Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Sziasztok!!!
Azt szeretném kérni valakitől hogy ha tud segítsen az alább feltett kérdéseimben,mert egyenlőre még nem akar válaszolni senki!!!! Előre is köszönöm!!!
Az Attila86 féle forrasztóállomás hőmérsékletjelzős változatát szeretném megépíteni. Az alkatrészeknek más a mérete, van-e mód arra, hogy az Eagle file-okat megkapjam?
üdv: Gaboca55
Helló!!
Nemtom miért de nekem nem akar válaszolni senki remélem nem tul bonyolultak a kérdéseim szóval én megépítettem egy forrasztó állomást,amit Isamisa honlapján találtam.Feltettem egy képet az általam megépített kapcsolásról és egy kapcsrajzot és azt szeretném tudni hogy az jol van-e osszerakva!!! De erre nem akart senki kielégítő választ adni nekem !!! remélem végre segít valaki nekem!!! JAVASOLTÁK már hogy csináljam meg optotriakosra de nemtom pontosan hogy hogy kell vagy minek a helyére kellene az és hogy pontosan milyen alkatrészek kellenek még a mostaniak mellé ha valaki tud kérem segítsen rajtam!!!!
Beültetési rajz nélkül nem fogsz segitséget kapni. Ha jól látom neked egy triac van beépitve,a rajzon meg (ugyan feleslegesen) kettő van. Hol a másik?
NA VÉGRE VALAKI!!!Kőszke!!!
Na az van hogy a képre nem fért rá de ott van a három vezeték és annak a végén van a 2. triak is!!! És miért is felesleges???? na de itt van egy beültetési rajz is hozzá!!!! Ha tudsz akkor létszi válaszolj aprólékosan hogy még én is megértsem!!!!! És ha valami nem jo azt is mond el hogy javítsam ki!!! Lécci!!!!
IV §. A fórumon nem követelőzünk. A fórum léte, fenntartása és a lehetőség, hogy írjunk bele mondjuk úgy hogy egy "szívesség", amit egyrészt a fórum gazdája tesz azzal hogy üzemelteti, másrészt a fórum közössége tesz azzal, hogy ír bele. Neked, választ. Ezek nem alanyi jogon járnak.
Ezért ha kérsz vagy kérdezel vmit, légy udvarias és ha kaptál valamit, köszönd meg. Például a választ a kérdésedre. VIII §. Ha beírtunk egy kérdést és arra nem jön rövid időn belül válasz, nem írjuk be hogy a mi kérdésünkre miért nem válaszol senki. A tagok nem vakok, valószínűleg elolvasták amit írtunk, a hallgatásnak több oka is lehet: - a kérdés érthetetlen volt és nem lehet rá válaszolni - a kérdés túl nehéz volt és senki nem tud rá válaszolni - a kérdés már milliószor elhangzott és senki nem akar újra rá válaszolni Azt meg ugye nem várjuk el hogy a kérdésünkre ha nincs válasz, majd minden egyes fórumozó beírja: "én nem tudom". XVI §. A fórumon a segítségkérés lényege hogy ha valamit nem tudunk, akkor megkérdezzük a többiektől hogy tudnánk azt megoldani. Nem pedig az, hogy beírjuk "ki csinálja meg helyettem". XVIII §. Bármiféle bejegyzést a fórumba csak egy helyre, egyszer teszünk be. Nem kell azt többször, mindenféle – általunk megfelelőnek tartott topicba – helyre beírni mert nem hülyegyerek a többi fórumozó sem, ha érdekli a téma úgyis látni fogja és valószínűleg ír rá egy választ. s, ezek után.. Idézet: „azt szeretném tudni hogy az jol van-e osszerakva!!! De erre nem akart senki kielégítő választ adni nekem !!!” Erre már válaszoltam itt Idézet: „JAVASOLTÁK már hogy csináljam meg optotriakosra de nemtom pontosan hogy hogy kell vagy minek a helyére kellene az és hogy pontosan milyen alkatrészek kellenek még a mostaniak mellé ha valaki tud kérem segítsen rajtam!!!!” A két rajzot nem nehéz összehasonlítani, de azért melléklem, hogy csináld meg! A piros X -el áthúzott nem kell, nem lesz használva, szedd ki . opto: moc3062 triac: bt137
Ok!!!Tudomásul vettem az itt leírtakat,és elnézést kérek ha nem volt megfelelő a magatartásom!!!
Sjnálom ha valakinek ezzel gondot okoztam,és kőszőnőm szépen a segítségedet!!!
Még annyit szertnék kérdezni hogy ha ezt megcsinálom akkor 2 helyre kell adni a 24 voltos tápot vagy csak az optotriakos részre???
a mellékelt képen
24V_AC-1 - ide megy a trafó egyik szekunder kivezetése 24V_AC-2 - ide megy a trafó másik szekunder kivezetése Ahogy berajzoltam úgy valósítsad meg!
Ok!!
De az alap kapcsoláson a legfelső két sorkapocsba kell a 24 volt,akkor ha a te javaslatod szerint megcsinálom akkor oda nem kell ugye????
oda egy kissebb trafót tettem én, így nem kell a stabkockát hűteni.
szerintem te is keres egy 10-12VAC pár VA-s trafót oda.
Ok!!!
Asszem olyanom már van otthon!!! Akkor teszek be egy kis 12 voltosat és azzal jo lesz. Köszönöm szépen a segítségedet még egyszer!!!
Helló!
Ezt a dolgot valahogy nem vágom! Nekem: (jelenleg csak így használom) 5-s lábon 31.4mV 1-s lábon 2.09V hőelem/3-s lábon 19.2mV Az 5-s lábon az elérni kívánt fok van , hogy lesz az egyes vagy a hármas lábon mért "is annyi" Masterfoxx nyákját készítettem el, de módosítva van opto+triacra a vége..
Már rájöttem 2.09V-ot leosztom..
Bár jó lenne, hitelesíteni
Hali !
Megépítettem az Underspeed v3.3 nyákot, be van ültetve minden. A kérdés az lenne, hogy még nem vettem meg a pákát, de van AC 24V-os trafóm, ki tudom-e valahogy páka nélkül próbálni, hogy működik-e a panel ? Ha igen, miket kellene hol mérni ? Edga'r
Üdv.!
Tegyél rá egy 24V 60W-os izzót. Sokra nem jó, max ha a hőelem helyére egy potival leosztott dc szintet adsz.
jah, én is valami ilyen gányolásra gondoltam, és mi van ha a hőelem helyére szakadást illetve rövidzárat raknék ? mikor kéne fütsön mikor nem vagy ez így nem jó kipróbálni se ?
De. Elvileg ha a bemenetére nem teszel semmit (szakadás), akkor az izzónak nem szabad világítania. Ha a bemenetet rövidre zárod, akkor pedig világítania kell.
ok kössz srácok, így fogom akkor letesztelni. esetleg tudnátok adni 1-2 mérő pontot még az áramkörön amit érdemes megnézni ? ahol kb egyértelmü fesz kell legyen trimmer/poti beállításoktól függetlenül ?
Hali !
Na megépítettem és leteszteltem, tök jól működött a téma. Amikor szakadás volt a hőelem helyén akkor a led se világított, és a fűtőfesz se jött ki, amikor rövidzár világított és jött a delej. Ki is próbáltam egy 24V-os trafóval, de kevésnek bizonyult a teljesítménye, mivel a páka melegedett szépen de nem hagyta abba a fűtést, és amikor rámértem a fűtőfeszre menet közben, leesett valami tizen akárhány voltra. Majd beszerzek egy izmos trafót. Na de ekkor csináltam hülyeséget !! Volt egy nagyobb trafom, 27V AC szekunderrel, ráküldtem, erre azóta behülyült teljesen az áramkör: fűtö led nem világít, ha a hőelem helyett szakadás volt viszont a fűtőfesz jelen van a kimeneten. Ha rövidre zárom, akkor a led kigyullad és ugyanúgy jelen van a fűtőfesz. Ilyenkor gondolom a BT139 a ludas. Szóval mehetek hétfőn venni. Ez a hiba szerintetek ? (optó bemenetén rövidzár esetén valami pici fesz van, szakadás esetén semmi, ebböl gondolom hogy optóig jó a cucc és a bt a ludas..) Edga'r
Helo!!!
Én a masterfoxx által készített forrasztóállomást építettem meg és azt szeretném kérdezni ezt ki tudom-e valahogy próbálni páka nélkül???? A válaszokat előre is köszönöm! Egy kis átalakítást is elvégeztem annak is itt van a rajza!
nem értem, miért páka nélkül kell kipróbálni???
Csatományok törölve![/b]
Heló!
Szóval azt szeretném még kérdezni hogy ki lehet-e valahogy próbálni? És még az hogy a hőelem kivezetésnél kell-e lennie valamennyi feszültségnek ha nincs rajta páka??(nekem 15v van rajta)
Na itt vannak a képek Kerteszsasanak!!!
A 2 panelt összekötő sárga vezeték az alsó panelen hova van forrsztva? A C5 kondin hány V van?
Csá!!
A sárga vezeték az r12-re van forrasztva(470ohm) C5-ön levő feszt még nem mértem,de csak holnap tudom majd megmérni! Ha megírnád hogy mennyi fesznek kell lenni ott akkor egyedül is meg tudom nézni holnap!! Vagy esetleg tudsz e adni méréspontokat a hol tudod hogy milyen fesznek kell lennie??? Köszi az eddigi válaszokat!
Nah!
Megmértem amit mondtál és 8v jön ki belőle stabilan!! Már a led is világít az csak fordítva volt betéve!!! Köszi az eddigi segítséget! Most azt szeretném kérdezni hogy nem tud-e valaki valamit segíteni azzal kapcsolatban hogy mitcsináljakakkor ha a hőelemsorkapcsain páka nélkül 15v van?? Előre is köszönöm a segítségeteket!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |