Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem kevés lenne, mert 60km-re dolgozom. Oda még csak elmenne, de haza már tolhatnám. Ráadásul ilyenkor nem tudnám felhúzni az ablakát.
Nemá ! A melóhelyeden nincs konnektor ?? Ja tényleg elég nehéz dolog hólánccal motorozni !
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
Egy húszméteres hosszabbító kiérne a parkolóba, de félek a töltő nem sokáig lenne a végén. estére csak a hűlt helyét találnám.
Ezekben már benne van a töltő , csak hosszabbító kell
A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2013
Stokholmban a céges parkolóban minden parkolóhelyen van konnektor. Pedig az az udvaron van...
Oké, hogy környezetbarátabb... De ti le tudnátok cserélni pl. egy benzines autót egy elektromosra? Nincs az a hang, érzés, illat, stb... Szerintem egyszerűen nem tudják pótolni a robbanómotorokat.
Én már 12 (márciusban 13) éve lecseréltem a benzinest. Tankoláskor sem olyan kellemes a benzin szaga, meg hátul a csövön kijőve sem. A hangja másabb lett az tény, olyan dögösebb, teltebb, mintha egy kasnyi darázs szállna fel egyszerre, mikor odalépek a gázpedálnak. Igaz, nem gyorsul mint egy Ferrári, meg nem is olyan gyors, de bivaly erős, húz mint egy MÁV DAC. Sőt, még a füstje is olyan. Nem hiába, egy dízeles 4X4 azért ... Van feelingje.
Sziasztok, nem ért itt valaki véletlenül a szabályozástechnikához? Már ilyen egyetemi feladat szintjén. Elakadtam valamivel és komolyan a hajam tépem megkérdezni meg nem nagyon tudom senkitől max a neten vaktában, ha lenne valaki aki vágja a témát és lenne rám pár perce megköszönném
Egy ilyenre bármikor, ha a költségvetés engedné.
Ne mááááá. 31 milla??? Ha egy ilyen felszereltségű dízel/benzines autót 11 millából veszek, akkor marad 20 milla. Ha 500HUF-os üzemanyag árat számolok, akkor 20 millából 40000 liter, azaz 40 köbméter üzemanyagot tudok bespajzolni, s nem érint majd az infláció. Ez cirka 5-8 tartálykocsinyi. Ez a mennyiség extra fogyasztás mellett, ami 10 liter/100km, 400 ezer kilométerre elegendő naftám lesz. Ha átlag évi 20 ezer kilométert kocsikázok, akkor 20 évre elegendő a nafta.
Na szóval, 20 évig kibírja ez a csodajárgány, hogy megtérüljön? Ennyire azért nem vagyok zöld.
Irreálisan drága az biztos. Viszont a számításodból kifelejtetted az olajcseréket ami elég jelentős tétel, meg a motor egyéb járulékos karbantartási költségeit, amik villanymotor esetén nincsenek. Mondjuk én 50 ezer körül megyek egy évben, nekem hamarabb megtérülne.
Te meg (és én sem) nem adtad hozzá a villanyszámlát. Attól hogy villanyos, még "tankolni" kell. Gyanítom többe kerül mint egy olajcsere. Pláne, ha majd felmegy a villany ára, mert mindeni villanyautóval jár majd. A sci-fi írók kedvenc sztorija a modern korban, ósdi járgányokkal pöfögő fószer. Aki mellesleg megmenti a világot.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Igazad van. Azt nem tudom mennyi lehet a villanyszámlája. Persze ez egyenlőre csak amerikai milliomosok játéka. El kell telni vagy tíz húsz évnek mire a halandó ember is megtudja fizetni.
Sziasztok!
Bocsi az hülye kérdésért, de már régen használtam a honlapot huzamosabb ideig. Hogy tudom megszüntetni hogy csipogjon, ha valahova hozzászólás érkezik? Vagy hol állítom be, hogy ne csinálja? Köszi előre is
Szia! Beállítások menüpont. Ugyan, hol máshol.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2013
Ááh köszönöm. Kerestem már az értesítéseknél, kedvenceknél, de nem találtam... Meg igazából arra sem jöttem rá, hogy miért pittyog, és hogy mi a logikája.
De köszi mégegyszer
Azért "pittyog", mert olyan témában, amelyet megfigyelésre jelöltél, új hozzászólás érkezett, és/vagy privát üzeneted/rendszerüzeneted érkezett.
A kedvenceimbe jelölve van a "cnc építése házi alkatrészekből". Ha új hozzászólás van az nem jelenik meg a figyelőben. Gondolom bennem van a hiba. De mi?
Ne a kedvencekbe tedd, vagyis ne csak oda. A topik tetején az értesítőkhöz tedd.
Kidobtad a három húszezrest az ablakon?
Még egy sincs. A maradékot osztom a hátralévő időre. És te?
Sok nekem sincs, de szerinte ha hármat kidobsz hat marad.
Töröld és azután tedd vissza újra az értesítésekhez. Nekem bevált...
Gyerekek Sopron vergődik. Lassan megállaz élet. Én még ennyi havat nem láttam. Hólánccal is alig lehet lassan közlekedni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |