Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ez inkább vicces. A második kölyök kifejezetten értelmesnek tűnik.
![]()
Más:
Varrógép (Textima Veritas) szakítja a cérnát. Miután állítólag túl sok réteg lett vele varrva és beletört a tű ![]() Bevallom: Varrógéphez tényleg nem értek ![]() Tudom, cseréljem ki a "púpos" kondenzátorokat balról jobbra 105 fokos "low ESR" kondikra, mert az mindent megold...
Szia!
Anyum varrónő volt aktív korában. Nekik meg kellet tanulni a varrógép szerelést és beállítást. A gép ismeretlen a számára, de azt mondja, hogy egy kis műszerolaj nem árt a mozgó alkatrészeknek. Ők mindig olajozással kezdték a műszakot. Egyébként az alsó, vagy a felső orsóról szaggatja a cérnát? De lehet a tű is rossz minőségű és szorul benne a cérna, vagy rosszul lett befűzve. Esetleg, ha lehet állítani a sebességet, akkor vedd vissza egy kicsit.
Szia! Vedd le azt a borító lemezt (tűlemez) ahova a tű leszúr. Az alatta lévő forgó alkatrész (hurokfogó) palástján keress sérülés nyomot, szükség esetén polírozd. Ha egy merev textil darabot teszel a talp alá és kézzel lassan forgatva öltesz, láthatod a tű fokáról lehúzott hurok akadálytalanul meg tudja-e kerülni az orsót.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2013
Még egy kis kiegészítés (tekintve, hogy a párom varrónő, ás értelem szerűen nekem kell javítanom) :
- A tűrudat (amelyiknek az alján van felfogatva a tű) nézd meg, hogy egyenesen mozog-e. - A tű hegyét nézd meg, nem tompa-e, vagy nem horgas-e. - A tűlemezt távolítsd el, és lassan, kézzel forgasd a hajtókereket (amelyen az ékszíj fut, jog kéznél, a gépfejen). Közben figyeld, hogy a tű jó helyen ölt-e le, nem ütközik-e a bobinba. (A bobin az, amiben az alsó szálat tartalmazó orsó van.) - A szálfeszességet ellenőrizd le. A felső szál feszességét két, egymás felé fordított tányér szabályozza, egy rugóval és egy forgatógombbal. Az alsó szál feszességét a bobinon lévő, rácsavarozott lemezke csavarjának meghúzásával, ill. oldásával lehet szabályozni. (A felső szálnak kézzel könnyen húzhatónak kell lennie, alig érezhető ellenállás mellett, az alsó szálnak pedig a bobinba befűzve, és a kilógó szálnál fogva nem szabad önmagától leszaladnia, de egy kis rántás után kell futnia a cérnának.)
Az Iwiw üzemeltetőit nem igazán érdekli a SPAM jelentés (tapasztalat). Ha ki is zárják az illetőt, 2perc alatt visszaregisztrál más néven, és ott fojtatja ahol abbahagyta. Ha most is meghívásos alapon lehetne belépni akkor nem lenne SPAM küldözgetés. Egyszerüen a SPAM küldője mellett azt is ki kell zárni aki meghívta (jó, talán nem elsőre, csak másodikra - mert a legtöbben megérdemelnek egy újabb esélyt).... ettől kicsit letisztulna az egész. Sajna az ottani leveleim 98%-a SPAM. Ja, és persze azt nem lehet beállítani, hogy csak az ismerőseim küldhessenek levelet nekem (vajon miért?). Már be se szoktam lépni hogy megnézzem a leveleimet.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Köszönöm
![]() ![]()
Egy röpke 20 évet a ruhaiparban töltöttem
![]()
Sziasztok!
Mivel nem nagyon tudtam hova is írjak, így ide írom a problémám! Mióta az új design van az oldalon azóta sem privát üzenetről sem a hirdetésemről érkező hozzászólásról nem kapok értesítést mint régen! Valaki tudna segíteni, hogy ez miért van? Előre is köszi! üdv PIXI A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Oldalt a beállításokban minden rendben van?
Bővebben: Link
"szamóca": Minden értesítés be van kapcsolva, éppen ezért nem értem mi a gond!
"jani1987": Köszi a linket, de eszembe sem jutott ilyen néven keresni, és ahogy ott olvastam lesz mit keresgélni, mert tuti valaki beírta már ezt a problémát!
Már az sem mindegy az oldalon, hogy milyen formában teszem közzé a hozzászólásomat?
Mire jó ez a hozzászólás módosítás? Azt hiszem lemaradtam bizonyos szabály változásokról!
Ha véletlenül elküldés után szeretnél javítani valami, vagy még hozzátennél. Esetleg közben meggondoltad és mégsem írnád meg. Csak néhány percig él. Tulajdonképpen a modik munkáját könnyíti, kevesebbet kell zaklatni őket.
Üdv nektek!
![]() Azért írok ide mert más topicot nem találtam ezzel a kérdéssel kapcsolatban.A téma pedig a színtévesztés. Lehet hogy már feljött ez a kérdés is He.n de én mégis csak felteszem. Szoval itt a nyakamon az érettségi és mennék egyetemre Villamosmérnökire. És itt jön a kérdés hogy diploma után vajon hogy lehet elhelyezkedni egy ilyen problémával. Rengeteg infót szereztem azóta orvos,net stb... de mindenhol mást mondanak. Az orvos a gim.be megerősítette hogy rizikós ez a színtévesztés elektronika kombináció mert megbukok alkalmasságin stb. Viszont neten olvasva teljesen mást írnak és vannak olyan emberek akik multinacionális cégeknél dolgoznak színtévesztéssel. ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2013
Én biztosan mélyen hallgatnék a dologról. ha kibukik a dolog ráérsz sápítozni, hogy tényleg? Hogyan? Miért?
Azután majd eldől mi a teendő. Úgy tudom létezik olyan szemüveg, ami a színtévesztést korrigálja.
Én is így látom....Igen én is hallottam róla.
Köszönöm a varrógépügyi tippeket.
Színtévesztés ügyben talán nem korrekt amit mondok, de a legkedvesebb gyerekkori barátom is színtévesztő. Középiskolába menet az orvosin az apja súgott neki. Köszöni szépen, azóta diplomája van, és bütyköli a CNC-ket soküsok éve ![]() Jogosítványhoz is lehet jutni színtévesztőnek (neki is van, súgás nélkül...). Szóval szerintem se reklámozd...
Értem,értelek nem is akarom.
![]() ![]()
Amikor én a vegyis szakra mentem, akkor nekünk a színtévesztés kizáró ok volt. Amikor engem vizsgáltak a legutolsó képig semmi baj nem volt, de az utolsónál már összevesztünk az orvossal, de ennek ellenére átengedett.
„Az orvos a gim.be megerősítette hogy rizikós ez a színtévesztés elektronika kombináció mert megbukok alkalmasságin stb. Viszont neten olvasva teljesen mást írnak és vannak olyan emberek akik multinacionális cégeknél dolgoznak színtévesztéssel.”
„Én biztosan mélyen hallgatnék a dologról. ha kibukik a dolog ráérsz sápítozni, hogy tényleg? Hogyan? Miért? Azután majd eldől mi a teendő. Úgy tudom létezik olyan szemüveg, ami a színtévesztést korrigálja.” Itt nem arról van szó hogy észre veszi valaki, avagy nem. Gondolkodjatok picit!
Igen,tudom hisz az már elég gáz ha van két vezeték és az egyik zöldes a másik barnás árnyalatú és összekevered...
![]()
Szemrevételezés alapján a "horgas-e a tű" pont helyből teljesült
![]() Köszönöm a hozzászólásokat (ehhez aztán tényleg nem értek...). Ha a próbavarrás nem sikerült, majd síránkozok....
Nem az a "gáz" hogy összekevered.
A gond ott van hogy mások testi épségét veszélyezteti.
Aztán miért? Túlzásokba tán ne essünk.
Mert, ha a pirosat vágja el a zöld helyett akkor...... Buuuuummmmmm.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |