Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a válaszokat. Én elektronikához egy kicsit balga vagyok de van műszaki érzékem. Nem tudtam hogy az UA7818 helyettesítője a 78M18A-nak. A linkel csak az a baj hogyha rákattintasz akkor a fórum oldala jön be.
Köszönök mégegyszer mindent mostmár tudom hogy mivel lehet helyettesíteni. Idézet: „A linkel csak az a baj hogyha rákattintasz akkor a fórum oldala jön be.” A fórum jön be, de pirossal ki van emelve Norberto hozzászólása, ha jobban megnézed!
Sziasztok!
BDY73 tranzisztort keresek. meg tudjátok mondani hol kaphatok, ugyanis már nem gyártják, és ahol csak kérdeztem nem rendelhető. köszi. Zoli
Hali!
Nekem az kell, nem jó a helyettesítő. Másnak más hangja van, és annak bevált a JLH-ban a hangja. üdv.: Zoli De valakitől elfekvőben is jó lenne ám! :beka3:
Hali
Rendeltem a texastól néhány dolgot , persze pénzért, mielőtt ingyenélőnek hinnétek és egy naagyon tuti szállítóeszközben küldték el az IC-ket, és nagyon teccik' . Mondták is az IC-k hogy jól érezték magukat benne Csatoltam néhány képet róla (bocs telós). Tudtok üzletet itt hungariában ahol lehet kapni? Köszi szépen
A ChipCad-ben is ilyenben adták, ez a sima ic tartó, nagy méteres szálakban van és abban állnak glédában az ic elvtársak.
Megnéztem, de én nem találtam hogy tartót küldtek vóna!
Pedig az IC-im örülnének neki hát ez marha jó Tudtok helyet ahol lehet külön is venni ilyen tartót?
Keress fel elektronikai gyártócégeket, akik hagyományos alkatrészekkel is foglalkoznak...valószínűleg náluk ez szemétbe megy, ahogy nálunk is az SMD IC-ket tartó ugyanilyen műanyag csövek...
Most ha arra gondolsz hogy például írjak egy mailt mittomén a texasnak, hogy van-é, akkor bajban vagyok.
Nem tudok angolul
Üdv. fórumtársak!
Van egy Magnat hangdobozpárom, amibe az eggyik magassugárzó ujra lett tekercselve. Azomban halkabb, és kissé beszűkűlt? hangja lett. Mérésnél kiderült kissebb az ellenállása mint az eredetié. Eltérés: 0,4Ohm! Ennyit a tekercselő szakiról. Mivel a szervíz kijelentette, hogy ujjat nem tudnak beszerezni, ezért fordulok hozzátok hátha tud valaki MAGNAT MOTION 80 dobozba tweeter-t. Köszi. vtsoftware: Elektronikai alkatrészszaküzletben kérjél. Nekem a lomex-nál adtak 5db-ot
Magyarországi elektronikai cégekre gondoltam...biztos nem csak a Texas létezik a világon...
Inkább úgy mondom, hogy elektronikai termékeket gyártó cégnél kérdezősködj! Olyannál, ahol kész elektronikai eszközöket építenek IC-k felhasználásával.
Oké, de ma már nem próbálok semmit majd honlap.
Köszi szépen mindenkinek. Norberto: így már értelek
Vagy forgalmazókat is megkereshetsz, mint az Incomp, a Lomex, stb. Úgy sejtem, hogy ez náluk is az "ipari hulladék" klasszikus esete...
A BME-n 1-2 helyen meg ahhoz kötik a virágokat :p
Otthon, ha (bass)erősítőből, vonalból próbálok felvenni, sajnos rátelepszik zaj is a jelre. Gondoltam már földhurokra is, de a PC és az erősítő egyazon elosztóba van bedugva, továbbá az erősítő Direct Outján benyomom a Ground liftet is, hogy földfüggetlenítse. De még mindíg van némi zaj (felvételnél -53 dB, pedig ha pl mikrofont használok akkor "csak" -68dB, tehát a hálózatból ~15 dB zaj telepszik rá. (Gondolom a hálózatból szedi össze). Javasoltak olyat, hogy hálózati zavarszűrős elosztót kéne alkalmazni, ez mennyire lehet hatásos, illetve pontosan hol és mennyiért lehet Pesten a 13.ban kapni?
Sziasztok!
Szerintetek hol tudnék venni LM3670MF-ADJ step down DC-DC konvertert?
Hello nem volt időm átolvasni az egészet ezért bocs!! azt szeretném megtudni h hol kaphatok Szegeden NYÁK lemezt??? sok helyen voltam de nem volt sehol!!!!!
RET elektronika www.ret.hu
Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki, hogy hol lehet venni hangfalbevonó anyagot? Olyasmit szeretnék, mint amilyen a gitárerősítők bevonata. Nem tudom, hogy mi, talán bőr, vagy műbőr. Sajnos rendeltem Somogyi féle "HT 70/BL" bevonó kárpitot, ami a képen jól nézett ki, viszont a valóságban nem tetszik. Ha tisztítani szeretném az erősítőt, akkor nem egy nedves ronggyal kell letörölni, hanem kiporszívózni... Köszi
Sziasztok !
Szeretnek rendelni egy ilyen cuccot: Bővebben: Link Miven meg soha nem rendeltem USAbol erdekelne hogy az alaparon felul milyen koltesegek jonnek ra?es kb mennyi, es hogy szamithato ki? Koszi.
Csá!!!!
Nem tudja valaki hogy hol lehet kapni 74ls574- et vagy valami helyettesítő alkatrészt? Előre is köszi!!
Csőváz!
Ez jó lesz neked. (Kattints ide)
Tudja valaki hol kapható a képen látható dugaszolható sorkapocs??Annyi különbséggel hogy 10 pólusú kellene!!
Csá!!
Kössz ez valszeg jó lesz . De a 2 közt mi a külömbség??
Rákerestem angolul, és ezt találtam:
Idézet: „After a while LS (Low Power Schottky) TTL was invented, probably by Schottky. It used much less energy and was as fast as normal TTL. Everybody started using LS.” Az LS típusú gyorsabb, kevesebb energiát igényel. Az LS lett a legelterjedtebb. Idézet: „HCT* is mostly compatible with TTL*, except: * You should never leave an input open, because the circuit can start to oscillate, which costs a lot of energy and can disturb the working of the rest of the circuit. * You can't use the 74HCT04 as an oscillator (with a crystal), as was often done. But they designed a special version of the 74HCT04 for this: The 74HCU04! ” A HCT típusú az esetek döntő részében (kevés a kivétel) kompatibilis a többi típussal. Sosem hagyhatsz szabadon egy bemenetet sem, mert az áramkör elkezd oszcillálni, ami sok energiát igényel, és ez az áramkör problémás működését okozhatja. Nem használhatod a 74HCT04-est oszcillátorként. De erre a célra van egy külön típus, a 74HCU04-es. Idézet: „Conclusion: * Normally use HCT*. * If you want faster chips, use FACT/FAST or whatever. * You can replace TTL-chips on old boards generally with HCT*, unless it's an 7404 near a crystal or the designer of the board relies on the (slow) speed of certain components, which he should never have done!” Következtetés: -Normális esetben használj HCT típusút. -Ha gyorsabb chipeket akarsz, használt "GYORS" típust. -Kicserélheted a TTL chipeket régi áramkörökben HCT-re, de a 7404-es relék és kristályok közelében nem fog jól működni. Nyelvtanulás RLZ.
Jah és szerintem HC=HCT, csak nem írták ki.
úhhh Köszi.
Mindent néztem csak ezt nem........
Hali
Kecskemétem hol tudok ilyen holmikat beszerezni? (Nem az interneten, hanem boltban gondoltam!) kössz! |
Bejelentkezés
Hirdetés |