Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   71 / 360
(#) portikzoli hozzászólása Szept 16, 2012 /

Tenyleg egy indurit most jol lehet allitani de nem szamol vagy jobban mondva nem szamolt delta "beallitott es homerseklet" kozti idot ,mert tulajdonkeppen ez a legfontosabb nagyon rovid impulzusokra van szukseg ha meleg van akkor zar ,es ha hideg akkor nyit.Minden egyes szam kulombsegivel ez lehet + vagy - azaz a piros vagy zold egyenlo a led nyitasanakidejevel ez a zarasi ido az fix kosz
(#) pjg válasza portikzoli hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Ja!, hogy 3 utas szelepet kell vezérelni. Ez nem jött át nekem. Jó lenne, ha ékezetes magánhangzókat írnál és írásjelekkel tagolnád a szöveget. Így nagyon nehéz értelmezni.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012
(#) pjg válasza portikzoli hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

A nyomógombok érzékelését megszakítással kéne kezelni.

Probalkoztam de valami nem jon ossze kerek egy otletet

Igen egz keverő lenne szo persye 220 ves al ledek majd optika meg triak vezenyles Bocs de angol billentyüm van
(#) babuka válasza portikzoli hozzászólására (») Szept 16, 2012 /

Nem érzed kellemetlennek, hogy annyi nincs benned, hogy normálisan írj ? Angol a billentyű.. akkor angol fórumokon kellene érdeklődni, vagy megkeresni a magyar nyelvhez szükséges betűket. Ja.. bocs
(#) kkrisz75 hozzászólása Szept 17, 2012 /

Halihó.

Ti közvetlen a flowcodeból szoktátok beégetni a PICbe a programot, vagy külön programot használtok erre.

Jelenleg én a flow-al lefordíttatom a programot, majd a készült asm filet beolvasom MPLAB ba, majd quick build, aztán beégetem. Csak kicsit ez hosszadalmas, és lehet felesleges is?
(#) Kovabe válasza kkrisz75 hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Hi én konkrétan direktbe flowcode-bol égetek és müködik igaz néha hisztizik de ujjabb felszolitásra már teszi a dolgát. A másik megoldás de az is megy hogy hex file-t csinálok és pickit2-vel besütöm itt viszont vissza is tudom ellenörizni biztosan.
(#) kkrisz75 válasza Kovabe hozzászólására (») Szept 18, 2012 /

Nem kell átállítani semmit a fordító... stb opcióknál?

Vagy cserélni az exe fileokat, hogy pl. az mpasmwin.exe-t használja?

Mert ott van pár kapcsoló amit be kellene állítani. vagy nem? Mehet simán a benne lévővel, gyári belső programjával?

Én is pickit2 vel, csal klón verzióval égetem MPLAB ból.

A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
(#) Topika hozzászólása Szept 26, 2012 /

Sziasztok! Remélem tudtok segíteni! Az lenne a kérdésem, hogy melyik Flowcode verziót használjátok és azt honnan lehet letölteni?
Előre is köszi a választ!
Üdv:Topika
(#) kokozo válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Ennek a totyiknak meg mi lett a nevével?
(#) kaqkk válasza kokozo hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Átkeresztelkedett
(#) Kovabe hozzászólása Szept 26, 2012 /

Ezzel az lesz a baj hogy nem találják majd meg a kezdök mint én is mert flowcode-ra fognak keresni
(#) kokozo válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Folyamatábrás mikrokontroller programozás flowcoddal jobb lett volna mert most ki tudja még hány féle ilyen jellegű program van és össze lesz keverve.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Láss csodát megint igazad van. Inkább kussolok és akkor nem beszélek hülyeségeket.
(#) kaqkk válasza kkrisz75 hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Minek kevered bele az MPlab ot ? A flow ból fordít hex be majd a pk2 saját szoftverével gyári vagy klón pk -2 beéget ...
(#) kkrisz75 válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Csak azért mert ami nekem van PK2 program azzal 18F4620at nem tudtam égetni, nem ismerte fel.

Ez az égető program letölthető rendesen, vagy csak varez van belőle ha klónom van.
Egyébként sokkal egyszerűbb lenne.
(#) kkrisz75 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Felraktam a 2.61 et. a PIC16HV785 az utolsó pic a listában.

leszedtem a dat filet, felül írattam, de semmi nem változott...

Vazze most felismeri...

Pedig ez a progi mióta megvan már, csak a kiegészítő nem volt meg...

Ezzel megoldható, hogy az eprom ne törlődjön?

Azt néztem én is, ki is vettem a pipát, de erase-re kitörölte mégis.
Mást nem kell át állítani?

Tudom, hogy törlés, de akkor nem kell írás előtt törölni?
Nem használtam csak egyszer ezt a progit 16F628A val...

MPLAB-nál ha írok, akkor először töröl, aztán ír fel... azért gondoltam, hogy itt is így kell, hogy törlök és utána írom.

Közben még 1 kérdés:
Utána olvasgattam, hogy a programozónak is szokták frissíteni a programját... Az ebből kell, vagy ahhoz kell másik programozó? Azt hogyan szokták?

Az angolom még mindig nem a legjobb..
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012

Ok köszi kipróbálom az óracsoporton a kocsiba holnap, úgyis akarok módosítani benne pár dolgot.
(#) Hp41C válasza kkrisz75 hozzászólására (») Szept 27, 2012 / 1

Szia!
1 - A kontrollerben levő adatok kiolvasása, mentése az export hex funkcióval
2 - Az új program betöltése az Import hex paranccsal.
3 - Az új program beírása, lehet törlés is. Ez kitörölheti, felülírhatja az adat eeprom terrületet is.
4 - A mentett hex betöltése.
5 - A program memória pipájának kivétele.
6 - Write. Ez csak az adat eeprom tartalmát fogja felülírni. Az adat eeprom -ot nem kell előre törölni.

Így még azon kontrollerek adat eeprom tartalma megőrizhető, amiben a kódvédelem aktiválva volt. A kódvédelem csak a teljes törléssel éllítható alaphelyzetbe.
Sajnos ez sem működik, ha az adat eeprom kiolvasása tiltva van.

PICKit2 és 3: A kezelőprogrammal is lehet a firmware -t frissíteni.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2012

Nekem is ugyan ezt a verziót írja ki...
(#) kkrisz75 válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Köszi neked is a segítséget...

Értem..
(#) Gagyicom hozzászólása Szept 30, 2012 /

Sziasztok!
Most kisérletezem egy DC 250V 5A-es motorral. PWM-be szeretném hajtani, de sajnos elég instabil a dolog. Nem használok meghajtó ic-t(2111) hanem optoval galvanikusan leválasztva hajtom kb 3,5kHz-en a mosfet-en keresztül mocit. Egyszerűen nem értem mi lehet a gond, 20%-os kitöltési tényezőnél felpörög a motor. Emlékeim szerint valaki már csinált hasonlót.
Előre is köszönet a válaszokért!
(#) Gagyicom válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

És kérhetem a segítségét?
(#) Gagyicom válasza Gagyicom hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Nem akartalak direkte megszólítani, mert már kifejtetted, hogy mások emiatt megsértődhetnek...

Ez egy DC250V motor, az esztergagépem motorja. Csak megsült az elektronika, eldisszipáltak az alkatrészek mert belement a forgács. A panel új árát szégyelném ide kiírni ezért inkább csinálnék egy pwm szabályzót flowcoddal.

Nem pwm volt, hanem lm324-es feszszabályzó tirisztorral. Köszönöm a segítséget, úgy néz ki, hogy az opto a ludas, pedig 1MHz-ig kellene bírnia.
Következő: »»   71 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem