Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek.
A képen egy INDESIT mosógép forgója látható, nem szakszerű szénkefe csere után. Egy fordítva berakott kefe, vagy egy rossz kollektor is eredményezhet ilyet.
ÁÁÁÁÁ még nézni is rossz!!!!Az enyém ma jött vissza felszabályozásról.Már csak a közöket kell kihúznom és kész is.Remélem jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
Hogyan lehet fordítva berakni a szénkefét?
Nagyon egyszerűen. 1x nekem is sikerült de szerencsére észrevettem és megfordítottam.
Szia, gondolom a pressostatot kell megnéznem, elvileg már ellenőriztem, kivettem és működés közben belefújtam kattogott, egyből kapcsolt és a szivattyú beindult. üdv. kalkri
Az a rész ahova a vízszintszabályzó csöve csatlakozik.
Több mint 3 centiméter mindkettő. Mint mondtam egyáltalán nem szikrázik, ott átmegy a feszkó. El is éri a max fordulatot is, ha már elindult, akár sok ruhával is.
Sziasztok!Valaki tudna esetleg ötlettel szolgálni hogy mivel szokták a kommutátor közöket kipucolni?Mert visszakaptam a forgórészt de a közök helyét alig látni rajta.Mert én úgy tudom hogy fűrészlappal szokták ezt csinálni de ide nem is tudom hova rakni mert teljesen tele vannak a közök a maradékkal amit leszedtek róla.Ehhez kéne egy kis segítség.Előre is kösz mindenkinek!!
Egy alkalmasra köszörült csavarhúzóval szoktam.
Nem lehet valamelyik csatlakozó kontakthibás?
Vékonyra köszörült fémfűrészlappal. A fogak maradnak, csak oldalról el kell vékonyítani a fűrészlapot annyira, hogy csak a kommutátorszeletek közötti helyet takarítsa ki. Elég a lap egyik végén néhány mm hosszban megköszörülni.
Utána természetesen csiszolás finom csiszolópapírral.
Szia, kipucoltam igaz nem volt annyira piszkos.
Viszont csatolok egy fájlt amin bejelöltem egy részt ahol sokkal kevesebb fesz.-t mérek mint amit szerintem kellene. Jól gondolom? Lehet ezért tilt le mindig bármilyen programon áll a gép?
Igen ott szerintem többnek kéne lenni.Valószínű hogy be van égve az érintkező. Esetleg szét lehet szedni?A vízszint.szab.-okat többnyire nem lehet de egy próbát megér de várd meg a profik véleményét!!!!!!!!!
Sziasztok!Sajnos rossz híreim vannak..... Megkaptam a felszabályozásról a motort kihúzogattam alaposan a közöket összeraktam és bekapcsoltam 600 as centrire......Kattant a relé a motor búgott egy kicsit majd hirtelen felpörgött.....ezt 2x megcsinálta majd kikapcsoltam és ékszíj nélül ugyanezt....szépen föl is ment 600 ra de eléggé ingadozott a fordulat aztán hirtelen megállt majd pár másodperc múla hirtelen megindult és ment még egy 5 másodpercet amikor meguntam és lekapcsoltam.....és ekkor kezdtem érezni azt az égett büdös műanyag szagot.....gyorsan lekaptam a hátulját hát dölt belőle a füst a motor meleg volt. Szeintem az elektronika túlélte hiszem ment amikor lekapcsoltam. Neten láttam hozzá motort 6000 ért.Azt hiszem lecsapok rá.A motor akkor ezek szerint végleg kuka?
Sziasztok!Légyszi egy kis segitség kellene.Whirpool mosogép,a tipusa:AWM 807/WH
Az a gond vele,hogy ruha nélkül megy a centrifuga,de ha tele van ruhával meg vizzel,a gép nem képes megforgatni.A mosásrésznél forog rendesen.A szüröt már pucoltam,ékszijat is cseréltem,de a hiba még mindig meg van.Volnátok kedvesek leirni,hogy még mit nézzek meg? Nagyon köszönöm elöre is,az oldal nagyon klassz!!!!!!Üdv mindenkinek.
Először leereszti a vizet, utána kezd centrizni.
Azt nézd meg, hogy mit csinál csak ruhával, víz nélkül.
Köszi,hogy segiteni próbálsz!A vizet leereszti,ha kevés ruha vann benne akkor megy a centri,
ha tele van akkor nem indul el.Tudtommal ez mivel régi modell,még nincs benne súlyautomatika.Szóval mintha "nem birná el el a sok ruha sulyát"De ahogy kérted,megcsinálom a müveletet száraz ruhával is aztán jelzek.Köszi!!!! A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Száraz ruhával teletettem,azzal sem forgatja a centrifuga.Hallani ahogy "kinlódik"de nem birja forgatni.
Mit nézzek meg rajta?Elöre is köszi a segiségeket.
Szia !
Úgy látom a motorja hagyományos 16mf-os üzemi kondenzátoros. Lehet hogy lecsökkent a kondi kapacitása és azért nem megy terhelve. Cseréljétek ki ha nem javul akkor valószínű motor probléma. Üdv...
Helló!
Van Hajdú (Energomat) HA 800 típusú mosógépünk. Olyan hibája van, hogy indítás előtt az összes led világít. A gépkönyvben nincs erre vonatkozó leírás. Mi a problémája?
Azt hiszem igen. Eddig is forgórész zárlatos lehetett kicsit, de a rosszul érintkező szénkefék miatt nem füstölt el. Most, hogy megnőtt az áram elégett az a pér menet ami zárlatos volt.
Sziasztok!siwamat XL 536-os m.gépnek a fűtése nem kapcsol be.
Természetesen a perifériák rendbe vannak,a vezérléssel most ismerkedem. Teljesen kezdő vagyok benne.Ha tudtok segíteni ennek tudatában tegyétek. Addig eljutottam,hogy azt a relét,ami kapcsolná a fűtést kicseréltem,u.olyan értéküre:NAIS 125V 10A.Igaz, bontottra.Eredmény nincs, hát ennyi röviden. Üdv!joshi55
Hát nem tudom de lehet hogy ha rákeresel a fagor gépeknél a hibára(mivel ez egy átcímkézett fagor) akkor lehet hogy találsz valamit.
Hát nagyon valószínű hogy a felszabályozást cseszték el mert alaposan elmentek a koszorú felé.Akkor még az lenne a kérdésem hogy akinek van Siemens SIWAMAT XL 1450-es gépbe való működő motorja eladó emberi áron az kérem jelezzen!!!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |