Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICD2 NYÁK-gyártás
Igen, mindenképpen alatta lesz, szeritem még a fele alatt is kicsivel.
Ja és üdvözlet a ICD2TM-ben!
Tehát eddig:
Rapidus , BJano , Feri007 , Norberto, pctvsat nyákban +1, egy kollégám a breadboard ICD-jét csinálná meg szépen. Melyik nyákot csináltatjuk meg: - Az eredeti potyo -félét - MPi-c -nek -ha jól értem- van kész terve ugyanerre design-ra, persze drágább lesz.
nekem mind1, lényeg, hogy ne kelljen fóliát vágni, utólag módosítani azt a szép nyákot Bár mostanság nem követtem figyelemmel a rev-eket. ,ez a verzió tetszik, ha potyo eredeti poty rev-re gondolsz.
Én legszívesebben a köv. képpen szállnék be:
Vennék egy működő darabot, ha valaki hajlandó megfizethető áron megcsinálni.
Elmondom még egyszer, hogy világos legyen:
Február-márciusban a 2-es változatból készítettem új nyákot, gyártattam és kb. 1700 Ft volt postázással. Kétoldalas, furatfémes. Ennek gyártófilmjei a gyártónál maradtak, úgy hogy megbeszélés alapján, bárkinek legyártja a nyákot, amit közvetlenül ő postáz, így a postázáson már lehet spórolni, és az sem elhanyagolható, hogy a gyártófilmet sem kell kifizetni. Potyo júniusban közzétette a rev1-et. A kapcsolása alapján a korábbi nyák tervet módosítottam és a gerber fájlokkal együtt felraktam HE-ra és az Edaboard-ra is. Ebből én soha nem gyártattam. Ez potyo közzétett ICD2-jének utolsó változata, tehát semmilyen „minimális lemaradásban” sincs. Tévedésben vagy, nem kampányolok a saját nyákom mellett, semmilyen érdekem nem fűződik ahhoz, hogy valamelyik változatot gyártassátok. Én csak felhívtam a figyelmeteket, hogy olvassátok el potyo honlapját. Nézzétek meg mi a különbség a két változat között, hogy gazdasági szempontokat is figyelembe véve tudjatok dönteni.
Az 1700Ft egy darab, vagy több darab volt?
Természetesen több darab és darabja e körül volt, de szerintem pár százast lehet rajta spórolni.
Szia MPi-c
semmi negativ felhagja nem volt a "kampány" szónak. Sőt, nagyra értékelem a munkádat. CSupán a kollégák és én is azt szeretném, ha már csináltatjuk a nyákot, akkor az a legutőbbi design szerint legyen. És szerintem azon az áron is, hogy többe kerül, mert le kell gyártatni a filmet. ICD2TM jelenlegi állása Rapidus , BJano , Feri007 , Norberto, pctvsat (nyák+ alkatrész) + egy nyák a kollégámnak + egy teljes kit nekem, ha frrrrr megerősíti a szándékát Szóval szerintem indulhat a project, a kritikus tömeg megvan.
De azt ugye belekalkuláltátok, hogy a leges-leges-legújabb verzióból jelen esetben még nincs dobozba szerelhető példány...?! Sőt, a film előszöri legyártási költsége is fölöslegesen terhelné a nyakunkat...mert ugye 3 db módosításért akarunk teljesen új NYÁK-ot?!?!?!
Potyo-ét is lazán be lehet szerelni valamilyen dobozba nyilván, viszont nem !abba a fajta! RET-es dobozba, mint amit MPi-C kolléga fotóin láthattunk... Vagy van, aki "áttervezi" EAGLE-ben az a 3 alkatrészt/módosítást? Én most mondom, hogy az EAGLE-hez nem értek, és nem is szeretnék érteni a közeljövőben Felőlem mehet egyébként akármelyik gyártás is, én simán megelégednék a korábbi verzióval is, amiből már van a gyártónál film is. Ha tehát az MPi-C féle, sokszor utángyártott, biztos verzió mellett döntünk, akkor a következő (nem óriási) módosításokat kell utólag majd elvégezni: 1. Idézet: „A 4066-os körébe bekerült egy 5.1V-os Zener-dióda (D2) és vele sorba egy 1k ellenállás (R42).” 2. Egy 4k7 ellenállás kell (R43) a 16F877 6-os lába és a Vdd közé. 3. A 18F4550 reset-köréből a tüskék és a 68 ohmos ellenállás elhagyhatóak, mert nincs rájuk szükség. potyo oldaláról származnak az információk!
Kész, megadom magam! :nemtudom:
Nekem már teljesen mindegy, melyiket gyártatjuk, csak haladjunk.
Amiket beígértél esetleges ellenállások, azok milyen állapotúak egyébként? Csak mert ugye felajánlottad korábban, hogy ellenállásokat majd valószínűleg megoldod...akkor most érdeklődnék, hogy azok milyen fajták? Mármint típusra, színre, szagra, méretre (hány raszter), de ugye nem bontott egyik ellenállás sem?
Üdv!
„Potyo júniusban közzétette a rev1-et. A kapcsolása alapján a korábbi nyák tervet módosítottam és a gerber fájlokkal együtt felraktam HE-ra és az Edaboard-ra is. Ebből én soha nem gyártattam. Ez potyo közzétett ICD2-jének utolsó változata, tehát semmilyen „minimális lemaradásban” sincs." MPi-c ez milyen dobozba való?
Zsír új nedgyedwattos fémréteg, 1%-os ellenállások.
CSak épp nem mindegyik pontosan a megadott érték. pl 1k helyett 910ohm. Ettöl még minden jó marad, de a felelősséget nem válallom. 5.9 mm hosszúak, 3 raszterra beültethető, az jó nekünk, nem? Az össz ellenállás ára 300Ft-nal nem lehet több, ugyhogy ha valakit ez aggaszt, inkább vegyük meg. Kvarcokat is felajánlottam, ez sztem nagyobb segitség, bontani fogom őket. Vegyünk meg mindent! Bár nekem a fiókomban minden passziv elem megvan, de ha kivételeket teszük, kezelhetetlen lesz a project.
Istenem, bocsánat hogy ezt kell mondanom de olvassatok is már egy kicsit. Még én is írtam hogy MPi-C csinált ugyanolyan nyákot mint a sima potyo 2. féle nyákhoz. (Ami a REt-es dobozba fér) és utána módosította az általa tervezett nyákot hogy "kompatibilis" legyen a Rev1-el. tehát ugyanabba a dobozba belefér. Visszáb még valahol linkeltem is a rajzot.
Ja és lehet hogy engem is érdekelne a dolog.
Ez ugyanakkora, mint az előző, tehát belemegy abba a RET-es dobozba, amit máshol is lehet kapni. Én pl. vettem a Lomex-ben is.
Norberto! Idézet: Én ezt megtettem, kész van!!! Ott vannak a gerber fájlok, letöltitek és mehet a gyártóhoz.„Vagy van, aki "áttervezi" EAGLE-ben az a 3 alkatrészt/módosítást?” Idézet: „akkor a következő (nem óriási) módosításokat kell utólag majd elvégezni:” Pontosan jól látod ebből azonban az 1-es pontban írt egyszerűen úgy oldható meg, hogy olyan 4066-ast veszel, ami megy 13V-rol is(!) Nem kell a zéner és ellenállás miatt a nyákot piszkálni. A 2-es ellenállásához sem kell furkálni, vagy nyákot kapargatni. A 3-as meg egyértelmű, nem kell az alkatrészeket beforrasztani! Idézet: „Potyo júniusban közzétette a rev1-et. A kapcsolása alapján a korábbi nyák tervet módosítottam és a gerber fájlokkal együtt felraktam HE-ra és az Edaboard-ra is. Ebből én soha nem gyártattam.” A legutolsó a kulcsmondat...hiába van meg a Gerber-fájl (amiért hálásak is vagyunk egyben MPi-c-nek), de ettől még nem fog odavarázsolódni a NYÁK-gyártó fiókjának mélyére...magyarul ezt is szűz projektként kellene gyártatni az elejétől fogva... Valóban érdemes 3 apró módosításért kifizetni 2000-2500 Ft-ot? Közben Mpi-c is írt, és aszerint éppenhogy csak 1 db módosítást kell eszközölni! Érdemes emiatt teljesen új NYÁK-ot gyártatni zolli???
Én is úgy értelmeztem, hogy MPi-c terve a legutóbbi állapotot tükrözi. Az a félreértés forrása, hogy a verziószámozás nem túl következetes.
Nekem mindegy, melyik lesz. Megjegyzem, hogy az egyoldalasnak is vannak előnyei - könnyebb kiforrasztani - olcsóbb - lehet követni a vezetékezést.
Ha azokat az alkatrész értékeket használod, amiket potyo meghatározott ( figyelve az ellenállások értékére és tűrésére!) "pöcre" indul, nem kell forrasztgatni! 3-at csináltam, egyikel sem volt gond.
Bizony, ez fontos:
"Ha azokat az alkatrész értékeket használod, amiket potyo meghatározott ( figyelve az ellenállások értékére és tűrésére!) "pöcre" indul, nem kell forrasztgatni! 3-at csináltam, egyikel sem volt gond." Nem érdemes eltérni sem ellenállások, sem más miatt. Így sem lesz túl drága, olyan 4.5-5000 körüli összegből meglesz. Viszont kezd zavaros lenni a történet, valaki fogja össze a teamet, és kezdjük el!!! Szerintem is jó lesz MPi-c utolsó verziója, tekintettel a #139675-ban leírtakra
Dolgoztam kicsit, a külömböző 4066 gyártók
max. tápfesz értékei Onsemi MC14066B - 18V Toshiba TC4066B - 18V Motorola 74HC3066 - 12V ST HCF4066B - 20V Fairchild 74VHC4066 -12V Hitachi 74HC4066 - 7V Dallas/Maxim MAX4066 - 17V, bár megjegyzéssel, nem javasolt 12 felett National CD4055 - 18V max 15V max javasolt Philips HEF3066B - 18V max 15V max javasolt The winner is STMicroelectonics!
A beszerezhetőséget, és árakat is ismered? De még jobb lenne egy komplett alaktrészlista alapján készült költség is, mert akkor csak a nyák (kb. ára ismert) és a doboz (ezt is ismerjük) ára jönne hozzá.
MPi-c legutolsó verziója viszont AZ, amelyiket még egyáltalán senki sem gyártatta a NYÁK-gyártóknál...igaz, hogy van hozzá Gerber, mint arról informált minket MPi-c!
Szóval! A fő kérdés mindenkihez: - az legyen gyártatva, amit már nagyon sokan utánépítettek vagy az, amelyiket nekünk kell elkezdeni legyártatni a nulláról (mivel még nincs hozzá film a gyártóknál)? Én a magam részéről arra voksolok, hogy azt a verziót építsük meg, amit már sokan utánrendeltek! Mint kiderült nemrég, csak egyetlen picike módosítást kell eszközölni ezen a fajta NYÁK-on. Ekkor viszont életbe lép az, hogy valóban csak ST gyártmányú 4066-os használható! Ennek a beszerzése sem lesz probléma szerintem... Szóval: utángyártás...szerintem.
Az alkatrészek beszerzését vállalom én, (amint már írtam), ha nincs ellenvetés, viszont hiába sürgetitek az egész folyamatot, ilyenkor éjjel már nincs nyitva semmi...mindenki fölöslegesen kapkod, és annak sosincs jó vége. Egyszer kell dönteni, de akkor határozottan és biztosan, ennyi.
Ja, és még annyi, hogy most éjszaka készítem el a "tervet/táblázatot", hogy hol vegyem meg az egyes alkatrészeket (nyilván a legolcsóbb helyekre fogok ellátogatni). Viszont akkor azért is döntsétek el, hogy én csináljam-e vagy más, mert akkor neki se állok az egész folyamatnak, ha holnap meg 3-an már egészen másképp akarják az ügyet bonyolítani. Ui: arra emléxek, hogy valaki jelezte, a PIC-ek megvannak neki, tehát abból eggyel kevesebb "adag" kell.
Az árakat nem tudom. Valaki javasolta az Elektro-Konthát.
"Az alkatrészek beszerzését vállalom én, (amint már írtam), ha nincs ellenvetés, viszont hiába sürgetitek az egész folyamatot, ilyenkor éjjel már nincs nyitva semmi...mindenki fölöslegesen kapkod, és annak sosincs jó vége. Egyszer kell dönteni, de akkor határozottan és biztosan, ennyi."
Ebben azt hiszem igazad van, egyetértünk. "Ja, és még annyi, hogy most éjszaka készítem el a "tervet/táblázatot", hogy hol vegyem meg az egyes alkatrészeket (nyilván a legolcsóbb helyekre fogok ellátogatni)." Ennek -gondolom nemcsak én- örülök, ha kialakult írd be ide plz! "Viszont akkor azért is döntsétek el, hogy én csináljam-e vagy más, mert akkor neki se állok az egész folyamatnak, ha holnap meg 3-an már egészen másképp akarják az ügyet bonyolítani." Akkor épp ideje, végérvényesíteni (jelezze, akinek kifogása lenne) hogy Norberto szerzi be az alakatrészeket!
ICD2TM szabályzat:
Utángyártott nyák - támogatom Lehet csak nyákot venni. Minden passziv alkatrész beszerzése - nem kivételezünk Pic-ek esetén lehet kivétel Csatlakozókat is, foglalatokat is veszünk. Darabszám? Rapidus , BJano , Feri007 , Norberto, pctvsat (nyák+alkatrész) + egy nyák a kollégámnak - Feri + egy teljes kit nekem, ha frrrrr megerősíti a szándékát Feri + JZoli a "túloldalról' is mintha szeretne Kellene, hogy mindenki megerősítse a szándékát. Norberto, vállalod az égetést is? Továbbá a beszerzés, finanszirozás (nem gond?), égetésért megszavazok neked hmmm.. 400Ft -ot per darab.
Oké!
Én bennevagyok mindenképp mindenben Éjjel folyamán (1-2 órán belül) összehozom a táblázatot, mi mennyi, hol, stb. Bruttó árakat számolok, tehát nem kavargunk jobbra-balra Az égetést is vállalom, természetesen, hiszen mint említettem, hozzáférek könnyedén egy sorozatprogramozóhoz (csak sajna nem a sajátom és debuggolásra sem alkalmas, ezért köll majd az ICD2).
Persze nálam is ok. a dolog.
Próbáljunk most a beszerezhetőségekre, és a költségekre koncentrálni (szerintem nem pénz kérdése Norbertonál az égetés, főleg ilyen kis darabszám esetén, de persze én ebben is benne vagyok . |
Bejelentkezés
Hirdetés |