Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ha kikapcsolom akkor jön meg a rendes hangerő,ha vissza kapcsolom megint halk.Hol kereshetném a hibát?
Sziasztok, megszólalt az aszimmetrikus átalakítóm tegnap és tökéletesen működik igaz a túl vezérlésre egy kicsit érzékeny, mert olyankor a mély szűrő torzít szépen de ha 0dB. Tartom a jelet szép tisztán szól és tökéletesen teszi a dolgát. A képeken még külső tápról próbáltam de délutánra már a saját trafójával zenélt. Sziasztok rohanok a cégbe mert sok a baj ilyenkor vihar után. Köszönöm reloop és kokozo kolégáknak az önzetlen segítségét.
kiforrasztattam és ezeket mértem
Akkor ez kuka bc557b jó helyette
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
Abba a pozícióba 60V-os tranzisztort kell tenni! A BC557 csak 45V-ig üzembiztos.
Mi csak tervezgetünk. A kivitelezés professzionális
Ez csak a végfokra, vagy a teljes erősítőre vonatkozik?
Az a bele való feszültségtűrésű tranzisztor. Amúgy jó meleg működés közben, talán az ártott meg neki. Tégy bele azért BC556-ot, fogja bírni.
Már melyik része?Ha kikapcsolom a gyengébb oldal felhangosodik amig a pufferek tartanak.
Ja értem,csak a halkabb felére vonatkozik.Ha lekötöm az előfokot és egyből a végpanelre kötöm a bemenetet akkor jó.
Most is szól.de a potit majd 2/3 ig kell tekerni onnan nagyot ugrik,de a poti jó megnéztem A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2013
Ellenőrizd az IC-k táplábaira érkező feszültséget, annak hiánya szokott ilyen viselkedést produkálni. A korábban jelzett javulást (búgott) mivel érted el?
A puffereket megint kicseréltem,az volt pedig ujak voltak,most kapott rifa kondikat azzal jó
tetem bele bc557b most rá mértem a hangszóró kimenetre -33,7 voltot mutatott a multi
A T509 és 512 emitterei kapnak áramot, van rajtuk -0,6V -1V?
T509 nagyon betegesen néz ki ebben az esetben. Mérd meg E, B, C feszültségeit!
Mondhatom jól nézünk ki! T514 bázisán is ott a +23V? Az akkor hibás, vagy rosszul lett beültetve. A T514 emittere 0,6-0,9V-tal lehet pozitívabb a bázisánál.
bázison ott a 23 volt akkor a kolektoron mért van-34 volt
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne.Egy nagyon távoli jövőbeni tervem egy 2X300W-os PA300-as végfok építése.Csak pusztán hobbiból,nem watt hajkurászás céljából.+-60V-os táp kell neki ugye szóval egy 2X42V-os trafó kell hozzá idáig stimm.De vajon elég-e neki ha a trafó csak 630W-os?Amúgy toroid lenne a szíve.
Szia! Itt egy alapos kivesézés. reloop szerint elég
Reloop mitől lehet még hogy a kikapcsolásnál megjön a hangja? A fesz meg van az ic-n,elkó nincs az áramkörben csak fólia,nincs tranzisztor,az ic-ket megcseréltem de semmi
Az IC invertáló és a nem invertáló bemenet lefekszik valamely táp mellé, akkor szokott elhalkulni. Ezért gondoltam táphibára. Csatoló kondi is lehet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |