Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Jaja, nekem is volt egy pár. Főleg bátyám jóvoltából, én tőle örököltem a javát. Aztán lassan elfogytak sajna, az amortizáció miatt, meg már akkor is érdekelt, hogy működnek a dolgok, és előbb-utóbb szétszedegettem a megmaradtakat.
![]() Mekkora volt már pedálos Moszkviccsal repeszteni az udvaron. ![]() Idézet: „Aztán lassan elfogytak sajna, az amortizáció miatt, meg már akkor is érdekelt, hogy működnek a dolgok, és előbb-utóbb szétszedegettem a megmaradtakat. Ma már sajnálom persze, dehát kiskorában az ember nem gondolkodik ilyesmin. Mekkora volt már pedálos Moszkviccsal repeszteni az udvaron. Emlékszem, a kormányuk elég törékeny volt. Asszem 2-t is sikeresen leamortizáltam.” Ezt szószerint én is írhattam volna! ![]()
Na igen, ehhez én is csatlakozhatom...
![]() Sajnos a pedálos Moszkvics kimaradt az életemből ugyan, mert már csemetének sem voltam éppen kistermetű, és nem fértem bele, de a "hogyan működik" engem is érdekelt már akkor is! ![]()
szerintem ez egy vezérlő redszer ,
![]() ![]() valamilyen gépnek
Tök poén ilyet csinálni.
![]() Amúgy kíváncsi lennék, a jégtömb olvadáskor nem zárja rövidre a LED lábait? ![]()
Érdekesség, illetve egy nagyon jó dolog:
Az FTDI -től megjelentek a Vinculum nevezetű IC-k. Ezek USB HOST -ként képesek viselkedni. Ez eddig még semmi, de ismeri a FAT32-t, tehát símán lehet kezelni vele egy pendrive-ot. Van hozzá gyári firmware(mivel benne van még egy mikrovezérlő is), és tud akár olyat is, hogyha rákötünk mellé egy VS1003-mas MP3 dekóder IC-t, akkor képes MP3 lejátszóként viselkedni, asszem gombokkal vagy másik mikrovezérlővel lehet irányítani. Csak LCD-t kell hozzá biggyeszteni ![]() Továbbá 2400Ft-ért lehet beszerezni a Csipkednél. Asszem hamarosan beszerzek egyet játszani. A pontos típusa VNC1L http://www.vinculum.com/
Már legalább 3-4 hónapja nekem is ott lapul egy a fiókomban kipróbálási célzattal
![]()
A fenébe, azt hittem újdonságot mondok
![]() ![]() ![]()
Meg mint én...
![]() (Norberto kolléga az ilyen finom csemegéket meg nem osztaná velünk... ![]()
:beka3: :crazya:
Majd szólok, amikor nem olvasol el minden topicot! :bohoc:
ÁÁÁÁÁ, ez már teleportál!!!!!
![]()
Nem tudom, de szerintem a levegővel csinál valamit, sztem meggyújtja, vagy nem tudom.
Elképzelhezö hogy a fáziszárlat következtében hatalmas fény szabadult fel és megbolondította a kamerát és az a néhány pixelsor kifehéredett.
![]()
Mondjuk tényleg lehet hogy egy hö kicsit túlvezérelte a kamerát...
De akkor is eléggé durva... De azért furcsállom mert amikor a lassított felvétel megy a vége felé ott a rózsaszínszerű csííík lentről megy felfelé ![]()
Ma szétszedtem egy régi PC tápot. Magyar gyártmány, 85' -ből. Hát volt benne anyag rendesen. 2db kétoldalon foliázott panelen van az egész, alu távtartókkal összerakva, egy acél dobozban, kb 3 mai táp méretével. A nyákon is vannak érdekességek, pl 2 led, TO3 tokozásu dual schottky, 7912 negatív stabkocka, 4x 2200 µF szűrés. Pedig ez talán ha 150W-os táp volt.
Van még benne valami fura Remix szűrőkondi 100nF+2x2.5nF felirattal, 5 kivezetéssel. Meg egy kupac bc182. Utoljára még a 386-osom ment róla, de már csak a helyet foglalja, úgyhogy elbontottam. Ja meg kellett belőle egy BD135.
Látom nem nagy az érdeklődés az antik táp iránt
![]() Pedig még egy bazi nagy triakot is találtam benne. KT702 -est. Meg 2db 723-as ict. Ja és fura alu tokozott trimmereket.
Találtam egy diódának ácázott ledet. Az elején azt hittem halálán van a dióda, de a kapcsolásban de észrevettem melette a beültetési feliratot: LED
Az a merozsinor kapott rendesen!
![]() Csak nem heggeszteshez is hasznalod? Egyebken ilyen nekem is van a legelso ORION videonkban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |