Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   202 / 581
(#) otto54 hozzászólása Feb 10, 2013 /
 
Sziasztok!

Hoztak egy olyan Indesit Arcadia panelt javításra, amelyhez analóg szintérzékelő csatlakozik.
Ilyen párosítással még még nem találkoztam.
Sokat segítenétek azzal az információval, hogy alap állapotban illetve "nyomás alatt" mekkora frekvenciát ad ki.

Köszönettel: Ottó
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2013
(#) dani vince hozzászólása Feb 11, 2013 /
 
sziasztok!
Egy indesit wie 87 mosogéppel küszködöm,a hiba f03 értelmezésem szerint ntc esetleg fűtőbetét.A mérések alapján ezek ok. ,mégis amikor bekapcsolom a gépet megsem várja hogy adjam a startot, lezár az ajtó,beindul a szivattyú és 10-15 mp. után nyit a szelep engedi a vizet folyamatosan és kiirja a hibakódot.
Segitségteket előre is köszönöm.
(#) zolika60 válasza dani vince hozzászólására (») Feb 11, 2013 /
 
Ha beindul a szivattyú akkor soknak érzi a benne lévő vizet, mivel ilyenkor még nincs benne, ezért én szintszabályozó hibára gondolnék.
(#) macibcs hozzászólása Feb 11, 2013 /
 
Szép estét!

Egy mosógépet javítok. LCD kijelzője nagyon halványan, alig észrevehetően jelez ki. Kondi hibára gondolok, nem igazán vagyok otthon ilyen LCD javításban.
Előre is köszönöm a segítséget, ötleteket.
(#) dani vince válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 12, 2013 /
 
üdv!
szintszabályzó csere után is ugyanaz,szerintem uj panel lesz.
(#) kutyafej4 hozzászólása Feb 12, 2013 /
 
Szép Jónapot minden kedves hozzáértő segítséget adó embernek van egy 2004-ben vásárolt szabadon álló Ariston olasz gyártmányú AVSL 66 IT Típusű fehér előltöltős Mosógépem a napokban jött a következő probléma Édesanyám szólt, hogy nem működik a gép monom nem létezik tegnap még üzemelt mondta, hogy a szivattyú kicsit csikorgott én is halottam már hogy ezek előtt előggé rágó morgó hangot ad ki amikor szüvattyúz a motor ez biztos, hogy csapágy probléma mert a Hajdu Energomat 560-as gép volt ez előtt annak sokszor volt ez a problémája és a csapágy csere után ment minden ez eredeti kerék vágásban . És a lényeg megnéztem a szivattyúnak nincs gondja ezen kivül de elinditottam a gépet és a hiba következő a gép áramot kap a program helyesen indul mint azelőtt az ajtó mágnes kapcsoló lezár utána a vizvételezési mágnesszelep csak egy fél másodpercre kinyit enged vizet utána minden áll. Hát gondoltam mint a vasúti kocsiknál itt is vizköves lehet ezt érzékeli a vezérlési panel és ezért letilt nehogy leégjen. Rendben mondom szét szedem kiszedtem a gépből a mágnes szelepet látom, hogy össze van öntve gyárilag nem szerelhető mint a vasúti 24 V-oasak. Hát rendeltem egy újat kicseréltem. a hiba az volt ezzel,hogy a csatlakozó mértete teljesen más igy hát a régiról levettem a mágneseket és át szereltem az újra tudom ezek úgy működnek mint egy csap a vas tengely ami itt a csapként funkciónaál áramot kap akkor az erős mágneses mező hatására magához rántja a műanyagban lévő vas tengelyt áramszüntekor elejt és vissza áll az erdeti helyzetébe. Vagy forditva is láttam bekötve. Ha vizköves vagy nem nyit ki vagy megsem mozdul gondoltam ez a baj kicseréltem vissza épitetettem a régi mágnessel az új szelepet és a hiba ugyan az mi. lehet a gond a leégett volna a 8 év alatt a mánesben a kis réz tekercs és amiatt tilt le az uj mágnesen nem egyezik a csatlakozó. szivattyú ágett le és eztért tilt le a vezérlés az esetleges panel zárlat védelme érdekében még nem szedtem ki szivattyút sokszor javitottam mát néztem a szűrőjénél semmi nem álja a lapátjai útját szejem nézzem meg mi a baj és inditsam el nélküle agépet hogy anélkül vételez e vizet vagy a vezérlés szált-e el. csak azután miután megtudom itt a hiba okát Sürgős segítséget kérném a hiba feltárásában nem tudok most mosni. Köszönöm. Ismerem a mosógépeket rengeteget javítottam de ezzel a hibával csak egyszer találkoztam a mágnesszelep kicserélése után megszünt jelen esetben a hiba továbra is fenn áll nem zudom miért. A Sürgős segítséget előre is köszönöm: Attila(kutyafej4)
(#) dmakay válasza dani vince hozzászólására (») Feb 12, 2013 /
 
Hívd fel Merza Pétert; hátha meg tudja javítani a paneledet....
(#) lajosp hozzászólása Feb 12, 2013 /
 
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy LG WD10302NUP mosógépem. Beállítom a programot, becsukom az ajtót, hallani hogy bezárja az ajtót és ennyi. Nem indul el. A kijelzőn mindent rendesen mutat, csak nem indul el.
(#) csaba777 hozzászólása Feb 12, 2013 /
 
Sziasztok Bosch WFD 2060-as mosógépünk megőrült Először el sem indult, majd nagy nehezen igen, de még öblítés közben is fűt+megtölti vízzel és a motor el sem indul ezalatt. Pár perc múlva leszivattyúzza a vizet, stb...A 3 üzemmódjelző led (mosás, öblítés, centri) egyszerre világít.
Valakinek van tapasztalata ez ügyben?
Egy 7 hónapos kislány mellett maradtunk mosógép nélkül, az új panel 86000ft
Képeket csatoltam.
Köszönöm
(#) zolika60 válasza csaba777 hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Szénkeféket nézted?
(#) otto54 válasza csaba777 hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Üdv!

A hibakód szerint NTC hiba.
Első feladat az NTC kör átvizsgálása.
Egyébként a meghibásodott panelek egy része javítható is,nem biztos,hogy azonnal új panelt kell vásárolni.
Amennyiben az NTC körben minden rendben,akkor marad a panel átvizsgálása,javítása.
Ezzel többen is foglalkozunk,többek között én is.
Üdv.
Ottó
(#) csaba777 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Néztem, a motor megy rendesen, csak öblítésnél áll.
(#) csaba777 válasza otto54 hozzászólására (») Feb 13, 2013 /
 
Az a baj, hogy nemcsak fűt egyfolytában, hanem pl ahogy írtam is öblítésnél nem forog a dob. Belemossa az öblítőt, kattog vmi relé és kb 5 perc után leszivattyúzza az öblítős vizet. A dobot egyszer sem forgatja meg. Ha a sima mosást elindítom, akkor forog a dob.
Ha nem boldogulnék vele, lc adj meg vmi elérhetőséget, lehetőleg Budapestre
Köszönöm
(#) csaba777 hozzászólása Feb 13, 2013 /
 
Lehet hogy az is vmi hibát jelez, hogy a 3 üzemmód jelző led egyszerre világít? (mosás-öblítés-centri)

933317-2.jpg
    
(#) paladin hozzászólása Feb 14, 2013 /
 
sziasztok van egy automata mosogepem es nem lep at mas programra csak forgatja a ruhat orakon keresztul elore is koszonom
(#) zolika60 válasza paladin hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
Vizet betölti, fűti?
(#) kutyafej4 hozzászólása Feb 14, 2013 /
 
Szép Jónapot mindenkinek! Nem akarok senkivel sem vitatkozni. Csak eléggé rosszul esik, hogy itt mindekinek seítenek mosógép javításban olyanoknak is akik most kapcsolódtak. Nekem meg senki. Nem tudom milyen forum ez, de azt hittem itt segítő kész emberek vannak. Én írtam egy hosszú de szakszerű karban tartási szöveget a legelső oldalon, hogy mégis miként jártam el az Ariston AVSL 66 IT típusű 2003-ban gyártott
De 2004-ben vásárol Szabadon álló előltöltős Mosógépről.
A Mosógép Típusa Ariston AVSL 66 IT.
A cikkszám Kettő is van így egymás alá írom pontosan:
1.080291160001 ez az egyik után jó pár szóközzel egy másik
2. 12816 311116542

Máris mellékelek hozzá pár képet Nagyon megköszönném a segítséget! KÖSZÖNETTEL: ATTILA.

*Szerk: A kiabálást és amúgy offot, kivettem!
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2013
(#) zolika60 válasza kutyafej4 hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
Betehetted volna így is az előző hozzászólásod, hogy ne kelljen keresni. Mivel elég hosszú és zavaros, ne is csodálkozz, hogy nem jött rá válasz. Elolvastam háromszor is, de még most is csak sejtem, mi is a panasz a gépre. Szóval, ha jól értem csak pár másodpercig enged be vizet, és leáll a program. Azt nem írtad, hogy ilyenkor van-e feszültség a vízbeeresztő szelepen, mert ha igen, csak akkor volt értelme a szelepcserének. A szivattyú zörgéses történet sem világos. Ha nem ereszt be vizet mit szivattyúz ki? Attól, hogy a lapátok szabadon tudnak mozogni, még nem biztos, összeköttetésben vannak a motor tengellyel. Lehet, hogy elforog rajta és így nem tud szivattyúzni. Első körben ennyi. Hidd el mindenkinek segítenek itt, ha tudnak. Az is előfordulhat viszont, hogy nem jár erre olyan aki érti mit szeretnél és tudja is a választ.
(#) kutyafej4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
rENDBEN ÉN ÉRTEM CSAK ÚGY SZERETNÉM KIDERITENI A I A HIBA MINDEN ESETRE UJYRA KISZEDEM A VEZÉRLŐ EGYSÉGET MEG NÉZEM NE E AZ EGYIK PROGRAMÉRT FELELŐS IC MENT KI VAGY EGY DIODA LE IS FÉNYKÉPEZEM VALAHOGY KÖSZÖNÖM A MEGÉRTÉSEDETE ÉS A SEGITŐKÉSZSÉGEDET TUDTAM, HOGY MÉG VALAKI VALAKIK NEM HAGYNAK CSERBEN MERT MINDEN FIZIKAI ALKATRÉSZ MŰKÖDIK AKKO MÁR CSAK A VEZÉRLŐ EGYSÉG PANELEN LEEHET A LUDA ALKATRÉSZ 10 ÉVES JOGOS HA VALAMI ELSZÁLT.
(#) zolika60 válasza kutyafej4 hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
Megfordult a Shift gombod.
(#) kutyafej4 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
Ne, csak kontaktos volt most már jó na kiszedtem a vezérlő egységet hát eléggé poros volt de csak a processzor és a diodák ellenállások köról nincs semmiylen elváltozás mindehova a megfelelő feszültság megy megnéztem mi lehet a gond most itt a vezérlő egység a kezembe egyetlen zöld panel nagyon egyszerú és van rajta képt csatlakoző ahol gyárilag nincs semmi rácsatlakoztatatva. EZEKSZERINT EZ A PANEL EGY UJABB TIPUST IS VEZÉREL HET. LEHET HOGY A DIGITÁLIS VÁLTOZATOT MEGNÉZEM MÉGEGYSZER MI A PNELON A HIBA. A RELÉK MŰKÖDNEK KETTŐ VEZÉRLI A FŐMOROTRT ÉS EEGY A SZIVATTYÚT EZT MOST DIREKT IRTAM NAGYBA. egyéként vissza csatlakoztattam ezelőtt és a kipucolás után érintkezők megtisztitása után a hiba uygan az egyszerűen lefagy a program áramot kap a felső vezértlő egység azo is minden jó utána lezár az ajtő reteszelő mágnes kapcsoló egy másod percre ad vizet a mágnes szelep utána mindel lefagy?? lehet a procko fagy le vagy az egyetlen egy 6 lábú ic. mondom is sszámát ha szükséges. a szintezőbe fújtam és a csővlbe is. itt a panel közben nézek a neten alkatrészt hozzá.
(#) kutyafej4 hozzászólása Feb 14, 2013 /
 
A 6 lábú IV LEHET A MEMORIÁJA ÉS AZZAL LEHET VALAMI EGY NAGYON PICIT A LEFAGYÁS UTÁN MELEGEDETT A KIS KOCKA PROCESSZORJA DE NEM FORRÓ CSAK MELEG EZ ÜZEMI HŐMÉRSÉKLET. A KIS 67 LÁBÚ ELIRTAM EGYIK OLDALT 4 MÁSIKON 3
A SZÁM RAJTA ÉS A JELÖLÉS A KÖVETKEZŐ

K335
TNY264P
2436G
EZ EGY 200 FORINTOS ALKATRSÉZ LEHET EZ A HIBA MERT MEGKAPJA A PROCSSSZORTÓL A JELET MEMORIZÁLJA AZTÁN KÜLDI TOVÁBB DE MEG FAGY
(#) kutyafej4 hozzászólása Feb 14, 2013 /
 
A PROCESSZOR MELLETT VAN EGY MÁSIK (LAPOS IC) EZ A MEMORIA EGYSÉGE. EGY 8+8 LÁBÚ MEGNÉZEM VELE MI A HELYZET. A SZÁMA A KÖVETKEZŐ

39Z197J
ULN2003A
(#) kutyafej4 hozzászólása Feb 14, 2013 /
 
EZ EGY SMD VEZÉRLŐ.
(#) kutyafej4 hozzászólása Feb 14, 2013 /
 
A következő a helyzet miután a mágnesszelep enged vizet mint irtam egy másod percre utána nincs feszültség a szivattyút kipróbáltam külső 220-as áramforrással tökéletesen leszivta a vizet a dobbol nagyon jól sikrült a tenygel zsirozás és még a kis szimmeringet is kicsiréltem benn elvolt érve. működik a progra vezérléssel van a gond de még nem jöttem rá hogy mi.EGYÉBKÉNT SZIVATTYÚT EZERSZER JAVITOTTAM MÁR. ÖRÜLTEM VOLNA HA CSAK e VÉGETT TILTANA LE A PROGRAM. de nem értem miért csinálja. a mágnes szelep az előzöt sikerült szét szednem nagyon vizkoves volt be volt álva kis tengely és a mozgató rugő is. az uj tökéletes. most nézetm p.attila feltett két képet az ő főpaneljéről néztem teljesen Ugyan az mint az ebyém minden alkatrész és igazam volt neki digitális kijelző is tartozik hozzá eért van nekem üresen az egyik cstlakozó rész az oldalán és lent tehát összesen kettő. itt is a kép. róla.
(#) zolika60 válasza kutyafej4 hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
Például otto54 kolléga foglalkozik panel javítással, keresd meg privátban, vagy email-ben, mert nem biztos, hogy olvassa a problémád. Talán tud segíteni.
(#) kutyafej4 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
aZT MEGKÖSZÖNNÉM HA MEGTUDNÁD ADNI AZ E-MAILT CÍMÉT NEM AKAROK IDEGESKEDNI A KERESÉSÉVEL EZZEL IS SOKAT SEGÍTETTÉL MERT LEGALÁBB ELŐBRE JUTOKA HIBA OKÁNAK A FELTÁRÁSÁBAN.
(#) lozsuzsa hozzászólása Feb 14, 2013 /
 
Sziasztok, előre elnézést kérek, ha bénán fogalmazok, szőke vok és nő van egy indesit VIE167 mosósgépem, egy ideje villogott a kijelzője, szabálytalanul össze-vissza, de működött.Ma viszont hiába próbáltam elindítani a bekapcsoláson kivül semmire nem reagál, még kikapcsolni sem lehet csak ha kihúzom a dugóból, közben persze folyamatosan villog a kijelző...
Kérlek titeket, ha van valami ötletetek írjátok meg, mert a szerelő akit kihivtam csak annyit mondott javíthatatlan, de szívesen elviszi, hogy ne kelljen az elszállításával bajlódnom.....
Köszönöm

SDC11044.JPG
    
(#) zolika60 válasza kutyafej4 hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
Ha azóta nem kerested volna meg itt van. Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza lozsuzsa hozzászólására (») Feb 14, 2013 /
 
Javíthatatlan gép nincs, legfeljebb a szaki nem ért hozzá. Gondolom valami panelhiba lehet, neked is otto54 kollégát javaslom.
Következő: »»   202 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem