Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ICD2 - Kérdések - válaszok

Témaindító: mspike, idő: Júl 19, 2005
Lapozás: OK   10 / 33
(#) gulasoft válasza potyo hozzászólására (») Nov 3, 2007 /

Kiforrasztottam régi még koaxos ethernetkártyából a quartzot, mert abban is az volt, és az tuti pontos, és láss csodát.
Úgy látszik a laptop nem érzékeny ennyire rá.
Köszi a tippet.
(#) Rapidus hozzászólása Nov 4, 2007 /

Ez a project nagyon kezd érdekelni. Nem csoda, mert egyrészt elképesztően szép munka, másrész nagyon olcsón utánépíthető. Gondolom vagyunk páran, akik igazából a sok égető építési lehetőség közül ezzel járnánk a legjobban, még kezdő/debuggerként is. Miért kellene 2-3-4k-ért egy simát építeni, ha kezdhetünk egy fullossal is?
Ha összefognánk, amolyan egységcsomagot lehetne csinálni belőle (kizárólag, és csakis magunknak, akik megépítenénk). Én pl. tudnék nyákot intézni, és alkatrszét is be tudnék szerezni. A vidékiek postai levél formájában kaphatnák meg, a Pestiek személyesen, vagy szintén levélben. Ha jól számolok, a költség 5000Ft körül lenne, ha összejön 10 ember (pl így olcsóbb lenne a nyák). Ha érdekel az ötlet valakit, írjon egy privit, vagy mailt, ha összejön a kellő létszám, összehozzuk.

Kimaradt, de természetesen nem csak a nyák, hanem az alkatrészek is olcsóbbak lennének.
(#) gulasoft válasza Rapidus hozzászólására (») Nov 4, 2007 /

Én spec fotóztam a nyákot, annál jobbat csak ipari körülmények között lehet csinálni, és 10 darabot nem tudom neki állnak e legyártani.
(#) MPi-c válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 4, 2007 /

Nekiállnak, még egynek is! Egybként van egy "ICD2 NYÁK gyártás" topic...

Az ötlet lényege a (nagyjából) egyszerre építés. Ebből sok előny származik. Például, ha mégnézitek a nyák a pcb.hu-n (nyílván van más lehetőség is) 1db-nál -5 napos határidővel- 1376Ft, de 8db-nál már csak bruttó 688Ft! Még ha az árkalkulátoruk nem is pontos, de mindenképpen érzékelteti az arányokat. Aztán további előny hogy pl. a HQ-ban (persze ez is lehet más) 5db fölött minden sokkal olcsóbb. Aztán meg az esetlegesen előforduló problémákat is gyorsabbban/könnyebben tudjuk orvosolni.
Ezek miatt szerintem megérné a dolog. Már csak +6 enber kell.
(#) Korben válasza gulasoft hozzászólására (») Nov 4, 2007 /

Hi!

ICD házilag LOL. CH*PC*D-be a PICkit 2 Debug Express akcióban 5600+fá ért.
Adnak hozzá még demópanelt is ,és USB kiszerelésű.

üdv Korben
(#) Rapidus válasza Korben hozzászólására (») Nov 4, 2007 /

Ez miért lenne LOL? Elég sokan megépítették sikerrel. Az általad idézett akciós ártól is különbözni fog az költsége, mert az az ár amiről beszélsz, az majdnem 7000Ft a valóságban (merthogy 5690+ÁFA=6828Ft), ráadásul az akció októberre szólt, azaz lejárt, a nwem akciós árát pedig gondolom ismered. Azt még nem lehet tudni, de sem biztos hogy meghosszabítják. A potyo féle verzió összes költsége pedig pedig kb 4500Ft, ha többen építjük egyszerre.
És akkor még nem beszéltem egyéb dolgokról, mint például a saját építés öröme, a későbbi javíthatóság, stb.
(#) Norberto válasza Korben hozzászólására (») Nov 4, 2007 /

Először vesd össze a PicKit2-t és utána az ICD2-t...ha ez sikerült, na majd csak !utána! nevess nagyokat...(feltéve, hogy sikerül összehasonlítani a szerkezeteket...)

Te fel tudod fogni, hány ember munkáját röhögted ki egy pillanat alatt? Hihhhetetlen számomra ez az agy-szint...
(#) zolli hozzászólása Nov 4, 2007 /

Számomra is hogy miért kell pont ebbe a topicba jönni offolni. És egyáltalán az hogy hogy lehet más ember munkáját ilyen 'alpári' módon lenézni. Akkor vedd meg ha neked ez jó. Ennyi...
(#) potyo hozzászólása Nov 4, 2007 /

Az a szép, hogy még csak azt sem tudja, hogy itt miről van szó, csak játssza az eszét
(#) MPi-c hozzászólása Nov 4, 2007 /

Jól neki estetek, pedig "szegény", azt sem tudja mi a különbség a röpülő meg a köpülő között. Szerintem az ilyen hozzászólásokra egyszerűen nem kell reagálni.
(#) gulasoft válasza Korben hozzászólására (») Nov 4, 2007 /

Az ICD2 többet tud, és igen házilag megcsináltuk többen is. Két nyákot is fotóztam, mind a kettő tökéletes lett, csak a forrasztásnál használt forrasztóvizet kellet a végén lemosni fogkefével, mert okozott galibákat, meg az egyikben a kristály nem pont 20Mhz volt. Ha most kéne csinálni még egyet, akkor 2 nap alatt kész lenne esti elfoglaltságként.
Tényleg sok meló, de amikor elindul mekkora öröm.
Kinek mi jó, de én is a chipcad-nál vettem az ic-ket, láttam a még akkor akciós pickitet, mégsem jutott eszembe azt megvenni.
Te vedd meg, ne negatívkodj itt.
(#) Feri007 válasza Rapidus hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Rapidus,
akkor nálad lehet feliratkozni a ICD2 kalákában építésre?
Jó ötlet!
Ahogy lenni szokott, a szervezés, meg a pénz begyűjtése sokott gond lenni. Tudjuk, minden az Anyegin múlik
Már most hadd dícsérjem Potyo precíz munkáját, és ahogy a projectet folyamatosan szupportálja.
(#) MM hozzászólása Nov 5, 2007 /

Sziasztok!
Összeraktam egy ICD2őt, az első egyszerü kapcsolást kezdésnek, de vmi gond van vele.
a Power és az USB led világít, ha rádugom a PCre, azt irja hogy USB eszközt nem lehet felismerni (az eszköz müködésében hiba lépett fell...)
Próbáltam feltelepíteni nem 1szer az MPLAB driverét de ugyanaz a helyzet.
Raktam az ICk táplábai közé 2db 100 nanos kondit mert irták a cikkbe hogy az hiányzik.
Az USB tápfesz 5,25V az MC34063 után 14V mérhető az oszcilloszkoppal.
Az ICk táplábainál kb 3Mhz-es frek el van egy kis csucs lefelé ugy 4,5Vra megy le.

Ami viszont érdekes, hogy ha rámérek a kvarcra ugy hogy az oszciloszkop földje a csipesszel rávan téve a földre, kb semmi nem jelenik meg. de ha leveszem a földet akkor a kvarc egyik lábán megjelenik 23,56Mhz 100mV.

És még1 kérdés van 2db Ge jelzésű dióda a kapcsolásba, én sima diódákat tettem oda mert nem tudtam értelmezni mi kéne oda.

Köszi előre a segítséget! Üdv: MM

24mhzOSC.jpg

(#) Rapidus válasza Feri007 hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Bárki szervezheti, akár Te is, de persze én is. A lényeg, hogy 8+ ember lenne jó.
(#) bbatka hozzászólása Nov 5, 2007 /

Némi kísérletezgetés után sikerült beégetnem egy rfPIC12f675F-be a programot. Folyton írogat egy warnt, hogy rossz a kalibrációs memória értéke. Mi a fene ez a kalibrációs memória érték ?
Előre is köszi.
(#) Norberto válasza Rapidus hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Melyik verzió lesz megrendelve? A potyo féle ún. "harmadik" verziól, azaz a legutóbbi?

Vagy valami korábbi típusból akartok rendelni NYÁK-ot?
(#) zolli hozzászólása Nov 5, 2007 /

Én úgy tudom a legújjabról lenne szó (Rev1.)
És ugye MPi-C már megcsinálta ahoz is azt a szép nyákot amit a sima 3. változathoz csinált. Itt megtalálható: Bővebben: Link
(#) MPi-c válasza zolli hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Inkább erről van szó, de letöltésre ezt a címet ajánlom!
(#) Norberto hozzászólása Nov 5, 2007 /

Nekem most zavarossá vált a téma...

Ezek szerint akkor MPi-C és potyo két különböző ICD2 NYÁK-ot terveztek? Ha igen, mi a különbség köztük azon kívül, hogy esetleg az alkatrészek máshogy vannak elrendezve? Vagy esetleg összedolgozás volt? Vagy hogy is van ez?

Kérem, az érintett felek szólaljanak meg!
(#) MPi-c válasza Norberto hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Üdv!
Én csak újra raktam az alkatrészeket potyo kapcsolása alapján. A rev1-re is megcsináltam a nyák-ot, de azt én soha nem gyártattam. Ebből is készült működő példány lelkes fórumtársak jóvoltából. A 2-es (3-as változat) gyártófilmje a korábbi gyártónál van, tőle bárki rendelhet nyák-ot, mint ahogy valamelyik hozzászólásomban írtam. Ez a változat is tökéletesen működik. Egy plussz felhúzó ellenállást kell rajta elhelyezni 1RA4 vonalra, de erről is volt már szó.
(#) Norberto válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Akkor ezek szerint potyo legújabb tervei lettek egy picit átszabva? Azt hiszem, a legújabb itt az 2007-et jelent, azaz idén jött ki a legfrisebb verzió...
(#) MPi-c válasza Norberto hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Igen, idén júniusban tette közzé potyo a honlapján.
(#) Norberto válasza MPi-c hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Rendben, köszönöm a segítséget!

Már minden világos Kép: Hivatkozás
(#) gulasoft válasza MM hozzászólására (») Nov 5, 2007 /

Nálam akkor volt ilyen gond, mikor nem pont 20Mhz-s kriszályt használtam.
Régi ethernet kártyákból szedtem ki 3-at (még kombós volt utp/koax) abban pont 20MHz-s volt, és tuti pontos.
Nagyon fontos a pontos quartz, mert a laptop felismerte az eszközt a pc már nem.
(#) potyo válasza MM hozzászólására (») Nov 6, 2007 /

Vagy rossz a 18F4550-ben a program, vagy a kvarc nem pontosan 20MHz-en jár, vagy a 18F4550 RC3 lábára nincs rendesen ráforrasztva a kondenzátor. Majd ha a gép már nem írja, hogy nem lehet felismerni, akkor jöhet az, hogy esetleg a driver nem jó hozzá...

Az a 14V is magas, de egyelőre nem számít, először ismerje fel a gép az eszközkezelőben.
(#) potyo válasza bbatka hozzászólására (») Nov 6, 2007 /

Nemrég volt erről szó a pic kérdések topikban, ott megtalálod a válaszokat.
(#) bbatka válasza potyo hozzászólására (») Nov 6, 2007 /

Köszi !
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Nov 6, 2007 /

Köszi ! Segített . Felülírtam 0x80-ra. Én is arra gondoltam hogy a belső RC osc értéket lehet vele kalibrálni, de a úgyanakkor a beégetett példaprogram végén is be volt állítva a Retlw 0x80 és importáláskor mégsem írja felül az Mplab-ban beállított értéket. Nem ez lenne a normális?
Következő: »»   10 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem