Fórum témák
» Több friss téma |
Ma készre szereltem a Y és a Z tengelyt de csak néhány kép van. Holnap kész a komplett híd összeszerelve orsókkal. Most a léptetők következnének, ha volna megfelelő, legalább 1 Nm -es kellene 2,2 amperig.
Sziasztok.
Tudna valaki tanácsot, ötletet adni,hogy hol lehet a Mach 3-at magyarosítani? -és működik ez próba verziónál? Köszönettel.
Tisztelt Mindenki! *
* Ezt az aprónkban (keres) megteheted, de itt a fórumon nem. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2013
Nem igazán értem, mi volt a baj a hozzászólásommal.
Elmagyaráznád, miért törölted?
Nem én töröltem ugyan, de vélhetően azért törölte a kolléga, mert hirdetést tettél fel a hozzászólásodban, aminek a helye az "Apróhirdetések" rovatban van.
Köszönöm!
Én úgy gondolom, nem volt hirdetéstartalma, hiszen csak egy kérdés volt, melyben CNC-vel rendelkező fórumtársat kerestem. Mivel nem én vagyok a Moderátor, talán nem nekem van "igazam" .
Sziasztok!
Kész a Z tengelyem, mint korábban írtam, manuális. Több kép itt! 13mm-es emelkedésű orsóval. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Szia!
Egy watt mire elég? Fát lehet gravírozni? Gondolom vágni kevés.
A kék oldalon van egy kifejezetten 1W lézer topic.
Vágni nem lehet vele, max levegőt. A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2013
Mesélhetnél egy kicsit róla mire fogod használni és hogyan.
Dekor célra szeretném. Egy régrbbi verziót találsz a képek között, az Y és Z tengelyről.
Az X az kifordított szíjhajtás lesz, mindkét oldalon, de egy motorral.
Ma összeállt a híd, az Y tengely és a Z tengely. Kuplungra várok és léptetőkre.
És, hogy miért fánk? Mert az is akkor sült amikor a cnc-t fotóztam.
Van még:
Szép!
Látom te is vettél a T-nútos asztalból, a másik oldalról Milyen motrokra vársz? Lehet ki tudlak segíteni.
CO2 lézerhez akarok "air assist"-ot csinálni. Már megvan a fej, csak valami pumpa kellene. Egyesek akvárium levegőpumpát javasolnak, de nem tudom, milyet célszerű venni. A kicsiken általában potméterrel állítható a légmennyiség, olcsók is, de gyanítom, hogy azok kevesek erre a célra.
Főként plexi vágáshoz kellene. Mit javasoltok? Mellékeltem egy képet a lézerfejről. 6mm-es külső átmérőjű szilikoncső megy a fejre. Csak még a cső másik végére kellene valami. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2013
Esetleg egy kompresszoron nem gondolkodtál még el?
Az azért kitartóbb lenne, mint egy akvárium pumpa. Ha tartály is van rajta, akkor meg lehet hogy elegendő 3 óránként bekapcsolnia.
Hűtőkompresszor esetleg? olcsó és könnyen beszerezhető.
Az a baj, hogy nincs tapasztalatom, nem csináltam még hasonlót sem. Megmértem a cső belső átmérőjét, 4mm, de a legszűkebb keresztmetszet a fejen a kis csonk belső átmérője csak 2,5mm. 5-10ezer forint között mozog egy 400l/h azaz 6-7l/perc teljesítményű légpumpa. Akváriumosok szerint az Eheim jó márka, évekig bírja a folyamatos üzemet. Viszont egyes külföldi fórumokon számomra elképesztő légmennyiségekről írnak, 100l/perc feletti teljesítményű pumpákat használnak. Azok komolyabb fejek, de hát akkor is sokkalom. Mellékeltem egy képet róla. Hát nem tudom...
Maradjunk az alapoknál:
Ha akváriumot akarsz, akkor akvárium-pumpát veszel, ha műhelyed van, akkor tartályos kompresszort
Üdv
Tetszik az a szerkezet amit építesz. Az enyém azért nem olyan profi. Decemberbe vetettem fel, hogy én is építek egy ilyen masinát. Már az első lépéseket meg is tettem felé, a Z tengely 80%ba elkészült. Mach3 már meg is mozgatta szépen oda vissza, nagyon csendbe megy még 2000mm/perc-el is. 10x2 es trapézmenetes orsó van rajta (Sz.józsi féle) amit egy 1,9Nm léptető teker, a tengelyek pedig 16mm átmérőjűek. A mechanika soha nem volt az erősségem, meg igazából egy állványos fúrógép, meg kézi szerszámok állnak rendelkezésemre, maró gép meg ilyesmi nem, ezért nem is lesz sajna profi gép. Igazából CNC-hez, meg egyáltalán semmi ilyen anyagmegmunkáláshoz eddig nem volt semmi közöm. Vagyis lesz még mit tanulnom. Üdv: Zoltán
Teljesen jó lett, nekem tetszik.
Nekem is csak oszlopos fúrógépem van meg egy esztergám volt. Azért volt mert az egyik alu. lapot leakartam oldalazni, de kilazult a tokmány az ütésszerű esztergálástól és az anyag megszorult a késtartónál, hatalmas csattanással. Azt csak napokkal később vettem észre, hogy a csőtengely meghajlott és vagy 3 mm-et üt a tokmány.
Hát igen, az ilyesmi balesetek előfordulnak.
Maga a váz szerkezetén agyalok még, de nagyon úgy néz ki, hogy vastag falú zártszelvényből lesz. Teszek fel képet a főorsómról. Ez egy 1,5kw-osnak írt kínai vízhűtéses motor, ER11-es befogóval, nagyon jutányos áron jutottam hozzá. Viszont nagyon szépen, és csendbe fut a motor. Jövő héten elvileg megépítem hozzá a frekiváltót is.
Sziasztok!
Módosítottam a Z tengelyt:
Frankó lesz ez a cucc.
Te. Mit fog tudni ez a lézer? Milyen anyagban lehet ezzel munkálkodni? Hogy állítod be a megmunkálási mélységet és vonal szélességet? Szerintem én is bele ugranék egy ilyenbe. Tudsz mesélni a dologról? Beállítások, minden érdekelne. Kössz |
Bejelentkezés
Hirdetés |