Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm, de ,hogy oldom meg, ha az adott ponton nem tudom, épp milyen érték van az adott portra küldve?
Lekérdezed az értéket, 255 -ből kivonod majd a kimenetre küldöd.
Sziasztok!
Valaki összehozta már picki2-vel a flowcod-ot? Esetleg boostc helyett mpasmwin fordítót használ valaki?
A programmer fül alatt kel ugye beállítani? Néztem a helpet, az szerint be is állítottam, de a paraméterezést nem tudom hogy kell megoldani vagy kell-e ott állítani valamit...
Köszi! Rájöttem, miért nem volt jól! Program Files (x86)! 64bit-es oprendszer
Tökéletes, majdnem. Néha csinál olyat, ha saját tápja is rajta van a 877-en, hogy már az első memóri címnél elakad. Táp nélkül megírom (mert úgy mindig megy) és utána megint jó egy darabig.
Sziasztok . megírna valaki nekem, hogy a PIC 18f1330 beállításokat hogyan kell megcsinálni a programban ha belső oszcillátort szeretném használni . A program amit írtam az működik , de amikor proteuszban szeretném szimulálni nem akkor ösze-visza villognak a ledek. Nem tudom a beállításokat se a Flowcode se pedig a proteuszban . Kérlek benneteket hogy segítsetek nekem ! Előre is köszönet Tamás.
Mellékletben a lényegesebb beállítások, ha belső órajelről akarod hajtani.
Továbbá, még két helyen meg kell adni a belső frekvenciát. Egyrészt a Projekt opcióknál beírod a frekvenciát, másrészt a folyamatábrában is be kell állítani első lépésként a frekvenciát. Ez mindössze egy sor C kód: osccon=0x70; Ez 8 Mhz-et eredményez. A 0x00; pedig 31 kHz-et.
Köszi a tájékoztatást , de ha c kódot teszek a progiba akkor le fogja fordítani HEX re ??????
Sziasztok. nekem nem nagyon jön össze a proteuszba a szimuláció . a FLOWCODE írtam egy progit , amikor átrakom a proteuszba ott nem működik fogalmam nincs, hogy mi a hiba ( A programnak úgy kellene működni, hogy amikor sw0 kapcsolom akkor a led0 világit amig a sw1 nem kapcsol, aztán kialszik és 1s után kigyullad a led1 addig amíg a sw2 nem kapcsol . A fowcode működik de a proteuszban már nem .Nézze meg valaki , hogy mit rontok el !!!!
Nem csoda, hogy nem működik.
Az előző kérdésedben 18F1330 -as beállításait kérdezted, de a Flowcode-ban 18F2220 -as PIC szerepel, rádaásul az sincs konfigurálva. Build menü -> Projekt Opciók -> Chip beállítása (bekapcs) és Configure Chip gomb.
Sziasztok
Ismét érdeklödök. Az RGB LED makroban mit csinál a "tick" utasítás?
Azért kérdeztem mert kiprobáltam és nem csinált semmit.
A segítségben azt írják, folyamatosan kell csiklandozni ahhoz, hogy jól működjön. Ha anélkül is működik rendesen, hagyd a fenébe.
Ok köszönöm. Egyenlöre csak a programot tesztelem hogy hogyan is kell felépiteni, a led még nincs meg, tegnap rendeltem.
Sziasztok!
Írtam egy kis próbaprogramot Flowcodal, a szimulációjában jól működik, de a PICkit2 demópanelján csak az első kettő Led villog. Ha lenyomom a nyomógombot nem csinál semmit, pedig akkor kellene villogni a másik két Lednek. Vajon mit nem csináltam jól?
Szia
Mail-ben küldtem egyet, az se megy? A kapcsoló jol van bekötve?
Most néztem meg a kapcsolóm nem bemenetként, hanem makróba volt, átjavítottam, úgy ahogy a tiéd van,a szimulációba működik, de a PICkít2 próbapanelján csak úgy működik mintha a nyomógomb állandóan meg lenne nyomva, csak a C2,C3 villog.ha megnyomom a nyomógombot a panelon nem csinál semmit.
A kapcsoló jól van bekötve? lehuzo ellenállás van?
Itt a próbapanelom bekötési rajza erre gondolsz?
Igen ezekszerint jó. Küldtem egy progit mail-ben aminek müködnie kell.
Jótól azért messze van
chip konfig MCLR external helyette internal kell mert a gomb amit nyomogat mindig reszeteli a PIC-et ----- Gomb beállításnak nem aktiv magas kell hanem aktiv alacsony mert azt kapcsolja a kapcsoló JP5 jumper zárt állapotban kell lenni A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Igazad van, ennyire tüzetesen nem néztem át a kapcsolást, de egy probapanelrol nem gondoltam volna hogy nincs rajta egy teszt gomb, kivéve a resetet.
Ez az a program amit 17.29-kor küldtél, ezt tettem fel utoljára. A szimulátorba jól működik, de a PICkít2 próbapanelján csak a C2,C3 villog.Ha megnyomom a nyomógombot a panelon nem csinál semmit pedig megnézetem műszerrel, ha megnyomom a nyomógombot, lehúzza 0 voltra.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Ott van mit kell módosítanod, olvasd el
Igen mert én nem vettem észre niedziela által észrevett dolgokat. Modositottam a progit, ezt probáld meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |