Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon,szép lett. Én nekem is csak annyi lenne a kritikám a kijelzőválasztás,de ez egyáltalán nem gond,sőt ha neked így tetszik,legyen és használd egészséggel. Én esetleg zöld háttérvilágításost választottam volna. Amúgy nagyon szépek a forrasztási pedek. Hát igen én is így vagyok vele minél kisebbre.
Köszönöm.
Ilyen téren nem vagyok válogatós. Amúgy választásom nem volt, és ehhez olcsón tudtam hozzájutni. Nekem ez is tökéletesen megfelel, tetejében a zöld kijelző van mindenben benne, és nekem épp unalmas az.
Sziasztok! Építettem ma egy fényképezőgép vezérlőt, amit Timelapse videó készítéséhez fogok használni.
Több kép ITT. Üdv!
Tetszetős ez is , de én visszább vennék az LCD kontrasztból , mert ha a karakterek alatt látszódnak a kis kocka helyek az nem oly szép.Akkor szép ha csak a betűket látni.Ezt a háttér világítás , és a kontraszt állításával lehet szépen belőni . Bár ha neked így is jó , akkor a te dolgod.
Szemből nézve jó a kontraszt, szerintem azért lett ilyen sötét, mert alulról vakuval van fotózva.
Helló! Tényleg olyan, mintha nem jól lenne beállítva a kontraszt poti, nálam pont ilyen a forrasztóállomás, ha pickit-ről megy, mert ugye az csak 4,7V körüli feszt. ad neki 5V helyett.
Persze ez nem von le semmit az értékéből, szép munka janikukac! A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
Köszönöm !
Nagyon szép munka! Az elkészült fotókat mivel fogod összeilleszteni videóvá?
Köszi! Webcam Timelapse a program neve, tud képeket időzítve rögzíteni PC-ről is, bármilyen rácsatlakoztatott kameráról is.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
Sziasztok.
Ma is haladtam picit a tápegységemmel, most kb 80%-os a készenlét. Ma volt az éles indítás, elsőre indult hibátlanul. Több kép
Hali!
Ehhez nagyon gyári hasonló fényeffektet még nem láttam. Saját ötlet, már régebben építettem, de a napokban építek hozzá egy párt Videó a működésrőlitt
Nem rossz! DMX-et is tud? Azért EZ hasonlít kicsit.
igen tud dmx-t, de nem a jelenlegi vezérlővel....
Sziasztok!
Az előerősítős projektem egy újabb darabja készült el, hát nem egy bonyolult elektronika, és különlegesség sincs benne, de azért megmutatom nektek. A panelen két egymástól független áramkör található, egy tápegység a mikrokontrollernek és a reléknek, valamint egy RTC szintén a mikrokontrollernek.
Sziasztok!
Bemutatom a legutóbbi hétvégi projektemet: egy stroboszkóp-fényorgona. Felhasznált kapcsolások: proli007 ütem villogója és a Hobby elektronika újságban található fényorgona (nem a mini) némi módosítással. Amit tud az áramkör: - laptoptöltőről járatható - 2 párhuzamos jack csatlakozó - állítható előerősítő fokozat - beépített mikrofon állítható erősítéssel - állítható sebességű stroboszkóp - ütemre villogó stroboszkóp - stroboszkóp funkciók 4 külön választható színben (kék, piros, fehér, zöld, egyszerre is) - fényorgona 3 színben (közben bekapcsolható a stroboszkóp is de csak fehérben) - zenére futó fény (proli007 kapcsolásában a 4017-re épülő rész, a 20 ledsor belülről kifelé kettesével párhuzamosan kötve) - ugyanez állítható futási sebességgel is lehet (555 stroboszkóp) valamint közben villogó üzemmódban is A panelon 300 erősfényű LED van, 120 fehér a többi elosztva a színekre. Két panel van, hogy a vezérlőpanelt lehessen cserélni. Ha van rá igény lehet szó egy cikkről is.
Ejha!
Szép, változatos, mégsincs össze-visszaság. A LED-eknek a furatok kifúrása eltarthatott egy darabig (álványossal fúrtad?)... hát még a beültetésük! Szóval gratulálok! A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2012
Igen-igen, ráment egy napom mire minden alkatrész a helyére került, sőt a tervezésre is pár, de megérte. Az egyetlen problémám vele, hogy az állítható stroboszkóp fényereje nem olyan nagy, biztosan a kis kitöltés miatt, bár a hangvezérléssel 2X erősebbnek hat.
Állványossal fúrtam a ledeknek is a 0,8-as lyukat, de a fúró egy ősrégi darab, csoda hogy kibírta.
Ez igen! Gratulálok!
Engem érdekelne a cikk.
Sziasztok, ma teljesen készen lettem a VF2-övel, mar készülődik egy jó pár hónapja, és ma be fogattam a panelokat a dobozba, amit tegnap festettem le, és be kábeleztem. Nagyon meg vagyok elégedve a hangjával, szép tisztán szól és ki vehető belőle tisztán a 400W!. Méréseim 8 ohmon 10Hz-tol 25 KHz-ig át viszi a frekvenciákat szépen (41,8V feszültség jött ki a kimeneten 8ohmos műterhelés mellet), 210W wattot szedtem ki belőle 8 ohmon, 4 ohmon mar a dupláját tudja. teszek fel egy pár képet. Egy kérdésem lenne azért hozzátok, milyen potenciométert tegyek a bemenetre?, most jelenleg 50kiloohmos-ok vannak benne, és túl érzékeny, már a minimumtól nagyon erősödik, és így nem jó!
Üdv Mindenkinek!
Egy ideje már kész van a labortápom, csak a panelműszerek hiányoztak belőle, mert nem tudtam, hogy vegyem meg készen, vagy építsek inkább, de az építés mellet döntöttem.
Szia!
Szép lett! A bemenetre próbálj meg lineáris potit rakni (vagy ha az van, akkor logaritmikust). Az egyik fajtát "A"-val jelölik, a másikat "B"-vel. A lineáris potinál egyenletesen változik az ellenállás a csúszka mozgatásával, a logaritmikusnál meg "hirtelen ugrik" egy bizonyos pontnál.
Szevasz, kosz, igen ezt tudom én is de hány kiloohmos potikat tegyek elibé?
Én nem tennék bele potmétert , mer csak zajt visz bele az enyémben nincs is.Esetleg ha van keverő , vagy hasonló , akkor azon keresztül hajtsd meg.Nem írtad a potméter típusát , de nagy különbség van log , vagy Lin típusú potméterek között.És hát a vonal ki , és bemenetek nem írtad azt sem mivel próbáltad ki , de ha nagy jelszintet ad ki, mondjuk legyen egy cd player , akkor azt nehezebben tudod szépen ráengedni a csak végfokra.
PL Bővebben: Link Sajnos a mobil néha behatárolta a felvétel minőségét , de a lényeg hallható.
Helló, a potméterem 50kiloohmos lineáris, de akkor ez lehet a probléma, ki próbálom majd a akkor logaritmikussal is. Sima cd lejátszóról hallgattam meg a hangját.
Igen sejtettem a cd lejátszók elég nagy jellel dolgoznak a kimenetükön .És a végfok bemenetéhez illeszteni kell pont emiatt.
Anno ez úgy volt , hogy 0,775 mv volt az a jelszint amivel a csúcs deck magnók dolgoztak .Ehhez képest a cd lejátszó közel 1- 2,2 , 2, 5 v al is képesek dolgozni ezek már nagy jelszintek egy végfok bemenetén.
Ügyes! Ez egy jó hosszú hétvége lehetett.
Gratulálok! Nálam jól bevált a feszültség mérésre a zöld, árammérésre a piros kijelző.
Köszönöm!
De azért sokat segítettél! Jelenleg ezek voltak itthon és nem akartam másat venni.
Dizájnos igen annyi hozzáfűzni valóm lenne talán csak , hogy a hűtőbordán lévő alkatrészekre miért kívülről tetted a saruval való csatlakoztatást , és miért nem belülről .Talán jobban mutatna , és a vezetékek is el lettek volna rejtve.
A dobozáról annyit , hogy mivel fémházas a készüléked nem látok védő földelést , de lehet csak a fotók olyanok , hogy éppen nem látszik.Egyébiránt mintha egy régi akku töltő doboza lett volna , de ennek ellenére szépen megcsináltad. |
Bejelentkezés
Hirdetés |