Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én meg mondjuk 31 éve vezetek autót. A kispolszkitól a trabant, wartburg, zsiguli, barkas, aro, konténeres ifa, renault, citroen, opel, ??? mi még ... ja, fiat punto I - II - grande, ford focus, a legújabb ford ranger (persze terepen). Biztos maradtak ki olyanok, amiket nem sokat vezettem, így nem maradt meg az emlékeimben. Részt vettem OffRoad versenyeken, gyorsulási versenyeken. Ez az egyik tapasztalatom. A másik, hogy értek az elektronikához, így tudom, hogy hogy kell megoldani. A harmadik tapasztalatom, hogy rengeteg ideig dolgoztam TV-ben. Operatőr, vágó... Csináltam, láttam elég videotrükköt, hogy egyből kiszúrjam a bakikat. Van pár ebben a pár másodpercben. Hogy mik? Este kirészletezem, s bebizonyítom, hogy fake.
Erre igazán nem kell a drága idődet pazarolnod. Menj inkább szánkózni a gyerekekkel. Meggyőztél ha fake a videó akkor fake.
Engem azért érdekel hogy hogyan lehet fake videót felismerni.
Tehát miután kiszánkózta magát a Mester, akkor utána írhat cikket ![]()
Még szerencse, hogy nem agresszív.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
Ilyen lassan csak a konténeres ifával, nehogy kihuppanjon a ganaj.
![]()
Nem, nem agresszív kolléga ült a volánnál.
![]()
Honnan tudtátok, hogy szánkózni vagyunk?
![]() Szóval: - A videó első képkockái. A fordulatszám 2259RPM (Pic1). Mialatt, hallani egy kellemesen doromboló kb. 900-as fordulatot. Hatodik másodpercnél, kuplung benyom, s kis gázfröccsök kíséretében mutatja, hogy egyesben van (balra fönn). - Elkezd finoman gyorsítani, ezalatt a kamera rámegy a műszerfalra s mutatja, hogy 60-al mennek, miközben a fordulat kb. 3200-as (pic2). Igen ám, de amíg a kamera a váltóról átment a műszerfalra, látszik egy kis úttest a maga "forgalom elől elzárt terület"-ével, a 9,5. másodperctől egészen a 10,5. másodpercig. Azaz, egy teljes másodpercig. 60km/h-val haladó autó 16,6 métert tesz meg másodpercenként. Szóval, ti is ilyen lassúnak láttok egy ilyen csíkozást elhaladni az autótok mellett, ha 60km/h-val mentek? Ugye nem. - Ezután jön az ominózus 80, ahol épp betette kettesbe, 4500-as fordulattal. De ilyen hangja van egy 4500-as fordulatnak? (Pic3) - Jön a tovább felgangolás hármasba, 152km/h-nál, 9 ezres fordulaton (21,5 mp-nél). A hangon nem ezt halljuk. - Jön a négyes 200-nál, szintén 9 ezres fordulaton, ami hallásra jó, ha 4000 (24,3 mp-nél). - Végül az ötös, olyan 230-nál (28,5 mp-nél). - Majd, amint elérte a 260-at (32,4 mp-nél), szinte semmit se vár, már dobja is ki üresbe, s pakolja vissza négyesbe. Neki is kezd a motorfékes fékezésnek. A kamera rángatózik, felbukkan az úttest a felezővonalakkal, a motornak a hangja visszamegy szép duruzsolóra, de hopp... a szép lassan elsuhanó felezővonalak látványa mellé bevillan a kilométeróra a maga kecses 200km/h-jával (Pic4). Hogy is van ez?
NA, hát ezt köszönjük szépen, most már megnézem én is ezt a videót, hanggal is
![]() Ezután már én is kapásból lövöm le a kamukat! ![]()
Sziasztok!
Mérföldkőhöz érkeztem az RC autós ügyben, a gázt még gépesítettem, nagyon jól működik! Bővebben: Link
Sziasztok. Építkezésben jártas ember segítségét kérném. Mivel a melléképület nemsoká összerogy, így hamarosan bontásra lesz ítélve. Ha már újra kell építeni, akkor normálisan alá kellene betonozni. A külső mérete 5*5 méter lenne, a falvastagság 30cm, tehát a belső méret 4,4*4,4m. Emellett tegnap felvetődött annak az ötlete, hogy ha hőtanilag sokkal kedvezőbbek az adottságai, mint a mostani szobámnak, akkor inkább 1 személyes kis lakóház lenne. Na már most. Milyen mélyre kell alapozni és milyen magas legyen arra az esetre, hogy a rágcsálóknak meg se forduljon a fejében, hogy beszabadul. Este alig lehet tőlük elaludni, mert vagy a padláson garázdálkodik, vagy éppen a padlóval egy szintben fúrja át a falat. Remélem semmit nem felejtettem ki. Jelenleg 8 m3 sóderünk van, de ha muszáj akkor veszünk hozzá. Továbbá nem tudom mekkora anyagárral számoljak csak a betonozáshoz. (sóder+cement). A falazó anyag nem gond, majdhogynem 0 Ft, mivel saját vetésű vályog lenne. Köszi.
Alapozáshoz az ökölszabály: fagyhatárra le kell menni. De mindenképp keress egy építészt aki legalább annyit tegyenmeg, hogy a terveidre mond egy igent vagy nemet.
A rágcsálókkal az a gond, hogy fel tudnak mászni a falon is.
Rágcsálók ellen szerezz be egy macskát
![]() Nem tudom felétek hogy megy, errefelé nem lehet ám csak úgy bontogatni, meg építgetni. Járnak az építési osztályról fel és alá és figyelnek, meg fényképeznek....
Ekkora alapterületnél max 1m-re akartam lemenni (tegyük hozzá alig értek a kőműves munkához, de pár alapdolgot megtudtam csinálni). A szobám oldalát én öntöttem alá nem kevesebb, mint 40 centi magasan. Azon az oldalon nem is jön be semmi. 2 olyan oldal van, ahol az egyik alatt egy nagyon alacsonyra tett alap van, de a 4. oldal alatt meg semmi.
A falunak ezen a részén nem sok mindenkit érdekel mit csinálsz. Pedig a csirkék helyét is én raktam össze, csak sajnos anyám hülyesége miatt selejt anyagból.
Anyóséknak szerteszéjjel fúrták a pecu falát a patkányok. Vettem nekik Kínából egy ultrahangos riasztót. Azóta az udvarban sem láttak rágcsálót. Igaz a tyúkok sem tojnak.
![]()
Magyarországon a fagyhatár 80cm körül van, legalábbis papíron. Azért az sem mindegy milyen a talaj. Egy erős kötött talajon elég addig, egy töltött lazán a keményebb rétegig is le kell ásni.
Van a szomszédunkban egy ház, ami nem annyira az építési hiba miatt fog összerogyni, hanem a sok alagút miatt ami a falban van.
Csak annyit tudok, hogy amikor bátyámék építették a 100m2-es házat, akkor kb 170 mélyre mentek.
Ismerősék töltött talajon vettek telket. 2 és fél méteren nádat találtak. El is adták a telket.
Én hátul ástam az udvari vécének a gödröt és alig fél méter mélyen már agyag van.
Nekem amikor kijöttek, akkor a perspektívából a kerítésen keresztüli fotót mutattak.
Mellesleg a kettő nem zárja ki egymást, azaz: - Műholdképen észreveszik hogy "Nini, itt valami történt"; - Majd kijönnek és megnézik hogy "tényleg". Akkor le is fényképezik, majd jön a levél az építési osztályról...
Sok mindentől függ az alapozás, ezek közül a kerület a legkisebb befolyásoló tényező. Ami fontos az a talajminőség, valamint a súly (van e tetőtérbeépítés, hány szintes, milyen anyagok kerülnek beépítésre), van e pince. Ezért írtam az építészt.
Esetedben 1m mély alap elegendő, 20cm kiáll a talajszint fölé. A vályogfal vastagsága+10cm, de ezt gallérosan is be lehet zsaluzni. Ha járdát is készítesz (majd), akkor ez egy normál lépcső méret lesz. A beton és a vályog közé több rétegű szigetelés. Legjobb, ha néhány sor téglára rakod a vályogot. Az eresz szélességétől(magasságától is) függően függőleges lábszigetelést is érdemes csinálni 30-50cm-t. Innentől kiszámítod hány m3 beton kell. A belső padozathoz 8-10 cm behálózott beton elég (ha nem kovácsműhely lesz). Előtte kiszedni a homokot, döngölni, agyagot rá, és döngölni. Ne légy tiszteletlen; hibázott.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2013
Na most vagyok ideges: "A havi adatforgalmi kereted elfogyott. Az internetelérés sebességét a szàmlàzàsi ciklus végéig/adatjegy vàsàrlàsáig lassítjuk."
Ne legyél. Nem kapcsolnak ki, csak lassabb lesz a neted.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |