Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   255 / 581
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

A szokásos szép munka. Gratulálok hozzá.
(#) maci80 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Szept 22, 2012 /

Igen erre gondoltam, én is ezt ismerem, a Kádár könyv szerint is ilyen az eredeti.
Ha teljesen elkészült kérhetünk egy videót a rádióról?
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
(#) Janó bácsi válasza maci80 hozzászólására (») Szept 23, 2012 /

A végén csinálok videót, de még sok munka van rajta, kb 2-3- hétre számolok, mire kész lesz.
Van még egy érdekes dolog, aminek szerepére eddig nem jöttem rá, írok róla, hátha valaki okosabb nálam. A készülék hátlapján van egy csőfoglalat, egy az egyben a végcső foglalatával párhuzamosan kötve, fűtés, rács, katód, minden. Vagyis a végcsövet oda is be lehet dugni, ugyanúgy szól a gép. Nem tudom mi szerepe lehet, talán a nagyobb teljesítmény elérésére két végcsövet is lehetett beledugni, vagy kirakva a cső jobban hűlt?
Lehet találgatni.
(#) Malfox hozzászólása Szept 24, 2012 /

Szép estét!
Elkészültem a drágaszágomal', Lenco L78-as futómű egy 9,2 kg-s fadobozban, fekete dió furnérozással (saját készítés ez is), a gyári karban Shure M78-as hangszedő, a másik standard "S" karban egy régi elektrodinamikus Supraphon PS16 van, mindkettő gramofon lemez hallgatásra való, a Shure csak az egészen "újakhoz" (1950 - ) , illetve a PS 16-ból létezik mikro is, volt néhány ország, ahol a 78-as sebességű lemezt mikrobarázdásra vágták, ezzel megnövelve a játékidőt, ez a fej ezekhez jó. A korrekt lemezkorrekció beállításhoz egy 9 féle korrekcióval ellátott mono fonó előfokot használok amibe beépítésre került egy légforgós magas vágó és egy lemezdübörgés szűrő.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
(#) maci80 hozzászólása Szept 27, 2012 /

Sziasztok! Elkezdtem javítani egy Terta 422-t. A végcső katód ellenállása ismét kiégett. Miért mehet tönkre, mi okozza a nagyobb katód áramot? Átnéztem, más rossz alkatrészt nem találtam.
(#) Action2K válasza maci80 hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Szia. Zárlatos végcső?
(#) maci80 válasza Action2K hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Nem tudom. 5-10 percig szól tökéletesen, utána megadja magát az ellenállás. Holnap beszerzek újat mert már nincs "kor hű". Azon gondolkoztam ha nagyobb teljesítményűt teszek bele, és egy idő után elhallgat, vagy kinyírja azt is akkor csak a cső lehet rossz. Azért még átnézem előtte, hátha valamit elnéztem.
(#) pucuka válasza Action2K hozzászólására (») Szept 27, 2012 /

Csövek nemigen szoktak zárlatosak lenni. Viszont lehet gázos, vagy szakadt, megnyúlt a rácslevezető ellenállás. Ilyenkor a cső kinyit, és a katód (anód) áram megnő.
(#) frecsko hozzászólása Szept 28, 2012 /

Két értékes darabbal bővült az Orion gyűjteményem.
Belsejük jó állapotban van, külsejükre ráfér némi esztétikai csiszolás.
A 933-asnak az egyik gombja nem eredeti. Ha valakinek lenne felesleg jelezze felém. Megalkuszunk rá
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2012
(#) Janó bácsi válasza frecsko hozzászólására (») Szept 28, 2012 / 1

Üdv. Nekem is van egy , így néz ki felújítás után. Egyébként meglepően jól szól, ahhoz képest, hogy "csak" 2+1-es. Nov. 11én lesz Puskás börze, ott biztos kapsz gombot, ha nem mész el, kérj meg valakit, hogy vegyen neked.
(#) maci80 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

A rácslevezető ellenállás értéke a rajz szerinti. Csövet cseréltem, de azzal sem jó. Még keresek másikat és megnézem azokkal is.
(#) frecsko válasza Janó bácsi hozzászólására (») Szept 29, 2012 /

Remélem az enyém is így fog kinézni nemsokára.
Sajnos valakit meg kell kérnem majd, hogy vegyen nekem.
(#) frecsko hozzászólása Szept 30, 2012 /

Kinek kellettek az alábbi csövek?
RENS1264
REN904
RE034
GL4060D
RES364
Írjon privátot.
(#) Tomi94 hozzászólása Szept 30, 2012 /

Üdv mindenkinek!
Egy Saba rádiós erősítőben találtam ezt a kiégett skálaizzót. Mi ennek a neve (úgy értem, hogy kérjem boltban, vagy mire keressek rá a neten), illetve egyáltalán kapható-e még ilyen? A készüléket átnézve még egy ilyen izzót találtam, az is kiégett. A rádió és az erősítő része viszont tökéletesen működik és szépen szól.

ALIM2337.JPG

(#) kadarist válasza Tomi94 hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Szia!
Rizsszem izzónak hívják.
(#) Janó bácsi válasza Tomi94 hozzászólására (») Szept 30, 2012 /

Autóvillamossági üzletben, vagy izzóboltban találsz, műszerfal izzóként használják egyébként.
(#) Tomi94 hozzászólása Szept 30, 2012 /

Köszönöm, holnap megnézem, tudok-e szerezni.
(#) Janó bácsi hozzászólása Okt 2, 2012 /

Üdv mindenkinek. Készen lettem a Stassfurt Imperjal-lal, itt van róla a videó:

Bővebben: Link
(#) Sting válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Nagyon szép precíz munka!
Gratulálok hozzá!
(#) Vales válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Gyönyörű lett, Gratulálok!
(#) frecsko válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Nagyon szép lett. Gratulálok hozzá.
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Nekem már félkészen is tetszett.Gratulálok hozzá.
(#) madzagos válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 2, 2012 /

Nagyon szép lett!Gratulálok!
(#) maci80 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Okt 3, 2012 /

Nagyon szép lett. Gratulálok! Köszönjük a videot.
(#) pepe2000 hozzászólása Okt 5, 2012 /

Valaki megtudná mondani annak a Győri úriembernek a címét /telefonszámát/ aki az Orion 222 rádióhoz gyárt skálaüveget? előre is köszönöm.
(#) kérdező hozzászólása Okt 5, 2012 /

Sziasztok!
Tudtommal Magyarországon teljesen megszűnt az OIRT rádióadás. Azonban mégis vehető egy-két kereskedelmi adó az említett sávon. Miért van ez?
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
(#) gkari válasza kérdező hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Közeli adó tükörfrekvencián megjelenhet az OIRT vételi sávban(pl. Bp.-en a Juventus).
(#) Lakatos Andras hozzászólása Okt 6, 2012 /

Szervusztok! Örülök, hogy Rátok találtam, kár, hogy csak most. De legalább most igen. Szóval én egy lelkes amatőr vagyok, aki mostanában meglátott egy pacsirtát és innentől kezdve úgy tűnik nincs menekvés....
Az eddigi munkáimról teszek fel képeket. Kész van már egy Videoton R5700 is, majd teszek fel arról is képeket. Természetesen tökéletesen működik mindegyik. Most egy Orion 228A szögletes rádión dolgozok, és legújabb szerzeményem egy Orion 324-es. Azt szeretném kérdezni, hogy az csak egyenárammal használható? A 220-ba ne dugjam még véletlenül se? (mondom, hogy amatőr vagyok, ráadásul gépész, nem villamos....)
Kíváncsi vagyok mit szóltok a műveimhez?
(#) gkari válasza Lakatos Andras hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

A 324 univerzális rádió, beköthető 220(ma már 230)V-ra is. Ennek az egyenirányítója szelénoszlop,ami ma már nem biztos, hogy jó. Szerintem -csövek nélkül- állítsd 220-ra(kapcs rajz), és mérd meg az első elkón az egyenfeszt, 200V-nál nem lehet nagyobb (az EBL pentóda max. anód(és segédrács)feszültsége nem lehet nagyobb! Persze vizsgálandó az elko is. Aztán még sok teendő lesz -olvass vissza ebben a topicban!
Szép a Pacsirta, jól szól? Én az enyémekbe beépítettem CCIR-OIRT adaptert, mindegyiket átállítottam 240V-ra(a csövek munkapontjai így is jók) .
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2012

324.djvu

(#) Lakatos Andras válasza gkari hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

Én is tettem bele OIRT-CCIR átalakítót és teljesen jól szól! Rendszeresen hallgatom. A rövid hullámok is jók, a közép hullám viszont egyáltalán nem jó. Az erősítőjét is imádom, CD játszót rákötve, úgy hallgatom a CD-ket. Van egy sztereo Pacsirtám is, a Videoton R5700. Az is szuper jó. Abban én is 240 V-ra állítottam a bemeneti feszültséget, és úgy is tökéletes. Köszönöm a segítséget a 324-el kapcsolatban. Bedugtam, a skálaizzók világítanak, de nem úgy néz ki, mintha a rádió része jó lenne... Viszont nem is füstöl.... Majd keresem a hibát. Mindenesetre a csövek fűtenek.
Következő: »»   255 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem