Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC16F877 kommunikáció

Témaindító: kobela1969, idő: Aug 26, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) simi21 hozzászólása Okt 18, 2012 /

Üdv mindenkinek.egy fontos kérdésem lenne.Adott egy PIC16f877a tipusú mikrovezérlő ami le van védve.A kérdés az hogy vissza lehet -e ezt állítani?
(#) Hp41C válasza simi21 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Szia!
Bulk erase vagy Chip erase parancs a programozási leírásban. Ajándékként törli a kontroller teljes memóriáját.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
(#) simi21 hozzászólása Okt 19, 2012 /

Ajándékba ezt nemkérem hogy törölje az egészet.Csak ezt a védelmet jó volna kiiktatni,de a kontroller tartalma maradhatna.
(#) Villamos hozzászólása Nov 24, 2012 /

Sziasztok. Kérnék egy kis segítséget tőletek. Nem birok kommunikálni a PIC16F887-el MAX232CPE com porton a microPascal for pic és a microC for PIC programban se hogy se megy legyetek szívesek segítsetek. Jelenleg a csatolt kép szerint van bekőtve de már kipróbáltam mindent.

887 com.JPG

(#) benjami válasza Villamos hozzászólására (») Nov 24, 2012 /

Első körben vedd ki a PIC-et, és kösd össze a panelon az RC6-RC7 (RX-TX) lábat egymással. Ha a PC-s terminálon visszakapod az elküldött karaktert az RS232 hardvered jól működik.
(#) Villamos válasza benjami hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Szia benjami meg csináltam ahogy írtad és vissza kapom a jelet működik ahogy kell! További lépés mi legyen. Előre is köszönöm.
(#) Stefan válasza Villamos hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Égesd be ezt mondjuk, és nézd meg jó-e. Ha igen akkor a hiba a programban van ( bár ezek a neten talált minták nagy része se működik).
(#) Hp41C válasza Villamos hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Szia!
- Hiányoznak a tápszőrő kondenzátorok a pic táp és föld lábai közül, mindkét oldalra kell 1-1 100nF kerámia kondenzátor kell. A két Vdd ill. a két Vss legyen egymással összekötve. A MAX232 táp és föld lába közé is kell 10µF valamint 100nF is.
- Töltsd be a hex -et az MpLab -ba. Előbb válaszd ki a 16F887 -et, aztán import hex. Simulátor kiválasztása debuggernek. A debugger / settings ablak Uart1 IO fülén az Enable Uart IO és a Output to window bepipálása. Majd futtatás. Amit ki kell írnia a programnak, annak meg kellene jelennie az Outut ablak Uart lapján.
- Ha az előbbi leírás szerint megjelenik a kiírás, akkor a Baud rate beállítása lehet még rossz.
- Előáll-e a negatív és a pozitív segédfeszültség a MAX232 6. illetve a 10. lábán?
(#) Villamos válasza Hp41C hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Szia Hp41C!!
Be raktam a tápszűrő kondenzátorokat ahogy írtad. Az Mplab-ban nem találom amit írtál nekem csak ennyi van Debugger, Select tool és Clear memory. A 7.40 verziot használom.
A segédfeszültséget meg néztem de úgy hogy a 10. illetve a 6. lábat együtt mérve 12,5V nem tudom hogy jól mértem e le vagy hová kell rakni a multiméter másik kábelét. VSS ill. a VDD-re e??? Bocs hogy ilyen hülyeségeket írok de nem megy.
(#) Villamos válasza Stefan hozzászólására (») Nov 25, 2012 /

Szia Stefan. Nem tudom beégetni mert nem jó az égetőm hiba mentesen éget vissza olvasáskor pedig üres a PIC. A PIC jelenleg üres.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem