Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Ha esetleg kell hozzá forgácsolni alátétet, vagy közdarabot, írj és megoldjuk.
Szét is szedtem a fúrógépet. Egy csapágy van benne, ami megvezeti az elejét. A kotyogás magából a motor tengelyének elmozdulásából ered. Minden villanymotor tengelyét lehet egy kicsit előre-hátra tologatni, ezt is. Csatoltam néhány képet. 2 mm elmozdulás azért nincsen, inkább úgy 0,5 és 1 mm között van most hogy jobban megnéztem. Ezzel most mit lehet kezdeni?
Sokmindent nem lehet vele. Szét kellene szedni a motort, ügyelve a szénkefékre, és ezután a hátsó tengelyrészre kell egy megfelelő vastagságú alátétgyűrűt húzni, (valószínűleg van is rajta prespán, vagy fíber anyagú), csak kevés.
Mindenesetre ha valóban annyi pénzt adtál érte, mint a linken szerepelt, nem volt jó vétel... Házilag különbet lehet készíteni, ha van némi szerszámozottság a háttérben.
Már egy éve megvan és ettől független jól lehet vele fúrni. A motort biztos nem fogom szétszedni, nem akarom elrontani az egészet. Sajnos nincs esztergám stb. , hogy tudjak ilyet csinálni.
A tengelyét lecsavaroztam, kicsit hátrébb tettem, és így jó lett, már nem kotyog Ez így nem számít kókány megoldásnak?
Ha nem támaszkodik a motor első csapágyházán, akkor nincs gond.
Sziasztok! Megérkezett a várva várt kisgépem!Itt egy pár kép róla. Milwaukee AGV 15-125 XE
Remélem bírni fogja.
Munkahelyen egy tárcsás kézi fémfűrészt használunk ebből a márkából, az naggyon jó gép. Nem hiszem, hogy a sarokcsiszolójuk gyengébb minőségű lenne.
Nekünk is ebből vannak,akkus fúró kis-és nagy nyomatékkulcs,akkus flex,furatköszörű,villanyos fúró szinte minden ami gépszereléshez kell és meg vagyunk vele elégedve!Csak ajánlani tudom.
Egy Hitachi V-422 oszcilloszkóppal bővült a műhelyem. A sulis éveim óta ilyet szerettem volna, anno a gyakorlat és mérés órákon is ezt a típust szerettem a legjobban használni. Mivel már megvan, megválnék az eddigi szkópomtól, egy kis 10MHz-es RFT szkóptól: Bővebben: Link
Talán ide illik a legjobban, de lehet hogy egy új topikot is megérne csak azt én ezen a fórumon még nem nyitottam és ezt a hagyományt szeretném megtartani. Szóval: Tök jó ez az új szkóp meg minden, csak kalibrálni kellene. Amit tudtam azt be is kalibráltam rajta (offsetek, erősítések...) de az időalapjának beállításához és pár egyéb dologhoz szükséges lenne egy jó jelgenerátor ami szép négyszöget tud adni kb 1kHz-1MHz tartományban. Ha van valaki aki Budapesten lakik és van egy ilyen jelgenerátora és megengedné hogy egy 20-30 perc alatt hozzá kalibráljam a szkópomat, annak nagyon örülnék! Cserébe fel tudom ajánlani hogy nekem meg van egy Advantest R6552 típusú 53/4 digites asztali multiméterem, ami a fontosabb méréshatárokban 0,01% pontos. Ha valakinek szüksége lenne pontos feszültség, áram vagy ellenállás kalibrálásra akkor arra ez a műszer kiváló. Sőt, van néhány 0,6W-os 0,01% tűrésű ellenállásom is, kb 6-8 értékben azt hiszem 50Ohm és 100K közt. (Ezek darabja kb 5000-6000Ft...) A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
Gyönyörű darab! Egy lehetséges DIY megoldás...
PP Ps: amúgy tűimpulzust generálva igazán pontos A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2012
Dugdosós panelen összedobni egy CCP modulos PIC-es négyszöggenerátort? Az olyan pontos lesz, mint a kvarc, amit melléraksz (20-30ppm).
Sziasztok! Én is bővítettem a felszerelésemet egy fúróállvánnyal, mert túl sok vékony fúrószárat amortizáltam le az utóbbi időben. Maga a gép már legalább 10 éves, de még mindig hibátlan. Az állvány első része forgatható a szögben történő fúráshoz, vagy vízszintes pozícióban rögzítve a gépet csiszoláshoz, köszörüléshez. Az oszlop belső rúdja kihúzható és tetszőleges magasságban szerszám nélkül rögzíthető. Az alapsíktól 38 és 70 cm között lehet rá felfüggeszteni a gépet, flexibilis tengellyel végzendő munkákhoz.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Nagyon komoly állványnak látszik.
Ezzel vízszintes furatokat lehet készíteni?
Köszi, nálam a galériában helyesen jelent meg...
Nekem két bánatom van vele. A kissebbik, hogy a függőleges rúdon egyetlen csavarral van rögzítve a függőleges alappozíció is, meg a tengely körüli forgatási lehetőség is. Ha az egyiket szeretném állítani, akkor a másik irány is "kilazul", azt is újra kell pozícionálni. Ennél nagyobb bánatom az, hogy noha rettentő masszív majdnem az egész alkotás, van a fúrót tartó kengyel és a rugós szánrész között valami rugalmas alkatrész, ami miatt oldalirányban kb. 0.5-1mm-nyit el tud mozdulni a fúró. Ez engem - az árcéduláját figyembe véve - zavar.
Viszont vízszintesbe állítva, egy "miniflex" koronggal lehetne vele pl. panelt vágni elég pontosan, ha tudnám értelmesen rögzíteni és egy vonalban mozgatni az alapanyagot. Ilyesmi befogatáshoz honnan lehetne értelmes áron venni valami kiegészítőt? A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Szia! Én még nem próbáltam, éjjel értem vele haza. Épp csak összeraktam. Ma lesz a főpróba, ha hazaérek a kórházból. Utána érdeklődtem a forgalmazónál nyák vágáshoz való tartozék ügyben, semmi feltét nem kapható. Esetleg a másolóasztalnak titulált cucc, ebbe alsó maróként lehet rögzíteni a gépet, s vékony marószárral lehetne vágni. De ennek a távtartója csak néhány centire távolítható el a géptengelytől, így csak pici nyákokat lehetne vele vágni. Van külön flexgépük, felszerelhető távtartóval, 20 mm-ig állítható vágás mélységgel. 40 ezer... Gondolom, ennek nem akarnak házon belül konkurenciát teremteni. Amúgy elég kulturált áron adták az állványt: 14550.- Ft.
[OFF]Ha fáj a nyakad, a monitort fordítsd az oldalára - rögtön jó lesz. Amúgy most vettem észre a jobb felső sarokban, hogy rendszer üzenet is jött a módosításról. Be van idézve az egész post, csak épp a kép nem látható, ami módosítva lett. Nagyon nehéz észre venni a bejövő üzeneteket.
Már évek óta Solomon hegyeket használok. Méretre szinte azonos a Weller heggyel. A minősége sem rosszabb. Az átalakítás mindössze néhány percet vesz igénybe. Egy régi rossz Weller hegyről letöröm a " hőérzékelőt" és betolom a páka végén a hegy helyére. A solomon hosszából vágni kell néhány mm-et majd berakni a pákába és ennyi. Én 7-es érzékelőt használok csak a hegyeket cserélem, attól függően mit akarok forrasztani. Egy Solomon hegy tavaly 270.- Ft volt.
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2012
Nagy ötlet! Kipróbálom...
A hegyen van egy váll azt is keskenyebbre kell venni . Ott megsérül a felületkezelés ez által,de a kutyát sem érdekli. Ezt a műveletet fúrógépbe fogva reszelővel vagy esztergálva lehet kivitelezni. Ha mégis érzékelőt kellene cserélni akkor ki kell venni a hegyet a pákát felfűteni és amikor eléri a hőfokát a mágnesessége megszűnik és kiesik a fűtőtestből. Tovább tart leírni mint megcsinálni.
Már valamivel drágább mit tavaly.
ET-SR-626 Páka hegy Solomon gyártmányú pákaállomásokhoz! 259,84 Ft + ÁFA (330 Ft) Páka hegy Solomon gyártmányú pákaállomásokhoz!
Szia. Erről az az úrhatnám polgár jutott eszembe, aki a luxus terepjárójára futózott gumikat szereltetett...
Nekem meg erről az, hogy nagyon kellemetlen, ha az ember leejti a pákát és megsérül a bevonat a hegyén...onnantól már nagyon gyorsan lehet egy új gumit venni a terepjáróra... ha ezt a saját pénzedből kell, akkor ugye már sokkal vonzóbb az újrafutózott...
Ez egy költség kímélő módszer, és semmit nem von le a Weller értékéből.
A citromos sört is sokan isszák.
Sikerült beszereznem egy WDD 81V állomást egy DS-80 kiforrasztó pákával.
Szerintetek a kék peremű gyorscsatis levegő bemenet és a táp aljzat között levő sárgaréz csatlakozó mire szolgál? A leírásban egy szó sincs róla. A robbantott rajzon is csak egy kocka van mögötte egy cikkszámmal, amire keresve nem találtam semmi informatív dolgot. Manapság Pesten hol érdemes Weller alkatrészt venni? Nemcsak a fogyóeszközökre gondolok, hanem olyanokra is, amik valószínűleg szerviz alkatrésznek minősülnek. A kép azért sikerült ilyen hülyén, mert kompresszorom csak jövő héten lesz a cucchoz, és addig gyorsan bedobtam az asztal aljába, közben meg elfelejtettem lekapni a hátulját... A kompresszor olajmentes lesz (valami fogászati cucc), érdemes erre még egy vízleválasztót rátenni? Vagy a szobai levegőre felesleges? A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
Szia! Először is gratulálok. Én csak a C+F-et ismerem, ahol alkatrész is van. ( weller.hu ) Ott gondolom, meg is mondják, mi az a csati. Meg a pákát is tudod komplettírozni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |