Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   941 / 1680
(#) Báddzsó válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
Idézet:
„Ahogy latszik, lehetett volna meg csokkenteni a mereten, de az akku miatt nem volt ertelme.”

csökkentsd az akkut is... én most egy ILYET rendelek, de nem állatfejre szánom... max majd többször kell a patkányt töltőre dugni .... mondjuk ez nem is olyan vicces..nem lennék szegény helyében...
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
(#) bbalazs_ válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
Nem rossz, nem rossz. Csak nekem mar a fogyasztas nem nagyon mehet lejjebb, ezeknek meg egy napig birniuk kell legalabb. Igy is mar minden trukkot bevetettem a sleeptol kezdve a meresek kozotti par mikrosecundumban a periferia-kikapcsolasokig. Az adoteljesitmennyel sem tudok mar lejjebb menni, mert akkor mar bizonytalankodik. Igy is egy nem dokumentalt regisztert kellett hozza piszkalni.
A masik baj, hogy kiderult: ez a lis3lv02dq kifuto termek, hiaba van a HE kinalataban, igazabol mar nincs...
Abbol lehetne kisebbet tenni, de ezt pl nem tudom standby-ba tenni, mert hosszu a felebredesi ideje. Egyebkent hamar osszejon am az a 4mA, amit most kajal. Itt par szaz mikroamper, ott otven, szoval nem annyira egyszeru a dolog.
Esetleg majd megprobalom event-re programozni, csak az a baj, hogy az interrupt labat be sem kotottem, nincs is helye a panelon.
(#) Alkotó válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
Köszönöm, átnézem.
(#) zolee1209 hozzászólása Szept 13, 2012 /
 
Tegnapi és mai napom eredménye.
A feliratról leolvasható, mihez készült. Ez csupán a "gyengeáramú" szabályzó rész, amin picikét is több amper csordogál, az külön panelt fog kapni. Amiért saját panel készítésére adtam a fejem, az amiatt van, hogy van egy tervem a leendő labortápomra. Abba a dobozba viszont nem férek már el a teljesen furatszerelt verzióval. Így megszórtam a panelt SMD alkatrészekkel, nagyja, vagyis a kisebbje 0805 méretű. A NYÁK 35mm x 40mm. Remélhetőleg hamarosan összeszedem a rendelési listámat, majd azután tudom folytatni...

A furatoknál a plusz gyanta látható. Illetve rá kellett jönnöm, hogy én nem tudok az állványos fúróval precízen dolgozni, ami a nyákfúrást illeti. Elég csálé lett itt- ott...
(#) Mybuster hozzászólása Szept 13, 2012 /
 
Ma ráértem és mivel már rég akartam egy pici 3.3-as tápot az MSP.nek így csináltam eggyet.Nem variáltam túl mert szerintem nem nagyon kell,egyszerű és kész! Ez egy LM3940-es 3.3V táp gyors elkészítése avagy hogyan dobjunk össze egy tápot 1óra alatt. A nyákot ne nézzétek most mert ilyen "hulladék" nyák,fogtam a mini drillem azzal csinátam a sávokat.
(#) dudassandor1 válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
Szépek a paneekl nagyon, gratulálok hozzájuk!
(#) _vl_ válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
Idézet:
„Illetve rá kellett jönnöm, hogy én nem tudok az állványos fúróval precízen dolgozni, ami a nyákfúrást illeti. Elég csálé lett itt- ott...”

Szerintem nagyon is jók lettek azok a furatok, aki ennél pontosabban eltalálja, az a CNC fúrógép
(#) vicsys válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
Vagy olyan a maratott nyák, hogy a forrszem közepén egy kis vezető lyuk van. Nagy fordulat+kis előtolás.
(#) zolee1209 válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
Én nem vagyok megelégedve magammal!

A képen annyira nem jön át, csak ha nagyon keresi a szem, de például a feliratos oldalon, középtől kissé balra lefelé... Az a 0.5-ös furat csálé, de nagyon. Teljesen merőlegesen nem tudok fúrni. Nyeklik a szerkezet "talpa" is, és gyanús, hogy emiatt kissé kanyarban megy a vékony fúró. A képen látható megoldással tudok csak fúrni, mert az eredeti tokmánya az 1mm-es fúrót már nem fogja, emez meg nullára összeszorítható.

IMG_0580.JPG
    
(#) zolee1209 válasza dudassandor1 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
Köszönöm!
(#) zolee1209 válasza vicsys hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
A maratott NYÁK-ok, amiket készítek, olyanok, hogy 0.5mm-t állítok be minden furatközéppontnak. Amíg a fúrószár a forrszemen cirkulál, addig...
(#) Doszpot válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
Nálam az szokott gondot okozni kétoldalas NYÁK-nál, hogy a két oldalt nem sikerül tökéletesen pozicionálni. Olyankor már hiába fúrnám merőlegesen, nem fog találkozni a lyuk két oldala a forrszemek középpontjával. bár hobbi szinten ez még -szerintem- bőven belefér. annyi, hogy érdemes ezt figyelembe venni és nagyobb forrszemekkel tervezni a panelt, hogy az ilyen jellegű hibák ne okozzanak akkora gondot.
(#) mhatalyak hozzászólása Szept 13, 2012 /
 
Estét!

Ma rám jött, hogy alkossak valamit, találtam egy PIC-es kódzárat a Jap.hu-n. ERRŐL lenne szó. Képeket inkább nem mellékelek, mert próbanyákon dobtam össze az meg hát nem egy szép dolog. Ha valaki kedvet kap hozzá, akkor tudom ajánlani ezt a kapcsolást! Nagyon egyszerű és nagyon jó, el játszottam vele egy órát miután el készült!

üdv!
mhatalyak
(#) patexati válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Fúrd meg az egyik oldalon a forrszemeket majd úgy fúrd ki a másik oldalról sokkal jobb lesz
(#) Alkotó válasza zolee1209 hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Ez a berendezés nem, vagy csak nagyon körülményesen alkalmas ilyen kicsi lyukak fúrására. A "NYÁK" fúrók nem így néznek ki, kisebbek, sokszorosa a fordulatuk (10.000-es nagyságrend), és lényegesen precízebb a megvezetésük. Azoknál egyébként ezeket nem olyan nehéz elérni, mert kicsi a forgó tömeg (a forgácsoló erő is kicsi), és kicsi a munkaút (rövid megvezetést igényelnek).
(#) Axel válasza mhatalyak hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Vagy 2 éve én is terveztem/építettem ilyet csak én Attiny24-es AVR-rel. IP55-ös dobozba szánt verzió saját beépített 230/12V trafóval ami a zárat is megtáplálja. Nemrég lett üzembe helyezve miután az előző készüléket tönkretette egy vihar.

A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
(#) mhatalyak válasza Axel hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Nagyon jó a kivitelezés, honnan lehet be szerezni ilyen gombmátrixot?
(#) icserny válasza mhatalyak hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Idézet:
„honnan lehet be szerezni ilyen gombmátrixot?”

Például innen
(#) mhatalyak válasza icserny hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Nem is tudtam, hogy lehet ilyeneket kapni... Köszönöm a linket!
(#) bankimajki válasza Doszpot hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
[/off]Más technikával készítsd a kétoldalas NYÁKokat. Miután felvasaltad az egyik oldalon. Keresztben fúrj át 2 pad-et és ahhoz pozicionáld a másik oldalt. Akkor pontos lesz. (De ez csak vasalásnál nyerő. Fotózásnál is biztosan megoldható valahogy.)[off]

Üdv.: Miki
(#) zoly15 válasza bankimajki hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Fotózásnál a két rajzolatot pozicionálod, majd összeragasztod, majd az így elkészült "tasakba" beleigazítod a nyákodat.
(#) kaqkk válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 14, 2012 /
 
Én úgy szoktam ,hogy először az egyik rajzolat 3 szélére felragasztok egy egy keskeny nyák csíkot majd erre ragasztom a másik rajzolatot , így a nyák vastagsága miatt sem változhat az illesztés. És ebbe a fix zacsiba teszem a nyákot .
A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2012
(#) janikukac hozzászólása Szept 15, 2012 /
 
Sziasztok!
Félkész állapotban a forrasztóállomásom. Múltkor felötlött bennem, hogy mégsem helyes, hogy a kattogós pákával forrasztom a hőre érzékeny alkatrészeket, ezért rájöttem, hogy kell nekem is egy kis forrasztóállomás. Valóban kicsi lett. Remélem megverem méretben Vicsyst!
A kapcsolás és a nyálterv Vicsys-t illeti, én csak kicsit átszerkesztettem. Nincs még a páka meg, anélkül teszteltem, és csak egy hiba volt benne, ami nem zárlat volt, hanem lefelejtettem a pufferkondit a graetz-ről. Természetesen legtöbb dolgot a kattogóssal fogom forrasztani a gyorsasága miatt is, de kell egy hőszabályzós cucc is SMD-hez. Tudom mindjárt jöttök azzal, hogy én így meg úgy beforrasztom a kattogóssal is, stb. Szerintem veszélyes.
A nyákot vasaltam, az volt a legegyszerűbb, és leggyorsabb. Már csak azt kell kitalálnom, hogy milyen anyagba csomagolom, valamint hogy fogom felfogatni a szerkentyűt. Amúgy jobb oldalára dől, megjegyzem nem részeg,csak túl nagy a paneltrafó súlya.
Nem fogom az időt tovább húzni, várom a kritikát! Jöjjenek a képek!
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Köszönöm szépen, igyekeztem. Ettől eltekintve sok van még hátra, de csak péntek esténként,meg szombat reggelenként forraszthatok, mert suli van gőzerővel.
(#) kocsgab002 válasza kocsgab002 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Sziasztok.
Folytattam a tápegységem építését, sajnos az egyetem beindulása miatt, kicsit lelassult a projekt. Ma idáig jutottam.
(#) janikukac válasza kocsgab002 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Nagyon tetszetős! A doboz hogyan készült?
(#) skero válasza janikukac hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Nagyon ügyes munka! Gratulálok! Csak így tovább.
(#) janikukac válasza skero hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Köszönöm!
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Szép munka. Nem győzök csodálkozni milyen gyorsan fejlődsz. A kattogóstól nem melegszenek túl az alkatrészek, ha a megfelelő csúcs van benne.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 15, 2012 /
 
Hát még én hogy csodálkozok. Elképzelheted. Tegnap hullafáradtan szereltem be sok mindent, 10 után.
Következő: »»   941 / 1680
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem