mindig a Mach3. Általában valamilyen dxf alapú szoftvert érdemes keresni, vagy olyat ami tud dxf-re konvertálni - minél rövidebb, kisebb kóddal. A többi már szubjektív. Van aki az ArtCam-re esküszik, van aki másra.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
Ez a szoftver előállítja a rétegek G kódját is? Vagy hogyan tudom egy cnc gépen megcsinálni az alkatrészt?
Ha már dxf-et tudsz csinálni - akkor bármi. De a Google sketchuphoz is van plugin - igaz forgácsolásra - azaz pont az ellenkezője mint ami neked kell - az szerszámvastagsággal számol és szerszámutat tervez... Ezért javasoltam ezt a 2 programot, mert mindkettő tudja a dxf-et. De BMP szürkeskálás kép is elegendő, az én szerkesztőm - képes abból is előállítani a szürkeségi fokozatoknak megfelelő mélységet .
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Az autocad is tudja, de ami nekem igazán kell az az, hogy amikor megvan a 3d-s test tudjam nyomtatni.
Veszi a 3D-s testet és bizonyos vastagságban felszeleteli. ( mint a kenyeret és a szeleteket egymás mellé tesszük) Ezeket rétegeket nyomtatják ki. Vagyis rengeteg rétegem lesz ami 2D -s. Ezeken(ben) a rétegekben a leképzett kontúroknak a G kódja kell nekem, hogy tudjam nyomtatni egymásra. A z tengely lépése a rétegvastagság. Ha jól értelmezem a 3D-s nyomtatást. Ezt tudja ez a program?
Gyorsan végigfutva a topicot a következőket tudom mondani: az autó nagyságú és egyéb óriási méretek szerintem felejtősek... Egy ekkora méretnél annyira rezegne az egész szerkezet, hogy mm-es pontatlanságok lennének. Ha meg a rezgés ellen akarsz tenni, irreálisan megnőnek az anyagköltségek. Jelenleg a legnagyobb 3D-s nyomtatóval kb autófelni méretű dolgokat lehet nyomtatni...
Egy nagyon jó konstrukciónak tartom a Prusa Mendel nyomtatót. Bővebben: Link Ehhez lehet GrabCAD.comról letölteni fájlokat, ami alapján meg lehet építeni, de vannak komplett pdf-ek is, amiben mindent leírnak, Google segít Ebay-en megkímélheted magad a fejtöréstől, komplett szettet lehet venni 400$-ért. Bővebben: Link De itt is lehet... Bővebben: Link Idézet: Hidd el van az a pénz ..... Ipari, vizes kővágót láttál már? Van az a vas és hardver, ami képes erre. Csak a lábakat betonnak hívják és bazi nagy vasakon fut, nagy frekiváltós motorokkal, és egy elosztószekrénnyel. No és az anyagfelhasználása sem pite . Hozzáteszem, hogy a "NAGY" autós cégek is inkább kézzel hozzák létre az autó testét - pedig megvan a technológia - mert sokkal inkább művészi a munka, amikor a kezed alatt formálódik az anyag és gyorsabb a módosítás, javítás is. Persze a letapogatás és a széria készítés már gépesítve van. Ha pontosítva vagyon, hogy mire is kell az a nyomtató - sok megoldás lehet rá. Így most a küllőtől az űrrepülőgépig kérdezősködhetünk Mellesleg CNC rajzok már a google sketchup 3d albumában is vannak szép számmal.. 3D CNC modellek „az autó nagyságú és egyéb óriási méretek szerintem felejtősek...” Idézet: „Ipari, vizes kővágót láttál már?” Pontosan nem tudom, mire gondolsz, de ha jól sejtem, a vízsugaras vágóra. Annak is megvannak az előnyei. Hátránya, hogy nem 3D-s.
Nem. Nem arra gondoltam. Van nálunk egy köves akinek láttam a gépét. Sima "fűrészt" mozgat, amit vízzel hűt vágás közben. Mindennap használják 2cm-es lapok darabolására. Gyakorlatilag egy beton talapzat, amire egy "H" alakzat van felépítve bitang vastag vasanyagból. Igaz, ezt kézzel vezérlik - de nyomógombokról és lézeres a jelölője. Ezt CNC autófaragóvá átalakítani nem tűnne nagy ügynek. Amire te gondolsz azok 40-50MFt-os gépek, amire én - az egészen más. Persze még egyszerűbb lenne - ha autó az általam már korábban említett és nem bonyolult mechanikát igénylő hungarocell 3D vágó. Sajnálom, hogy nem fényképeztem le a gépet. Az tény, hogy kb 2kg zsír recsegett a mechanika alatt mozgás közben .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |