Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   970 / 1679
(#) mineral válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Dec 4, 2012 /
 
2x140 Watthoz én soványnak találom a végtranzisztorokat. De még a trafót is. De majd a tapasztaltabb kollégák kijavítanak ha tévednék.
(#) mineral válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Dec 4, 2012 /
 
2x40 Watt már hihetőbb. Bővebben: Link
(#) Johnny0004 válasza mineral hozzászólására (») Dec 4, 2012 /
 
Szerintem is.
(#) sooty válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 4, 2012 /
 
Szia, nagyon tetszik ez a POV megoldás. A kijelzendő szöveget hogy frissíted benne, az eredetin volt egy icsp csatlakozó. 18f2550-en működne ez a program? Üdv! (Nagyon jó, ahogy módosítottad a nyákot, ez a két oldalról látható led elhelyezés ötletes. A ledek vége le van ragasztva , ha jól látom?)
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2012
(#) lajos1969 válasza sooty hozzászólására (») Dec 4, 2012 /
 
A ledek végére egy kis sapkát forrasztottam, hogy ne világítsa meg a fölötte lévőt, a ledeket azért terveztem így hogy forgatás közben maga a panel is forog a tengelye körül az eredetit nem nagyon lehetett egy síkban forgatni. Ezzel a megoldással már ez a hiba ki lett küszöbölve. A szöveget a programban kell átírni microc-ben!
(#) vicsys hozzászólása Dec 4, 2012 /
 
Egy dekatron csöves ingát élesztgetek. Többféle smps tápot kipróbáltam mire ide eljutottam. Ez legalább jól működik és kicsi az áramfelvétele. A képeken látható többi panel: Fesz. két és háromszorozó, illetve a cső PIC-es vezérlő és meghajtó áramköre.
(#) bankimajki válasza vicsys hozzászólására (») Dec 4, 2012 /
 
Mi az első NYÁK? Gondolom a második a Step-Up konverter. Arról írhatnál pár adatot. Mekkora bemeneti fesz.-nél mekkora a kimeneti fesz. Illetve mekkora áramot képes leadni?

Üdv.: Miki
(#) vicsys válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 4, 2012 /
 
Mint írtam, az egy PIC-es vezérlő, hogy jobbra-balra lengedezzen a dekatron kijelzése, 1Hz-re. Van még rajta egy stabIC és 2db. tranzisztor a cső kapcsolgatására, egy pedig a index jel érzékelésére. A táp 30mA@170V és 55mA@90V-on. 200V-ig tekertem fel a kimenő feszt, terheletlenül.

@Köbi!
Köszönöm! 5mm miatt, egy jegy levonás? Na, szépen vagyunk!
(#) Directors hozzászólása Dec 4, 2012 /
 
Sziasztok!

Készen lettem a labortápegységemmel. Magát a nyákot régen csináltam azért olyan amilyen sajna(kb. 1 éve). Azóta már ugye a vasalós technikával dolgozom de ez még kézzel lett rajzolva na és hát még rosszul is rajzoltam így a vezetősávon lévő oldalra kerültek az alkatrészek. A bedobozolást pedig 1 hete kezdtem el és hát ilyen lett. Tudom nem a legtökéletesebb de büszke vagyok rá mert az az első olyan építményem amit akár másnak is bátran kölcsönadnám mert megbízható.
Most próbáltam először a feliratot is létrehozni. Kicsit halvány. Miért nem tapadt meg jobban rajta a festék? (Vasalós technikával készült ez is. Csiszoltam majd zsírtalanítottam.)

A kör dolgokkal nagyon megküzdöttem. A vonal mentén kifurkáltam majd kis tűreszelővel végig reszeltem aztán igazgattam. Az előlapot és a hátlapot dekopírfűrésszel vágtam.Ahhoz képest,hogy mire számítottam sokkal szebb lett. Nem lett olyan hullámos. Erre tudtok adni tippet,hogy hogyan célszerű alut vágni,hogy egyenes legyen? Ezen kívül kört hogyan lehet szépen vágni aluba?

Maga a doboz fa része az egy Videoton rádió volt és abba építettem bele.

Szívesen várok építő jellegű kritikákat.
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2012
(#) vicsys válasza vicsys hozzászólására (») Dec 4, 2012 /
 
Itt van egy rövid video az első tesztről: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2012
(#) zolee1209 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 4, 2012 /
 
Nekem ezzel a linkkel indult csak el a lejátszás: Bővebben: Link
Egyébként gratula!
(#) Csupasz válasza vicsys hozzászólására (») Dec 4, 2012 /
 
Basszus, ez naagyon jó!!!!
(#) Gery78 válasza Directors hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Szia!

Nem lett rossz a tápegységed, ne bántsd. Nagyon ügyesen megcsináltad. Gondolom nagyon sokat tanultál ebből a projektből, legközelebb még szebb lesz, aztán meg már profi minőség. Szerintem a ventilátort érdemesebb lenne a dobozon belülre tenni, és tenni elé egy ventilátor rácsot. Ez megvéd az esetleges sérüléstől, ha belenyúlnál amikor működik. Az alumínium vágását a legjobb karos lemezollóval csinálni, de ha erre nincs lehetőséged, akkor marad a fémfűrész, vagy a dekopír. Ha a dekopír fűrész talpa mellé teszel (rögzítve) egy vezető "vonalzót" (ez pl. lehet egy egyenes léc) akkor szinte lapszabász minőségben tudsz vágni vele, és egyenes lesz a vágás. A kör alakú kivágásokhoz jó amit kitaláltál, de időigényes és nehézkes. Persze, ha másra nincs lehetőséged akkor marad a furkálás és a reszelés. Viszont ha szeretnéd profin csinálni, akkor a kisebb lyukakat karácsonyfa fúróval készíted el, a nagyobbakat körkiszúróval, vagy körkivágóval. Ehhez már állványos fúrógép kell és nagyon alacsony fordulatszám. A körkiszúró a világ legveszélyesebb szerszáma! Fához pedig jó az erdész fúró, és a koronás fúró. Egyébként javaslom, hogy olvasgasd a dobozolásról szóló topicot, mert nagyon sok jó fogást elleshetsz a többiektől. Csak így tovább szép munka!
(#) Rafael válasza Directors hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Szép lett a kicsike. Nekem is várat magára egy Alu előlap feliratozása. Lézernyomtatós-vasalós megoldást választottad, mintha nyák-ot készítenél? (Nekem is ez a tervem.) Amikor áztattad le a műnyomópapírt, akkor nem maradt a papíron festékréteg? Utólag nem fújsz rá védőlakkot? (Persze lehet leperegne róla.) Az a gond, hogy az alumíniumon kevés festék tapad meg igazán. Zink spray, Adhezor azaz elsősorban speciális alapozók. Ilyenek vannak is nekem, de hogy lehetne feliratot és ábrákat is készíteni arra még nem jöttem rá. A megmunkálás szintén ilyen nehézkesen szokott összejönni; kíváncsi lennék másnak egyszerűbb-e?
(#) istvan_horvath válasza Dióda hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
En meg csak az elobb regisztraltam, de nagyon klassz az oldal, gratula mindenkinek a munkajahoz!
(#) dudassandor1 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Patent lett! A videón látottak miatt én adok egy egyest.... és azt add hozzá a köbzoli 4-eséhez!!!
(#) dudassandor1 válasza Directors hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Csatlakozom a többiekhez! Nincs miért bánkódnod, jó ez! A szerzett tapasztalatok a következő projektjeidben fognak tükröződni!
(#) Directors válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkitől a bíztató szavakat és a tanácsokat.

Igyekszem a következőt még szebbre megcsinálni.

Rafael :Igen úgy csináltam a feliratozást mintha nyákot csináltam volna.A műnyomó papíron maradt festék,igaz nem sok.Ha jól tudom azt olvastam,hogy némelyik lakk leszedi a feliratot így inkább nem fújtam le.
Az ábrákat szerintem ebben a programban meglehet csinálni. front designer 3.0
(#) proli007 válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Hello!
Valaha, talán ha jól emlékszem a KIPSZER-nek voltak kivágó szerszámai ilyen célra. Én rengeteget vágtam ki vaslemezbe is, minden veszély nélkül. Ez egy acél gyűrű, és egy passzosan bele illeszkedő másik, aminek volt vágóéle és hullámosra volt kiképezve. Közepében egy hosszú-nyakas acél csavar anyával. Mindössze egy 8-10-es lyukat kellett előfúrni. Abba betenni a szerszámot, és csillagkulccsal húzni. Még gép sem kell hozzá semmi, tökéletes lyukat vágott, utólag nem kellett megmunkálni sem. Ma már nem divat az ilyesmi?
De alumíniumnál, egy fémhez való lombfűrésszál, is egész jó munkát tud végezni. Hűteni petróleummal, vízzel, vagy faggyúval lehet.
üdv! proli007
(#) szamóca válasza mex hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Nálam minden napos. Stancoló a neve, az enyém Haupa márkájú, és kapcsolószekrények készítésénél nagyon nagy segítség az előlapba ültetendő pg16-os jelzők, és kapcsolók furatainak elkészítésekor. 6500Ft-ért vettem anno.
(#) mex válasza szamóca hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Ok, de az bizony "anno" volt, (mármint az ára).
Valamikor a 70' évek közepe-végefelé mindennapos használatban volt a munkahelyemen, szintén kapcsolószekrények köralakú kivágásait készítettük ezzel az egyszerű módszerrel. Ma már az üzem sem létezik.
(#) Anden válasza lajos1969 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Szia!!Erről lenne pontosabb leírás, legalább is az alkatrészek értékeire gondolok???
Érdekelne a dolog, a lay file-t lementettem, de néhány alkatrész értékeit nem látom rajta!!
Köszi!!
Anden
(#) Gery78 válasza proli007 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /
 
Igazad van tesóméknál is ilyennel vágta ki a vízvezeték szerelő a csaptelep helyét a mosogató tálcából. Ő is csak egy villáskulcsot használt a kivágáshoz, én meg néztem, hogy egy perc alatt milyen frankó lyukat csinált a csaptelepnek. Igaz egy kicsit leizzadt mire elkészült a lyukkal, de akkor is zseniális találmány.
(#) lajos1969 válasza Anden hozzászólására (») Dec 6, 2012 /
 
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2012
(#) kameleon2 hozzászólása Dec 6, 2012 /
 
Sziasztok! Kicsit szégyellem magam, mert mindig csak úgy tűnik beleszólogatok a témába. Most is ezt teszem, de igyekeztem összeszedni azokat a témákat amik elektronikához kapcsolódnak, főként abból a sok-sok dologból amit szeretek csinálni.
(#) kameleon2 hozzászólása Dec 6, 2012 /
 
További képek az elkészült dolgaimról:
(#) kameleon2 hozzászólása Dec 6, 2012 /
 
..és végül de nem utolsósorban:
(#) Attila86 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 6, 2012 /
 
Szia!

Tök jó ez a gép. A cnc.jpg-n látható nyákot kb mennyi idő alatt készíti el?
(#) kameleon2 válasza Attila86 hozzászólására (») Dec 6, 2012 /
 
Szia - sajnos - mivel csak egy 10.000-es fordulatú 150W-os megmunkálómotor van csak a gépen - így 8-9 perc
Következő: »»   970 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem