Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Tudom mire célzol, egy ismerősöm DVD-je már többször is került ebbe a helyzetbe. (Gyerekek elnyomogatták.) De amit az előbb említettem, az nem ilyen hiba. Ja, és mivel annál nagyon melegedett is az IC, azért gondolom, hogy az szállt el. A kérdés, hogy vajon ez mitől lehet? (Egyik-másik DVD-be elférne a hűtés!) Amúgy köszi! ![]()
Pár hsz-el ezelőtt itt leirta valaki. én is szoktam rakni a procira hűtést. Régi P1 alaplapokba használtak kis 3x3 cm -es hűtőbordát a Chipset hűtésére. Olyat szoktam ráragasztani ha tudok szerezni. Akkor sokkal tovább birja. Általában alultervezik a hűtését a cuccnak mert hogy ha hamar döglik,hamarabb veszel másikat. Másrészt meg érdemes az elkókat rögtön kidobálni a tápból.
Igen, aki nem rak rá hűtést, ne is remélje hogy néhány hónapnál többet fog kibírni a csodamasina. Ezeket az asztali dvd lejátszókat egyszerhasználatosként kell kezelni, semmi garancia nincs arra, hogy meg ne haljon benne a fej egyik napról a másikra, vagy a motorvezérlő IC. Az általam javított sok dvd lejátszó közül a 80%-uk mpeg hibás volt. Azoknak hiába a borda, mentek a kukába.
Akkor én is visszaviszem.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Hali
tehát ha jól értem 2 dolgot kell megcsinálni egy még jó Dvd játékoson: 1................ Mpegre hűtőborda 2................ tápkondik cseréje nagyobb feszültségűre kihagytam valamit? üdv
Igen egy dolgot. Azt hogy jó minőségű kondikra kell cserélni nem ugyanolyan kinai ócskaságokra mint ami benne van. Ugyanis nem a kondik fesz tűrése a baj mert a jó minőségü kondik min 40-60 százalékkal túl vannak méretezve. A kinai vackok meg olyanok hogy sorba dobáltam ki 5 voltról a felpuposodott 16 voltos kondikat és nem futott a táp tehát nem kapott többet 5 voltnál. egyszerüen csak gyárilag ócskák.
Értem..... köszi
Lol... srácok.. ez a topic kezd a DVD gyártók rémálmává válni.... hehe
Tévedsz pajtás...... Nekem vannak rémálmaim a DVD gyártóktól.
![]()
HaHa!!! ez jó!
Az én Faterom is kapott egy szűzúj kb. 8000Ft-os valami teljesen noname DVD /már csak CD/ lejátszót, scarton is , és mert ugyanoda van kötve, az RCA-n is teljes sötétség. még egy darabka szinkron jel sem bújik ki belőle, ha garos volt egy évvel ezelőtt, ha nem, szétszedtem.
A 4xsoklábú proci egyik lábáról jött közvetlenül a kép/video/kimenet, és ott az ég adta világon semmi jel nem jelent meg. Bekapcsoláskor valami kis tranziens volt, de utána semmi. A hangot jól játsza mindenről.. Mondtam faternak"vettél egy jó drága CD lejátszót" Ez hogy jött át a MEO-n? De nem is ez a kérdés, mert feldolgoztam, hogy szar/bocs/, hanem, hogy az egyik ismerősömék tataroztak, szétrántották a Dimarson rendszert, minden scarttal volt összebiggyesztve, és kikerült a rendszer a sufniba/nem volt hideg/, Most, hogy kész lettek, össze kellett dugnom a cuccot, és a DVD-ből nem jön hang, a kép jó, gyönyörűen játszik minden filmet. OSD-n semmi nem állítható el, és a sima CD-nek sincs hangja.Szétkaptam, és belehallgattam a teszterősítőmmel...Egy kis 2x7 lábú smd Ic-n van valami extra zajos és torz hangszerűség, de a kimenet környékén teljes kuss és tápzaj ![]() Erre varrjatok gombot!
Volt egy olyan lejátszó, aminek ha playt- nyomtam, forogva lökte ki a cd-vel együtt a tálcát. De láttam én már annyi ostoba hibát.. jól el lehetett szórakozni velük, pl egyik mpeg csak melegedés hatására kezdett behülyülni, de még hidegen csavarhúzóval minden lábát rövidre zártam
![]() ![]()
Jó brutális vagy, én legalább felhasználtam a dobozát a rossz DVD-nemjátszóknak, megleshetitek a csöves erősítő építése topicban a nevem alatt...
Szia.
Az írott DVD-ről sokkal kisebb a visszaverődő fény intenzitása, így a lézerdiódának sokkal nagyobb kakaóval kell tolnia, hogy a visszavert fényt fel tudja dolgozni a vevőegység. ![]() Üdv. ![]() mgabesz
hi
értem..... ezek a dolgok érdekelnek... köszi üdv
Én is sokmindenre felhasználtam a hozzávalókat. De 400 darab dobozt, meg házat hagy ne kelljen már felhasználnom
![]()
Honnan került hozzád 400db agyonhasznált gagyi DVD-játszó?
Nemtán szakszervize vagy valamelyik márkátlannak?
Hi
van egy dvd (nem nagyon lejátszóm) koszos volt a lencséje, megpucoltam, de még mindig nem az igazi. a belső tükörhöz ill lencséhez nem férek hozzá ezért gondoltam, hogy nincs valami vegyszer amibe beáztatom az egész fejegységet és leoldja??? hallottam olyat, hogy a denaturáltszeszes fürdetés eredményes... ez nem teszi tönkre a lencsét??? csinált már ilyet valaki??? üdv
Ki mondta, hogy agyonhasznált? Garanciális szervíznek dolgoztam, és a munkát itthon csináltam meg néhány ismerősömmel. Orion lejátszók voltak, amúgy. 4200 és 2400-asok általában.
Sziasztok! Segítséget illetve tanácsot kérnék a következőhöz: Van egy Daewoo Drx-2102E rekorderem.
Kb. 2 hónapja kezdte el (talán régebben is volt néha!, mikor nem tudta a felvételt befejezni), hogy az eddig már használatba vett összes RIDISK DVD-R 8X lemezeimet elrontja. Nem tudja a felvételt befejezni, vagy ha beteszem ezt a típusú már régebben megírt (de nem lezárt) lemezt a recorderbe, akkor vagy fél percig is a Betöltés felirat jelenik meg, majd azt írja ki, hogy ISMERETLEN DISK. Más lemezekkel ilyet nem csinál. A szoftverét próbáltam újból telepíteni, de a helyzet nem változott. A gondom hogy szervíze csak BP-en van, postán kéne feladni és 2 hét múlva jár le a garanciája. Előre is köszönöm a segítséget!
Nekem a ridisk nem vált be...... Egy nagy....
![]()
A ridisk dvd+R -rel eddig még nem volt gondom. Lehet, hogy csak -R 8x sorozatom volt rossz? PC-n velük nem volt hiba.
Nekem elég sok bajom volt velük.... Többet nem veszek ilyen dvd-t....
![]()
Már nem veszek RIDISK-et, de az eddig le nem zárt lemezekkel mit csináljak, hogy ne vesszen el róluk a film?
szia
te frissítetted a dvd-det mert az is lehet a baja nálunk is van egy chili frissítettem és tönkrement
Sziasztok !
Nagy problémám van. Van egy HE fantázia nevű DVD-m ami kb 10 órát üzemelt,( persze a garncia már lejárt ) és nem pörög fel a DVD,semmilyen.Azt írja, hogy no disc.Mi lehet a baja, vagy esetleg tudtok egy megbízható szerelőt Pesten??? Köszi
Asztali DVD-t már szvsz. nem éri meg megjavíttatni.
Vagy meg javítod magadnak, és örülsz, hogy kitoltál a fogyasztói felfogással. Ma már 6-7 K HUFért lehet újat venni. A szerelők órabérét meg gondolom nem kell bemutatni. Na de hogy ne csak vészmadárkodjak, kérdezek én is. Szóval áruld el légyszives a lejátszó pontos típusát. Szedd szét (ha még nem tetted volna meg) és vizsgáld meg nem e valami nevesebb cég gyártotta-e a paneleket. Én pl. találtam olyan noname DVD-t amiben LG belső volt. Mit ne mondjak mindjárt egyszerűbb szervizkönyvet keresni. Szóval ha megvan a konkrét típus, akkor lépünk tovább, lehet nekiállni szervizkönyvet keresni, már ha olyan a cucc.
Szua!
Köszi a választ.A típusa HE DVD-4309. Egy éve vettük 4999.-Ft ért , tavaly novemberben, csak kb 10 órát ment.Én nő vagyok, ugyan nem szőke, de még nem szedtem szét sosem, nem tudom érdemes-e hozzákezdenem. A számítógépet becsukott szemmel és szétszedem ,de ezt még nem próbáltam.A szervízt felhívtam, de bevizsgálási díjat kell fizetni, ha megcsinálják, ha nem. Milyet ajánlanál ami 6-7 ezer körüli áron elfogadható minőségű ??? ![]()
HE DVD-4309-ra sajnos nem mond semmit az nagy internet. Mondjuk ez nem újdonság noname cuccokal ez van. De mint mondottam lehet valaki más gyártotta paneleket benne. Arra meg lehet van okosság.
Idézet: „érdemes-e hozzákezdenem” Ezt most kérdezed vagy mondod? ![]() Veszíteni való nincs. Előtte húzd ki a konnektorból. Utánna mesélheted mit látsz esetleg ha tudsz csinálj fényképet. Bár kondi nem hiszem hogy 10 óra alatt tönkremenne. Bár a mai világban mindent el tudok képzelni. Főleg a 4990 HUF-os kategóriában. Elfogadható minőségű terméket ma már nem gyártanak. Legalábbis 6-7K HUF-os tartományban nem. Meg lassan azt kell mondanom, hogy abszolút nem. Na de ebbe ne menjünk bele, mert a fogyasztói társadalmat úgy gondolom már fikáztam eleget.
De, sajnos pont ebben a kategóriákban szoktam 10-20 óra üzem után pupos kondikat találni. Ha sokkal többet nem is annyit megér ,hogy az összes elkót cseréld ki a tápjában. Hátha.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |