Fórum témák
» Több friss téma |
Szóval azt mondod a "JP5 jumper zárt állapotban kell lenni" megnéztem műszerrel mindkét ponton 4,79..v akkor az zárt ha jól gondolom. Tehát nekem alap állapotban azRC3-ra 0v. az az alacsony szint kellene menni, ha megnyomom a gombot akkor kellene +4.78 az az magas szintre?
Kicsit mesélj hadd tudjam mi a teszt áramkör
quartz van ? mekkora 4MHz - 8MHz...stb ? Milyen PIC van 16F690 ? A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Ezt próbáld meg, ennek jónak kell lenni
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Semmiféle quartz nincs benne, a Pic16F690-es van.
Hát ez sem megy, a C0,C1 villog , ha nyomom a gombot ugyan úgy villog. Alap állapotban RA3ba magas szint megy , ha nyomom a gombot lemegy alacsony szintre.
Légy szíves küld el az fcf fájlt is. Most meg úgy néz ki megy a programod a panelon.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Ha a 002.hex-t égetted és nem megy akkor gondok vannak, mert ráadásul pont fordítva kellett volna villogni mint ahogy szeretted volna.
Itt a forrás A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Igen ez pontosan így van ahogy írtad mivel a LED0,LED1-nek 10szer kell villogni és csak ez után megy át a másik ledekre. Azért kérem az fcf fájlt.
Feltettem 2-vel feljebb és most már jól villog a forrásban
Nem változtattam semmit, csak még nem járt le a 10 villogás és azért nem ment a másik két led. Most megnézem a fcf fáljlodat.
Mi az a C kód? Ilyet még nem csináltam.
Ezért nem kell a programba ilyeneket betenni elsöre.
A C kod órajelállitás. Jelzem idáig nem használtam de idáig minden müködött kivéve a DS szenzort
Idézet: „Ezért nem kell a programba ilyeneket betenni elsöre.” Belső órajelet illik beállítani elsőre is Kovabe lassan akkor szokjál hozzá A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Na már most kezd összeállni a kép. Ha beégetem a programodat automatikusan úgy indul, hogy a LED0,LED1 kezd villogni, megcsinálja a10 villogást, majd a program rendesen működik tovább. Ezt nem tudom miért így kezdi. Valószinüleg azért mert alacsony szintről indul a program? De most már remélhetőleg be tudok illeszteni egy kapcsolót, vagy nyomógombot úgy , hogy a próbapanelon is mennyen.
Bocs ezt niedziela nak írtam. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
A flowcode szimulációt felesd el mert nem magasat kapcsolsz hanem alacsony szintet azt meg nem tudja szimulálni.
Ha a forrást fordítod amit feltettem az jól fog menni. A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
Értem de azt nem hogy akkor idáig miért nem kellet. Igérem ilyen hülyeségeket több nem irok. Megfogadom a tanácsotokat.
Köszönöm niedziela és Kovabe útbaigazító tanácsait, még tanulmányozom a programot. Így legalább működik.
Hali!
Segítséget kérnék, mert 18F14K50 nem olyan frekin ketyeg, mint amit beállítottam. A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2013
Külső órajellel jó. Ezt nem értem...
bit 7 IDLEN: Idle Enable bit
1 = Device enters Idle mode on SLEEP instruction 0 = Device enters Sleep mode on SLEEP instruction bit 6-4 IRCF<2:0>: Internal Oscillator Frequency Select bits 111 = 16 MHz 110 = 8 MHz 101 = 4 MHz 100 = 2 MHz 011 = 1 MHz(3) 010 = 500 kHz 001 = 250 kHz 000 = 31 kHz(2) bit 3 OSTS: Oscillator Start-up Time-out Status bit(1) 1 = Device is running the clock defined by FOSC<2:0> of the CONFIG1 register 0 = Device is running the internal oscillator (HFINTOSC or LFINTOSC) bit 2 HFIOFS: HFINTOSC Frequency Stable bit 1 = HFINTOSC frequency is stable 0 = HFINTOSC frequency is not stable bit 1-0 SCS<1:0>: System Clock Select bits 1x = Internal oscillator block 01 = Secondary (Timer1) oscillator 00 = Primary clock (determined by CONFIG1H[FOSC<3:0>]). Nem csináltam még ilyet. C-ben nem írtam még programot PIC-re csak pc-re, most kívánok beletanulni...
Ok.
Igren, most olvastam a hozzászólásod előtt, de érdekes módon nem volt ilyen problémám még másik ic-vel... Azért köszi a gyors reagálást!
Azt gondolná az ember, hogy flowcode-ban beállítok valamit, akkor az úgy is lesz...
Szia
Jol látom hogy a 8MHz beállitása 0x60, mert idáig nekem 0x70-et irt mindenki.
Ok bocsi, ismét tanultam. Miért kellett ennyire elbonyolitani a kontrollerek lekivilágát, legalább az ugymond alapbeállitások lennének egyformák. Na jó nem magyarázok mert kölök vagyok még ezhez az egészhez.
Kijelző bekrepál, minden szegmes világít...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |