Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   135 / 360
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Értem én, csak magadnak tennél jót ha gyalog haladnál, mert a lóugrásokkal két mező mindig kimarad, azok meg többnyire kellenek ahhoz, hogy a második lóugrásban megértsd miről van szó. De ez csak egy észrevétel, egy tanács, ha kérdezel természetesen kapsz választ tőlem is ha tudok segíteni.
(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Köszönöm és probálom a gyalogot követni de nem mindig sikerül.
(#) pistikeid hozzászólása Márc 3, 2013 /

Sziasztok tudna nekem valaki ds18s20-hoz példát mutatni "szájbarágósan"
gondolok itt a mit miértre. Szeretnék egy tized fok pontos termosztátot ezzel a szenzorral de amik vannak példák a fowcod-om ban nem működnek sajnos.
Előre is köszi
Üdv
(#) kaqkk válasza pistikeid hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Keress vissza, itt a témában van vagy 10 oldal erről a témáról.
(#) pistikeid válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Közben megleltem 16. oldal /ha valaki hasonlót keresne/
Üdv
(#) Kovabe válasza pistikeid hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Szia egy oldallal visszáb van egy ami nekem müködik
(#) watt válasza pistikeid hozzászólására (») Márc 3, 2013 /

Nemrégről is van egy halom példa, kijelzés verziók is...
(#) Moderátor hozzászólása Márc 3, 2013

Személyes viták törölve!
(#) pistikeid válasza watt hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Sziasztok lehetne egy kérdésem a sima ds1820 és semmi betűjel képes tizedes felbontásra?
A gettemp értéke csak 2 jegyű szám akár mit csinálok neki.
Üdv
(#) HWJakab válasza pistikeid hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Hol szereztél olyat? Tudtommal már nem gyártják. Azt tudom, hogy a DS 1820 (újkori, más nevén DS 18S20) 0,5 a DS 18B20 pedig 0,0625 fokos lépésekben tudja mérni a hőmérsékletet, de ez a felbontás kiválasztható. Ha neked a régi van, lehetséges, hogy annak a felbontása csak 1 °C.
(#) pistikeid válasza HWJakab hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Szia egy ismerőstől kaptam régi ez tuti. Szóval lehet hogy ez a hiba ?
Üdv
(#) watt válasza pistikeid hozzászólására (») Márc 4, 2013 /

Te nem tudod megtenni ami én? Beírod a google a barátodba, hogy DS1820 és lám-lám...
DS1820
Azzal kezdik, hogy...
(#) mhatalyak hozzászólása Márc 5, 2013 /

Sziasztok!

Valaki nem tud egy példaprogramot 8db LED léptetésére 2 nyomógombbal(fel-le)? Illetve ezt szeretném kijelezni egy 7 szegmenses kijelzőn 1-8ig. A mikrovezérlő egy PIC 16F76-os. Eddig annyira sikerült megértenem a dolgot, hogy 1 nyomógombbal ki-be kapcsoljak egy LED-et. 7 szegmenses kijelzőt nem tudtam működésre bírni sehogyan sem és arra sem jövök rá, hogy hogyan kell léptetni a kimeneteket.
(#) Gagyicom válasza mhatalyak hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

7 szegmenses kijelzőhöz: Bővebben: Link az utolsó előtti oldal a lényeg. A kimeneteket 8bites számként kezeld. Port0 az 1 port1 a 2 port2 a 4 port3 a 8 és így tovább a minden kimenet aktív, akkor 255-et iratsz ki a portra. Ha össze-vissza vannak a ledek, akkor egy számlálót növelsz a gombal és feltételes elágazásban adod meg a kimeneteket.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2013
(#) mhatalyak válasza Gagyicom hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Megpróbálom, köszi!

Hát nekem ez nagyon nem megy.
(#) watt válasza mhatalyak hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Vedd elő a PIC adatlapját és próbáld megérteni a működését(a PIC egy elektronikai alkatrész, amit melleseleg lehet programozni is!). Emellett érdemes lenne programozási alapokat tanulni. Ilyen anyagokkal tele van a net. Jó tanulást!
(#) mhatalyak válasza watt hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

A működéséről sokat olvastam és értem is (biztos, hogy nem az egészet), Sikerült már LCD-re kiírni szöveget, ledes futófény 2 gombbal ki-be kapcsolni egy LED-et stb, de LED et léptetni és 7szegmenses kijelzőre ki jelezni nem megy.
(#) mhatalyak válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Igen, csak arra találtam példaprogramot, meg ott be lehet írni a megjelentendő szöveget, viszont 7 szegmenses kijelzőnél nem tudom, hogyan kell megjeleníteni számokat.
(#) Gagyicom válasza mhatalyak hozzászólására (») Márc 5, 2013 /

Szimulációban sem megy vagy csak a valóságban nem. Nézd meg a gyári mintaprogramokat, letölthető a MatrixMultimediaoldaláról.

Ui.: szimulációban nem fogsz látni semmit. Használj külső szimulációt: Proteus vagy NI Workbench.

Valóságban nem próbáltam, de szimulációban sem megy egyáltalán. Átnézem a mintaprogramokat, köszi!

Sikerült! A gyári példaprogiban megtaláltam, már csak rá kell jönnöm, hogy hogyan léptessem a a 8 kimenetet és a számokat 1-8 ig, van példa léptetésre 0-9 ig, de az sok.

A gyári példát sikerült értelmeznem és átírni úgy, hogy 5 helyett 1 ről induljon és csak 8 ig menjen, de kipróbálom azt, amit mellékeltél, aztán már csak a kimeneteket kell léptetni, én is többirányú elágazással gondoltam, de még nem nagyon értem, tegnap óta ismerkedek vele csak.

A kijelzőt portB-re tettem az léptet is, kimenetnek a portC-t állítottam be, de nem lépteti a led sort, hiába csatlakoztatom portC-re. Valamit nagyon elnéztem. a kijelző viszont számol, csak gombokkal kellene lépkednie.

Sikerült, nem írtam be a változónak a kimenetet, most már lépteti, csak kellene 2 nyomógomb, erre kell még rájönnöm és készen is van!
(#) mhatalyak hozzászólása Márc 6, 2013 /

Sikerült megcsinálnom, amit akartam, szimulációban működik, de nem bírja lefordítani HEX-be. Gondolom nem így kellene kinéznie a dolognak, mint, ahogyan nekem sikerült. Mellékelem a fájlt, mi lehet vele a probléma?

léptető.fcf

(#) kaqkk válasza mhatalyak hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Első körben nevezd át , nem szereti az ékezetes betűket a program!
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Kihajigáltam belőle a felesleges dolgokat most már lefordul (a chek bound makróban volt valami hiba)

lepteo.fcf

(#) Gagyicom válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Az elérési útban se legyen ékezet! Nagyon megszivatott a multkor engem is.
(#) mhatalyak válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Köszönöm szépen! Jövök egy tálca sörrel! (Nem is olyan bonyolult ez a progi.)
(#) kaqkk válasza mhatalyak hozzászólására (») Márc 6, 2013 /

Nagyon szívesen .Majd augusztusban a találkozón szavadon foglak !
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
Következő: »»   135 / 360
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem