Fórum témák
» Több friss téma |
Kössz. Nem egészen értem. Még birkózok.
A "Bohrfile beállít" nem találom. A többinél sem úgy meg ahogy kéne.
Ott arra gondoltam, hogy állítsd át milliméterre, okézd le, mentsd el.
A Z tengelyre felkerült a körmös kapcsoló és a léptetőmotor.
Frankó. Nincs egy képtárad az egész gép építéséről? Elnézegetnék minden részletet. Hátha megtetszene egy néhány megoldásod.
Képtáram nincs de ezen az oldalon szinte minden kép fent van a gépépítésről. A "csak képek keresése"-re kattintva megtudod nézni. Sőt a hozzátartozó szöveget is olvashatod.
Ma felkerült az Y tengely léptetője. Lassan haladok de biztosan. A körmös tengelykapcsolót félig besüllyesztettem a hídlábba így csak 21 mm-es távtartó kellett.
Ma elkészült a főorsó világítás 9 db ledből.
Hát ezek a képek lenyűgöznek. Tiszta szívből gratulálok ehhez, nagyon korrekt, szép megoldás! Nagyon szépen haladsz a gépeddel!
Hűazannykrausz! Nem semmi készülék! Gratula!
Frankye köszönöm a tetszés nyilvánítást nem nagy dolog, másfél óra alatt elkészült.
Ma elkezdtem a gépvázat, eddig jutottam:
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
A függőleges zártszelvények csatlakozásánál a vízszintesek át vannak fúrva 15 mm-es fúróval összesen 24 furat van. A felső z.szelvényeken is lesz egy - egy furat ezeken keresztül lesz feltöltve homokkal.
A hídon az X tengely fut. Szépen alakul a gép, papa!
Ezt nem értem A híd fix, rajta az Y és Z tengelyek futnak. Az asztal az X és az mozog.
Szombaton megyek Debrecenbe busszal ha az idő engedi. A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2013
Az elnevezések úgy vannak, ha szemből nézed a gépet, hogy az asztal az Y tengely, (tőled távolodik, hozzád közeledik) a hídon futó szerkezet az X. (jobbra-balra) A Z meg egyértelmű. A mach3 gépkönyvből tudom eme infót.
Na, remélem összefutunk szombaton!
Én így értelmeztem:
Nem jól értelmezted. Az Y és X pont fordítva van. A T nútos asztalod az Y irányban fog mozogni.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Annak ellenére, hogy gépkönyvből van, én nem sok értelmét látom, mert balsodrású koordináta-rendszert az építészek használnak, akik szerintem nem dolgoznak CNC-vel, ellenben a gépészmérnökökkel, akik ugye jobbsodrásút használnak. Valaki magyarázza el nekem a logikáját.
Kérésre javítva. Frankye A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2013
Sziasztok!
Bocsanat hogy bele kukurekolok. En igy deffinialnam a tengelyeket. Hisz szemben allok a geppel -mert latni is szeretnem mit csinal- akkor a visszintesen mozgo tengely a "Descartes-féle koordináta-rendszer"-ben a "X"
Talán, ha moderálási kérelmet írtál volna, hamarabb segítünk...
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy epson sx110-es nyomtatót át lehetne alakítani cnc panelmarora?
Valakinek valami ötlete?? Idézet: „"Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy"” Sose értem meg miért kell ezt mindig az elejére írni. Tök fölösleges. panelmarora? Mire is gondolsz? Szerintem az a szerkezet kontúr marásra gyenge. Mi az, hogy panel maró? A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2013
A nyomtatómat szeretném át alakítani, hogy nyákot tudjak vele marni.
Marni? Úgy mint gravírozni, vagy úgy mint kontúr marni kukorica maróval?
Ezek nem valami erősek. Szerintem a gravírt sem bírnák, de ki tudja. Ennek a mechanikáját tök szét kell szedni, hogy rá tudd tenni a sík asztalra. Tehát akkor inkább olyan nyomtató lenne a jó, amiben nem hajlítják a lapot. A nyákos topicban valaki tavaly említett ilyen nyomtatót. Tehát ha ezt a gyenge nyomtatót át kell építeni, és még akkor is aránylag gyenge a gép, akkor gondolkozni kell, hogy van-e értelme? Én is így gondolkoztam, hogy jó lesz egy egyszerű kis gép, aztán egy lépéssel komolyabbat nézel ebből aztán abból és rájössz, hogy nem lehet normális gépet építeni fillérekből. Most ne gondold, hogy nekem magasak a követelményeim. Csak bele látok már a dologba a saját gépem kialakulása kapcsán. Ha látsz egy vázat, amit 100-120 körül árulnak, hidd el megéri, mert nem kell sok dologgal vesződni és nem kell nem várt kiadásokra számítani. Ha mégis gondolkozol egy építésben (amit meg értek, mert én is így voltam), akkor vegyél valami nagyon régi plotter gépet. Azért régit, mert abban van anyag. Nekem is van egy. Ha érdekel a dolog, küldök videot is, hogy lásd az erejét és képeket a belsejéről is. Rendes 0.4Nm-es léptető motorok vannak benne. A Z-t kell ráépíteni a fúróval és kész.
aha érdekelne a videó ha feltennéd azt megköszönném.
Picasa képtárad van van? Oda már régebben feltöltöttem.
Itt a link. próbáld ki. Bővebben: Link 1 Bővebben: Link képek kívül belül. Ha nem megy, akkor elküldöm mail-ben.
Ez elég komolynak néz ki , mennyiért vetted?
Ne offoljunk itt. Elküldöm az infókat priviben.
Szia Hoho.
Látom szépen alakul a géped. Lassan az enyém is. Nemrég már meg is mozgattam kicsit:video . |
Bejelentkezés
Hirdetés |