Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lapozás: OK   82 / 213
(#) Davidd hozzászólása Márc 23, 2013 /

Sziasztok! Valaki lenne szives feltenni csatlakozokat[pl jack6.3 stereo(ez lenne a legfontosabb)] sprintlayout 5 hoz,vagy valamilyen linket kernek szepen ahonnan letudom tolteni.
Koszonom!
(#) pjg válasza Davidd hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Olyan egyszerű megrajzolni őket.
(#) pjg válasza Davidd hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Nekem csak ez van:

JACK 6.LMK

(#) Davidd válasza pjg hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Koszonom szepen!
(#) Alkotó válasza Davidd hozzászólására (») Márc 23, 2013 1 / 1

Ha rajtam múlna, tiltanám a makrókérést. Ez a téma nem erről kellene szóljon.
Mintha valaki levelet akarna írni, de nincs bemásolható "A" betűje, ezért annak leírása helyett kér egyet valakitől.
A makrókat nem letölteni, vagy elkérni kell, hanem megcsinálni. Ha nekem megy, neked is fog.
A kérdéses csatlakozó annyiban speciális, hogy szinte semmilyen dokumentáció nem érhető el hozzá, vagy legalábbis nem könnyen. Ekkor jön a képbe a megmérem, és lerajzolom módszer, ami nagyjából 10-15 percet jelent egy átlagos gyakorlattal rendelkező felhasználónak (legalábbis a melléklet szerinti részletesség mellett).
(#) havranarpi válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 23, 2013 /

Én is így szoktam.Tolómérő az alkatrész és méreget.
Ha jól néz ki kinyomtatom és még alakítok rajta ha nem elég pontos.Igaz 10-15 perc alatt megvan.
(#) Mdavid hozzászólása Márc 23, 2013 /

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni abban, hogy Sprint Layoutban hogyan lehet fúrófájlt menteni?
(#) pjg válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 24, 2013 / 1

File -> Export -> Drill data
(#) Alkotó válasza Mdavid hozzászólására (») Márc 24, 2013 /

PJG-t annyival egészíteném ki, hogy a hivatkozott helyen lévő ablakban be lehet/kell állítani néhány paramétert, amikről olvashatsz a leírásomban.
A beállítások függhetnek a fúrást végző berendezés igényeitől, amikről a gyártók tudnak információt adni.
(#) szabónagymester hozzászólása Márc 30, 2013 /

Jó magam is használom már egy ideje ezt a tervező programot. Elég sokáig vonakodtam átállni, az Eagle-ről, de drámaian hamar átálltam. Szuper, könnyű használatú és sokoldalú, de rém puritán. Főleg az Eagle után. Ezért Én is elkezdtem saját makrók készítését.
Ebben azt a tanácsot tudom adni, hogy az előbb említett Eagle szabad változata is elérhető, és ott remekül vannak kategorizálva az alkatrészek, valamint igen élethű ábrázolásúak. Így ha ott ha munka asztalra kirakunk egy alkatrészt, és azonos rácsméretet állítunk be a Sprint Lay.-ban is, elég könnyen át lehet másolni. Igaz ehhez két tervező program lesz telepítve, de ennyit megér a dolog, ha máshonnan nem tudunk másolni.
Az Eagle-ben igen kevés olyan alkatrész van ami nem található meg benne, de egy egy egzotikus alkatrész esetén nem ússzuk meg a fizikai méricskélés alapját történő rajzolást, mit Alkotó is írotta.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2013
(#) Melphi hozzászólása Ápr 5, 2013 /

Sziasztok
Valaki meg tudná mondani, azt hogy ha a Sprintlayoutba behívok egy nyáktervet, akkor azt miért nem tudom duplázni, miért pont akkora a munkafelület mind amekkora a behívott nyákrajz?
Köszönöm
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2013
(#) pjg válasza Melphi hozzászólására (») Ápr 5, 2013 / 1

Mert úgy van beállítva.

Kattints a munkaterületre, majd a jobb felső sarokban a kérdőjelre. Properties. Ott lehet beállítani a szélességet és a magasságot.
(#) Melphi válasza pjg hozzászólására (») Ápr 5, 2013 /

Köszönöm sikerült,csak nagyon ritkán használom ezt a progit.
(#) szabónagymester hozzászólása Ápr 6, 2013 /

Véletlenül pont azt a munka lapot töröltem amin dolgoztam. Teljes kész volt a rajz már. Van valami mód arra hogy visszahozzam??? Az autó mentés be van kapcsolva, de mégsem mentette az utolsó fázist. Vissza tudom hozni valahogy, vagy újra kell rajzolnom?
(#) elektroton válasza szabónagymester hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Mennyi az autómentés ciklusideje? Ha biztosabbra akasz menni állítsd sűrűre, akár egy percre. Szerintem a ciklusidőn belüli munkát már nem lehet visszacsalogatni, újra kell rajzolni. Egyébként a megoldás meg a mégnagyobb odafigyelés a munkára.
(#) gordonfreemN válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Nekem volt egy hp lj1200-am, marhara nem volt pontos.
Nyaktervezo programmal kialakitottam egy hosszu dip tokot, ami vegigert az A4 hosszan. Hajszal pontos volt. 3mm elteres lett az eredmeny a laptovabbitas iranyaba a legdurvabb elteres.
27000 oldal nyomtatas utan nem hiszem, hogy szetkopas miatt lett ilyen karcsu az eredmeny.
De probaltam lj 4050-es nyomtaton is ugyanezt, ott "csak" 2mm volt az elteres 300mm hosszon.
A legnagyobb problemat megis az okozta, hogy nem tudtam egy foliara egymas melle ugyanazt a kepet ugyanolyan meretekkel felnyomtatni. Mindig elcsalt ide oda, es tobb reteg illesztesenel ez eleg nagy problema. Akkor tudtam ugyanazt a meretet kinyomtatni, ha a lap kozepere nyomtattam a kepet. De ez meg eleg gazdasagtalan, a folia nem olcso (meg akkor sem, ha ingyen van)
Forrasztasgatlo foliarol akkor ne is beszeljunk...
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) szabónagymester válasza elektroton hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Minimumon van az automata mentés, azaz 1 perc.. A múltkorában volt egy nagy vihar erre, és áramszünet volt miatta. Akkor is benne voltam egy rajzba, és ott visszatudtam állítani.
Az a fura, hogy mikor a bak fájlt átneveztem lay-ra, a visszaállított rajz már nem tartalmazta a törölt munkalapot. Tehát tegnap rosszall írtam, pont a törlést mentette.
Ez tisztán figyelmetlenség volt igen. Egy másik rajzról dolgoztam, és azt akartam törölni, de elnéztem a fület.
Köszönöm a választ!
(#) Alkotó válasza szabónagymester hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Törölt lap végleg törlődik, nem állítható vissza (mint azt írom is a leírásban).
(#) szabónagymester válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Szórványosan már olvastam a leírásod, igazi biblia a Sprint layout használóknak. Kár hogy nincs meg a 6 verzió nekem, sok funkció jól jönne.
(#) blackdog válasza szabónagymester hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Használj UnDelete programot. Bővebben: Link
Ha azóta még nem használtad sokat a vinyót akkor jó eséllyel helyretudod állítani. Nekem már sokszor segített.
(#) zenetom válasza gordonfreemN hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Én is ugyanígy jártam, ugyanezzel a nyomtatóval (HP1200).
(#) Alkotó válasza gordonfreemN hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Esetedben a papír továbbításának hibájáról lehet szó. Tehát a továbbító hengerek között bizonyos mértékig csúszik a papír. Ez ellen csak az új görgők nyújthatnak megoldást, de ha esetleg a jelenség többeknél is jelentkezik, akkor már lehet típushiba, ami ellen nehéz bármit is tenni. Újszerű állapotú nyomtatók egész garmadáját próbáltam ki (adott pdf-et nyomtattak nekem sok helyen -3 példányban-, majd azokat mértem vissza), és az eredmény egészen jó volt. Pontosan már nem emlékszem, de 0,5-1mm volt a max hiba. a hosszú oldalon, keresztben pedig még kisebb.
(#) szabónagymester válasza blackdog hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Köszönöm a linket, de ezek a programok törölt fájlok visszaállítására valóak, és én a nyitott programban az éppen munka alatt álló lapot töröltem.Maga a lay fájl meg volt. Ezért nem igen tudná visszaállítani, mert a biztonsági mentés bak fájlt is felül írja a program, így még azt is hiába állítanám vissza. Újra kell rajzolnom, nincs mese, jó tanuló pénz volt!
(#) luluzulu hozzászólása Ápr 7, 2013 /

Sziasztok!
Valaki tudna küldeni egy alkatrész készletet ?
Legfőképpen QILP13,Multiwatt, PentaWatt. tokok kellenének.
Előre is köszönöm.
(#) gordonfreemN válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Nem, mert ismétlem, ha egymás mellé nyomtattam két áramköri maszkot, akkor sem volt megfelelő a méret. Márpedig ha csúszik, akkor az egymás mellett lévőknek együtt kellene csúsznia. Vagy félre hajtott volna? Már mindegy, rövid elkalapálás után már a kukában van
A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2013
(#) lacika5555 hozzászólása Ápr 8, 2013 /

Tiszteletem!

Olyanba kérném a segítségeteket, hogy lenne egy nyákrajz Sprint Layout-ba nem lehet valahogy át tenni Eagle fomába?

Köszönettel Laci
(#) Frankye válasza lacika5555 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Egy az egyben nem lehet. Megteheted, hogy az SL-ből képként mented, és az Eagle-be a képet beilleszted, de újra rajzolni akkor is szükséges.
(#) lacika5555 válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Köszönöm a gyors választ! Más megoldás esetleg?
(#) Frankye válasza lacika5555 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Legjobb tudomásom szerint nincsen. (Tekintve, hogy quasi "konkurens" programok, kevéssé valószínű, hogy egyikből a másikba "átalakító" szoftver létezne.)
(#) vicsys válasza lacika5555 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Mivel nincs "átjárás" a 2 progi között, talán ez a leggyorsabb út egy hobbi áramkörnél. Talán még a gerber állományokkal lehetne bűvészkedni (import/export), de ilyesmit még nem használtam és nem tudom, hogy az Eagle tudna-e importálni?
Következő: »»   82 / 213
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem