Fórum témák
» Több friss téma |
Értem én, csak magadnak tennél jót ha gyalog haladnál, mert a lóugrásokkal két mező mindig kimarad, azok meg többnyire kellenek ahhoz, hogy a második lóugrásban megértsd miről van szó. De ez csak egy észrevétel, egy tanács, ha kérdezel természetesen kapsz választ tőlem is ha tudok segíteni.
Köszönöm és probálom a gyalogot követni de nem mindig sikerül.
Sziasztok tudna nekem valaki ds18s20-hoz példát mutatni "szájbarágósan"
gondolok itt a mit miértre. Szeretnék egy tized fok pontos termosztátot ezzel a szenzorral de amik vannak példák a fowcod-om ban nem működnek sajnos. Előre is köszi Üdv
Keress vissza, itt a témában van vagy 10 oldal erről a témáról.
Közben megleltem 16. oldal /ha valaki hasonlót keresne/
Üdv
Szia egy oldallal visszáb van egy ami nekem müködik
Nemrégről is van egy halom példa, kijelzés verziók is...
Személyes viták törölve!
Sziasztok lehetne egy kérdésem a sima ds1820 és semmi betűjel képes tizedes felbontásra?
A gettemp értéke csak 2 jegyű szám akár mit csinálok neki. Üdv
Hol szereztél olyat? Tudtommal már nem gyártják. Azt tudom, hogy a DS 1820 (újkori, más nevén DS 18S20) 0,5 a DS 18B20 pedig 0,0625 fokos lépésekben tudja mérni a hőmérsékletet, de ez a felbontás kiválasztható. Ha neked a régi van, lehetséges, hogy annak a felbontása csak 1 °C.
Szia egy ismerőstől kaptam régi ez tuti. Szóval lehet hogy ez a hiba ?
Üdv
Te nem tudod megtenni ami én? Beírod a google a barátodba, hogy DS1820 és lám-lám...
DS1820 Azzal kezdik, hogy...
Sziasztok!
Valaki nem tud egy példaprogramot 8db LED léptetésére 2 nyomógombbal(fel-le)? Illetve ezt szeretném kijelezni egy 7 szegmenses kijelzőn 1-8ig. A mikrovezérlő egy PIC 16F76-os. Eddig annyira sikerült megértenem a dolgot, hogy 1 nyomógombbal ki-be kapcsoljak egy LED-et. 7 szegmenses kijelzőt nem tudtam működésre bírni sehogyan sem és arra sem jövök rá, hogy hogyan kell léptetni a kimeneteket.
7 szegmenses kijelzőhöz: Bővebben: Link az utolsó előtti oldal a lényeg. A kimeneteket 8bites számként kezeld. Port0 az 1 port1 a 2 port2 a 4 port3 a 8 és így tovább a minden kimenet aktív, akkor 255-et iratsz ki a portra. Ha össze-vissza vannak a ledek, akkor egy számlálót növelsz a gombal és feltételes elágazásban adod meg a kimeneteket.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2013
Vedd elő a PIC adatlapját és próbáld megérteni a működését(a PIC egy elektronikai alkatrész, amit melleseleg lehet programozni is!). Emellett érdemes lenne programozási alapokat tanulni. Ilyen anyagokkal tele van a net. Jó tanulást!
A működéséről sokat olvastam és értem is (biztos, hogy nem az egészet), Sikerült már LCD-re kiírni szöveget, ledes futófény 2 gombbal ki-be kapcsolni egy LED-et stb, de LED et léptetni és 7szegmenses kijelzőre ki jelezni nem megy.
Igen, csak arra találtam példaprogramot, meg ott be lehet írni a megjelentendő szöveget, viszont 7 szegmenses kijelzőnél nem tudom, hogyan kell megjeleníteni számokat.
Szimulációban sem megy vagy csak a valóságban nem. Nézd meg a gyári mintaprogramokat, letölthető a MatrixMultimediaoldaláról.
Ui.: szimulációban nem fogsz látni semmit. Használj külső szimulációt: Proteus vagy NI Workbench. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2013
Valóságban nem próbáltam, de szimulációban sem megy egyáltalán. Átnézem a mintaprogramokat, köszi!
Sikerült! A gyári példaprogiban megtaláltam, már csak rá kell jönnöm, hogy hogyan léptessem a a 8 kimenetet és a számokat 1-8 ig, van példa léptetésre 0-9 ig, de az sok.
A gyári példát sikerült értelmeznem és átírni úgy, hogy 5 helyett 1 ről induljon és csak 8 ig menjen, de kipróbálom azt, amit mellékeltél, aztán már csak a kimeneteket kell léptetni, én is többirányú elágazással gondoltam, de még nem nagyon értem, tegnap óta ismerkedek vele csak.
A kijelzőt portB-re tettem az léptet is, kimenetnek a portC-t állítottam be, de nem lépteti a led sort, hiába csatlakoztatom portC-re. Valamit nagyon elnéztem. a kijelző viszont számol, csak gombokkal kellene lépkednie.
Sikerült, nem írtam be a változónak a kimenetet, most már lépteti, csak kellene 2 nyomógomb, erre kell még rájönnöm és készen is van! A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2013
Sikerült megcsinálnom, amit akartam, szimulációban működik, de nem bírja lefordítani HEX-be. Gondolom nem így kellene kinéznie a dolognak, mint, ahogyan nekem sikerült. Mellékelem a fájlt, mi lehet vele a probléma?
Első körben nevezd át , nem szereti az ékezetes betűket a program!
Kihajigáltam belőle a felesleges dolgokat most már lefordul (a chek bound makróban volt valami hiba)
Az elérési útban se legyen ékezet! Nagyon megszivatott a multkor engem is.
Köszönöm szépen! Jövök egy tálca sörrel! (Nem is olyan bonyolult ez a progi.)
Nagyon szívesen .Majd augusztusban a találkozón szavadon foglak !
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |