Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   204 / 581
(#) zolika60 válasza Norbert123 hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Általában a hátulját le lehet szerelni. Aztán már látod. A régebbieken az üst hátulját egy bilincs tartja, az kijön a dobbal együtt. Az újabbakon egyben van a műanyag üst, az nehezebb téma.
A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2013
(#) tungsram hozzászólása Feb 18, 2013 /
 
Üdv mindenkinek. Van egy Zanussi ZWQ5100 mosógépem. Az elömosás ésa centrifugálás LED-ek együtt világítanak és az istennek sem hajlandó elindulni. Szűrők stb tiszta. A kapcsolási rajzán szerepel a vízszintszabályozó amit nem tudok, hogy működik. A leírás szerint analóg. Ez eddig oke de semmit nem tudok rajta mérni. Aki tud az segítsen mert gyűlik a szennyes....
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013

227300[1].pdf
    
(#) conanfk hozzászólása Feb 18, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!

Segítségeteket szeretném kérni mosógépünkkel kapcsolatban!
És előre is bocsánat a laikus megfogalmazásért.

Körülbelül 2 éve került hozzánk az albérletbe egy HAJDU Energomat-Thermal típusú mosógép. Évjáratot sajnos nem látok rajta (el van kopva a "cetli"). Annyit tudok még mondani hogy fűtéses(?), hideg-meleg víz bemenet és felültöltős - bár ahogy láttam az interneten mindegyik ilyen.
Elkezdtük boldogan használni, majd körülbelül 7-8 hónap után teljesen leállt a működés pillanatról pillanatra. Akkor egy elektronikához jól értő barátunk kicserélt benne egy kondenzátort és minden helyre állt.
Eltelt egy félév és lassan 6-7 hónapja már nem tudjuk használni, gondoltam most ideje cselekedni. Megpróbálom leírni minél értelmesebben a problémát.
Pillanatról pillanatra jelentkezett a probléma. Elkezdődik a mosás, minden rendben folyik, majd a 4. fokozatnál (az öblítés kezdeténél) megáll egy fokozaton (a mechanikus váltó(?) nem kapcsol tovább) és pörög és csak pörög, majd elkezd melegedni az egész gép. Természetesen eközben az adagolóból nem kerül be a dobba az öblítőszer. Rásegítve tovább lehet kapcsolni és a 6. program (a centrifuga) már rendben lezajlik. De az öblítés egyáltalán nem.
Egyéb érdekességek:
Nem tudjuk pontosan mennyi mosószert kell belerakni de sosem "szedi" be az egészet. Mindig ragad le egy kevés a kis kinyitható tárolójába.

Továbbá nem rég egy hozzá nemértő ismerős furcsállta hogy a meleg vizes bemenetre "nincs dugva semmi", csak a hideg vizesre. Megtudnánk oldani ezt elég könnyen (csapról), de onnan következtettem hogy nem ez lehet a fő oka a problémának hogy amikor még működött akkor is csak hideg vizet "adtunk neki". És gondolom azt megmelegítette.

Bízom benne hogy megközelítőleg érhetően sikerült megfogalmaznom a problémát és nem állunk szemben egy költséges szervizzel. Működőképesen jól szolgált, meg is van kímélve, még tuti van benne egy pár év

Előre is köszönöm, üdvözlettel, F.K.
(#) botesz válasza conanfk hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
A gépet csak úgy lehet üzemeltetni ha mindkét bemenetre van kötve víz.Ha a meleg vízre hideg van kötve az nem gond mert felmelegíti magának de mindkét bemenetre VIZET KELL BIZTOSÍTANI!Ha a mosóport nem mossa be akkor azt lehet tenni a dobra vagy a ruhák közé úgy is jó lesz. Első körben szerintem köss mindkét bemenetre vizet és meglátod hogy reagál rá.
(#) botesz válasza tungsram hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
Az ajtó bezár?
(#) kutyafej4 válasza conanfk hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
Kedves Uram Hölgyem! semmit nem jelent, hogy éppen hideg vagy meleg vizet adnak a mosógépnek azért van kettő viz betöltő kiállás, mert ezért thermal a neve ha a melegvizesrészre csatlakoztatnak betöltő vízcsövet akkor a fűtőszálat nem működteti az automatikus hőfokszabályzó. Mind addig amig a betöltendő víz hőmérséklete nem hidegebb az adott programban szereplő víz hőmérsékletével. Ha hidegebb akkor annyit fűt a fűtőbetét amig el nem éri a programban szereplő hőmérsékletet. A hőfokszabályzó vezérli a fűtőbetétet a programnak megfelelően. Értek ezekhez a gépekhez mert nekünk egészen 1985-től 2004-ig amig nem vettük meg az Ariston AVSL 66 IT típusú elöltöltős Mosógépet ami 13 évig ment most egy kis szelep vezérlés gond volt de megjavitottam apanelt ismerőssel ilyen mosógépünk volt. Sookal jobbank és megbízhatóbbnak könnyebben is szerelhetőnek tartom tapasztalat miatt is ezt a Hajdu felültötős mosógépet mint a mai elöltöltősöket. Mert ezeket már csak 5-6 évre csinálják aztán a hibák horror összegű javitásokat igényelnek. Meg is van még ez a mosógép csak félre tettem hátha szükségem lesz rá vagy valakinek még kell. Soha nem dobok ki semmit mert bármikor kellhet. Azért produkálja ezt a problémát, mert ahogy a leírtakból ki bogarászom a fő kapcsolóóra kopott ki. Vagy romlott el benne illetve érhet össze felesleges érintkező. És ezért nem lép tovább a következő funkcióra. De látnom kell a gépet és rögtön meglátom mi a hiba így csak következtetni tudok látatlanba. Nekem meg van még ez amosógépem csak utána érdeklődöm mikor lesz otthon ismerősöm. És kérésére kiszedem belőle a kapcsolóórát meg ami kell és ha érdekli magát akkor bele is raknám a gépükbe. Megjegyzem agép az utolsó beindítás után teljes felujításon esett át amit ismerőssel végeztem rajta. Egyszer mostam utána vele. Aztán Édesanyám vette az Ariston gépet. Ezért raktam félre szűkebb időkre. megadnám a következő elérhetőségeimet ha érdekli a mosógép.

*
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2013
(#) zolika60 válasza tungsram hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
A vízszint szabályozó, csak egy membrános kapcsoló. Tehát vagy kapcsol vagy nem. Belefújással tudod kapcsolni.
(#) Krizsi válasza otto54 hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
Masina igyot , köszönöm a segítséget. Csupán egy kefe csere kellett.
Az ÉV relé leoldása ijesztett meg. Nyomát nem találtam, csak azt az elméletet tudtam legyártani, hogy a kommutátor olyan szinten szikrázott, hogy az kicsapott az állórészig. Az ÉV-nek ennyi pont sok
(#) lukovicsek válasza tungsram hozzászólására (») Feb 18, 2013 /
 
Szia.

Ebben a vizszintérzékelő nem fog kattanni és erősen nem is szabad fujkálni, beméréssel megállapitani müködését szinte lehetetlen, meg kellene nézni hogy a hiba kijelzése után a start gomb hány pirosat és hány zöldet villog, ha jól tudom ennél is igy üzen a gép.

Üdv. Laci!
(#) blaca64 hozzászólása Feb 20, 2013 /
 
Sziasztok! Kis segítséget kérek.A TNY-nevű IC-nek mi a szerepe a tápon?A képen a kispanelon van.

DSCN0707.JPG
    
(#) Gorangapapa hozzászólása Feb 20, 2013 /
 
Ardo TL 80 E mosógép (felültöltős A+A kategória) vagy ezzel kompatibilis vezérlő panelt tud valaki? Esetleg címet, ahol talán van ilyen bontott alaktrész vagy visszamaradt új csökkentett áron?
Vagy ha valakinek van hasonló használt mosógépe átadó, eladó, kérem szóljon.
Köszönöm.
(#) otto54 válasza blaca64 hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Szia!

Az a "lelke".
Előállítja a kapcsolóüzemű táp kapcsolási frekvenciáját,szaggatja a tápfeszültséget,a visszacsatolás segítségével beállítja a kimenő feszültséget.
Röviden ennyi,részletesebben az IC adatlapjából tudsz tájékozódni.

Üdv. Ottó
(#) blaca64 válasza otto54 hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Szia!Köszönöm!ÜDV:Laci
(#) lozsuzsa hozzászólása Feb 20, 2013 /
 
Sziasztok, végre volt időm kiszedetni gondos felügyeletemmel az emberrel a panelt a mosógépből WIA176 indesit, hááát érdekes, felteszem...azonnal látható a bibi, de remélem javítható
A nagy kondenzátor és mellette a "kicsi csíkos" meg melette az a lapos "álló kör" most kérek elnézést a szakszerű leírásért szóval az tiszta korom volt, mindjár felteszem a túloldalát is, elég nagy részen megfeketedett

SDC11186.JPG
    
(#) lozsuzsa hozzászólása Feb 20, 2013 /
 
itt a másik fele
(#) tungsram válasza botesz hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Igen az ajtó bezár. Akkor azt külön LED jelezné.
(#) lukovicsek válasza lozsuzsa hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Szia.

A koromlerakódás az szinte mindig van a panel azon részén, az nem baj, a panel hátáról viszont egy vaku nlkül csinált kép kellene mert igy minden fénylik. Amugy a kijelzőn milyen szám villogott?
A kondenzátorokat valakinek be kellene mérni lehetőleg aki ért hozzá.

Üdv. Laci!
(#) lukovicsek válasza lozsuzsa hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Amugy a nagy barna és a nagyobbik fekete henger alaku dolog amiknek egy kereszt van a tetején ugy látom hogy púposak a tetejükön, azokat cserélni kell.
(#) lozsuzsa hozzászólása Feb 20, 2013 /
 
Szia
köszönöm a gyors választ a kijelzőn halvány nullák villogtak, illetve minden gomb megkeresem itt tettem fel róla egy képet régebben....
Elviszi az emberem a munkahelyére, villamos szerelők, amúgy, de van egy kollégája aki beméri neki bár csak halkan mondom, teljesen más a két dolog hihi
Így nem tudom sikeres lesz e dolog, mindenesetre egy próbát megér, mert a szerelő cserélni akarta az egészet, a nélkül hogy belenézett volna a gépbe tehát veszíteni való nincs mellékelek egy képet, a lámpa világít csak remélem ez jó lesz üdv:
Susi

SDC11181.JPG
    
(#) zolika60 válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Szerintem a másik kettőt sem árt, mert bár nem látszanak púposnak nem lehetnek újabbak mint a másik kettő.
(#) lozsuzsa válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Igen azok tényleg púposak eddig fel sem tűnt, pedig ez volt az első amit megnéztem...erre emlékeztem
(#) lukovicsek válasza lozsuzsa hozzászólására (») Feb 20, 2013 /
 
Nem szügséges ha nullák villogtak akkor valószinü hogy táp hiba azt a két kondenzátort cserélni és persze akkor már a többit is érdemes bemérni és 100 forint-ból meguszod az alkatrészt.

Üdv. Laci!
(#) lozsuzsa hozzászólása Feb 20, 2013 /
 
remélem csak ennyi, azért elmesélem, egyszer már írtam, szőke vok, de amikor a szerelő 170 euro plusz 50 euro szerelési költséget mondott, majd hozzátette ingyen megszabadít a géptől, akkor kezdtem el agyalni, hogy miért erőlteti ezt az elszállítja ingyen dolgot...
Nagyon rákattant erre és meglehetősen erőltette, hogy úgysem lehet megcsinálni
(#) zolika60 válasza lozsuzsa hozzászólására (») Feb 20, 2013 / 1
 
Salgótarjánban már Euróban számolnak?
(#) lozsuzsa hozzászólása Feb 20, 2013 /
 
Hehe az adtalapomra mindig azt írom, mindenhova mert ott van lakásom, de bécsben lakom
(#) zolika60 válasza lozsuzsa hozzászólására (») Feb 21, 2013 /
 
Az ottani lomtalanításokból már ezelőtt húsz évvel is kiváló kis hibás mosógépeket lehetett begyűjteni. Szerintem a nyugati határszélen a lakosság fele még mindig azokkal mos.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
(#) lozsuzsa hozzászólása Feb 21, 2013 /
 
Na ezt el is hiszem az én német emberem is kidobta volna és marhára nem volt kedve szétszedni, más a mentalitás......
Azért az érdekes volt, hogy az első mosógépszerelő osztrák volt, aki a kukát mondta, ránézésre persze, a másik amelyik meg elvitte volna indiai valszeg ő már sejtette hogy javítható....
Persze ez csak az én magyar feltételezésem
Nem akarok rosszmájú lenni .
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
(#) lacusbarnus hozzászólása Feb 21, 2013 /
 
hali.
van egy lgwd8021c típusú mosógépem. a paneljén elszállt az ajtózár foglalata. nem tudom melyik éghetettki a panelen segtséget kérek
(#) sferi77 hozzászólása Feb 21, 2013 /
 
Sziasztok!
Le tudnátok írni, hogy a habzásérzékelő, hogy működik?
Illetve létezik az, hogy vízszintszabályozó a habzásérzékelő?
Köszönöm.
(#) blaca64 hozzászólása Feb 21, 2013 /
 
Sziasztok! A tápon megvan a 220V-de 12Vnincs ami a kezelő panelra menne! Merre kereskéljek?Amúgy süket az egész gép.3-éves nincs agyon gyepálva.Indesit WITP 82.Köszönöm a türelmet.

DSCN0707.JPG
    
Következő: »»   204 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem