Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Dobozolási technikák, műszerdobozok
Lapozás: OK   41 / 88
(#) Kovidivi válasza janikukac hozzászólására (») Feb 22, 2013 /
 
Szia.Jól néz ki eddig! Én több hőmérsékleti pontot raknék az előlapra.A 273fokot pedig kerekíteném. Plusz ennyire nem tudsz pontosan mérni sem. A hőfokot egyébként mérted, vagy kalibrálod valahogyan az előlapon levőhöz?
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
(#) Hp41C válasza janikukac hozzászólására (») Feb 22, 2013 /
 
Szia!
Jobb- vagy balkezes vagy? Nem ergonómikus, ha jobb kézeddel a hőhokot állítva eltakarod a kijelzőt. Bal kézzel való kezelésnél a ki / be kapcsoló átkapcsolásakor jön a takarás.
Már a panel tervezésekor kellene erre (is) gondolni...
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2013
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Hát nem is tudom.. Arra gondoltam, valamit még lehetne, de ha szerintetek így jó, akkor nekem mindegy..

Kovidivi:Megfontolandó a válaszod. A hőfokot 145-től 400-ig tudom szabályozni a potival, a középállásban lévő hőmérsékletet pedig matematikai úton számoltam ki...

Hp41C:Jobb kezes vagyok, és igen, elrontottam a dobozolást, amikor csináltam. Késő bánat... Majd bal kézzel fogom tekerni, addig is gyakorlok.
(#) Dj Decybell válasza janikukac hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Tekintve hogy nem egy óriási nagy dobozról beszélünk, és nem is egy 'ezerlábú alkatrészről, mi tart vissza hogy egy vezetékkel máshová tedd a potit?
-Mármint ha neked máshol jobban tetszene... A gazdinak kell tetszenie nem nekünk!
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2013
(#) CHZ válasza janikukac hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Idézet:
„A hőfokot 145-től 400-ig tudom szabályozni a potival, a középállásban lévő hőmérsékletet pedig matematikai úton számoltam ki.”

Valós mérés pontosabb eredményt adna, DMM +hőmérő szonda.
Ha a kijelző viszonylag pontos értéket mutat, akkor a poti feliratozása nem is lényeges valójában.
(#) janikukac válasza Dj Decybell hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Mert már az előlap el van készítve, ki van fúrva, stb..
CHZ:Tudom, hogy nem is fontos igazából, de úgy gondoltam, hogy ez a kis jelölés belefér, hogy mégis tudja az ember, hogy kb. mennyi az annyi..
(#) szamóca hozzászólása Feb 23, 2013 /
 
(#) Medve válasza szamóca hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Biztos a Vasedény-ben dolgozik...Nálam meg ez most a projekt, PC-ház...

szkop-2.JPG
    
(#) szamóca válasza Medve hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Gyufásdobozos tárolás! Tisztára mint gyerekkoromban!
(#) Dj Decybell válasza szamóca hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Úgy a jó! Nekem is abba vannak az apróbb alkatrészek szépen leszortírozva
(#) Medve válasza Medve hozzászólására (») Feb 28, 2013 /
 
Hát a teringettét! Legközelebb csökkentem a mélységélességet! (16 éves koromban készültek azok a dobozok kb.)
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2013
(#) Dj Decybell válasza Medve hozzászólására (») Feb 28, 2013 /
 
Ebből látszik, hogy a jó dolgok időtállóak!
(#) granpa válasza Medve hozzászólására (») Feb 28, 2013 /
 
Mutasd csak meg az ifjabbaknak; nagyon jó, olcsó, folyamatosan bővíthető, itd. Nekem is minden ilyenekben van (ami belefér), ma is készítem. Van belőle 50 éves is!
(#) jani1987 hozzászólása Márc 6, 2013 /
 
Az adapteremnek tönkrement a műanyag doboza. Aki csinált már ilyet, az ossza már meg a "bölcsességét".
(#) agressiv válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 6, 2013 / 1
 
Szigetelőszalagot neki.
(#) zenetom hozzászólása Márc 9, 2013 /
 
Hali!
Ezek az akril fújósfestékek melegben gyorsabban száradnak?
Szóval ha rárakom a lefújt tárgyat a konvektorra (persze egy deszkalapot azért rakok alá), akkor gyorsabban szárad? Nem fog a festék "megfolyni" ?
(#) _vl_ válasza zenetom hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Általában a dolgok melegben gyorsabban száradnak
Szerintem önmagában a melegtől nem fog jobban megfolyni, azaz ha normál hőmérsékleten nem lenne ezzel gond, így sem lesz. A megfolyás ellen a vékony felhordással, ill. a vízszintes tárolással lehet a legtöbbet tenni.
(#) zenetom válasza _vl_ hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Vékony rétegben hordtam fel az első réteget, de utána fél órára fújtam rá a másodikat. Viszont a kikeményedési idő 2 óra, szóval most a 3. rétegnél 3 órát várok. Aztán a 4. rétegnél 2 órát.
Remélem a fél óra nem volt túl kevés az első és a második réteg közt.
(#) szamóca válasza zenetom hozzászólására (») Márc 9, 2013 /
 
Az akril gyorsan érintésszáraz, ha 25-30fok a környezeti hőmérséklet.
(#) Orbán József hozzászólása Ápr 11, 2013 /
 
Az ember mindig tud álmélkodni, van új a Nap alatt...
Az utánzással óvatosan, mindenki láthatja, ha van egy brilliáns ötlet, könnyű azt már lenyúlni.
A kujbisevi Fűrésztelep ajánlásával:
Kapaszkodni tessék!
Ó, azt hiszem valami tévedés lehet, az alja van felül... Így azért más.
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2013
(#) Stewe válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 20, 2013 /
 
Kujbisev a vízerőműről híres ha jól tévedek....
(#) Kovidivi hozzászólása Ápr 30, 2013 1 /
 
Sziasztok!
Sok ideje készítgetem már a labortápom, de nem tetszik az, amit összehoztam. Szeretnék olyan műszert létrehozni, amit szívesen felrakhatok a ki mit épített topicba, szégyenkezés nélkül.
Szerettem volna úgy megépíteni a műszert, hogy ne okozzon gondot, ha szervizelni kell. Szerettem volna a lehető legkevesebb vezetéket látni a dobozban. Ha megnézitek a képeket, akkor az első szempont teljesül, mivel szét lehet a dobozt teríteni (pár perc alatt ki tudom emelni az összes belső nyákot, hűtőbordát, trafót, forrasztás nélkül), minden vezeték a megfelelő hosszúságú, viszont megszámlálhatatlan sok vezetéket lehet látni, ami az előlapra megy. Mit gondoltok, hogyan lehetne szebbé tenni a doboz belsejét?
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2013
(#) CIROKL válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 30, 2013 /
 
Alapvetően nincs ezzel gond kicsit a tervezés hiányát látom csak kel neki egy rendes /fém / doboz és abba véglegesíteni ,az előlapra igen sok vezeték megy általában egy labortápnál ez itt elnézendő /nem erősítő / !
Szerintem egy kicsit be zsufoltad , ha egy csöppenetet megnöveled a befogadó méreteket akkor szebb , jobb elrendezést tudnál csinálni de ennek ugye ára van .
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2013
(#) _vl_ válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 30, 2013 /
 
Szerintem is a lehetőségekhez mérten egészen jó az eredmény.
A kábeldzsumbuj felszámolásának ára van, és egyáltalán nem biztos, hogy azt itt érdemes meglépni a "profibb" kinézet érdekében: az előlapi alkatrészek mind panelon legyenek, a panelok között pedig többeres (a jelektől függően szalag- vagy árnyékolt) kábelek legyenek, egyben, vagy minél kevesebb független nyomvonalon (tehát pl. ne 8 db kéteres, hanem egy db 16-eres, vagy max. kettő 6-8-10-eres formájában). Ehhez persze annak kéne társulnia, hogy az egy kábelben levő vezetékek ne a táp 8 különböző sarkába akarjanak megérkezni... Ennek kicsit alternatív megoldása, ha a független vezetékeket egy kábelbandázsba összefogatod, és egy vonalban vezeted végig (esetleg ezt meg is lehet egy-két ponton fogatni), amiből leágazások nyílnak.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2013
(#) SALáta válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 30, 2013 /
 
Nem rossz ez, van fórumtársnál kábelrendező spirál, de be kell nagyon tervezni mert hajlítani nehéz. Ha egy konstruktív hozzászólásom lehet, bordát lehetne proli007 hővédelmével a ház hátához fogatni, letiltana ha túlmelegszik, légkavarót is kapcsolhat akár. Nekem a borda szúr szemet, ám pozitívum a kábelezés, kérdés melyik ér többet? Szép kábel vagy terhelhető, nem tönkremenő táp. Én alig alig tudtam lecsukni a tápom dobozát a sok dzsungeltől Pedig a végtranyók frankón kocka alakba ülnek egy igen jó vékony lemezes bordán... Azonban ha így jó, megfelel , működik akkor maximum csak át kell dobozolni. Belsejét rajtad kívül úgy sem látja más.
(#) Kovidivi hozzászólása Ápr 30, 2013 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat!
CIROKL:
A fém doboz gondolata már nekem is eszembe jutott, megpróbálok szerezni egy megfelelő méretűt! A hely valóban igen ki lett számolva, ennek az az oka, hogy egy meglévő dobozt alakítottam át, növeltem a méretét hátrafelé.
_vl_:
Jó az ötlet. A legjobb lenne, ha az egész előlap mögött lenne egy nyáklemez, és minden ahhoz csatlakozna, a nyák pedig helyettesítené az összes vezetéket. Ahol meg a két oldal találkozik, oda meg lehetne jó kis IDE kábel akár... Esetleg kettő. Ez tetszik nagyon! A vízszintes oldalra pedig csak egy "összegző" nyák kellene, amire ráfutna az összes csatlakozási pont, és ott tudnának egyesülni.
SALáta:
Jogos az ötlet! A bordából 3-4 cm-t le kellett vágnom a szélességéből, hogy elférjen... Ha hátulra raktam volna, maradhatott volna úgy, ahogy volt... Az a baj, hogy a lamellák pont rosszul állnak, és nem szerettem volna vezetékezni a végtranzisztorokat. Lehet nem is kellett volna... A hővédelem Proli007-től származik, ez az: Bővebben: Link, nekem nagyon tetszik. A venti alapból kis fordulatszámon forog, ha elkezdem izzasztani a tápot, akkor kb. 60fokig melegszik fel a borda, ekkor maxon megy a venti, és mivel nem tud tovább gyorsulni, ezért egy elég hangos 1Khz-es sípolás hallatszódik. Ilyenkor max. 80-90fokra saccolom a tranzisztorok maghőmérsékletét. Egyszer próbáltam már, mikor sípolt a piezo, akkor még nem volt baj. Megszakítani nem szeretném a kimenetet, mert borzasztóan megijednék, ha kattanást hallanék a tápból, és egyszer csak megszűnne a kimenő feszültség. Egyből meghibásodásra gondolnék. Elvileg nem tehető tönkre a táp. Vagyis nagyon remélem! Összegzem az ötleteket, és talán átépítésre is kerül. Most már annak örülök legjobban, hogy sikerült a potikat és mindent pontosan beállítani.
szerk: Raktam fel az előlapjáról képet. Öntapadós matricapapírra kellett volna nyomtatni, és öntapadós fóliára. Szerencsére még ez is cserélhető.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2013

04.jpg
    
(#) Medve válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 30, 2013 /
 
Jól mulattam ezen az előlapon!
(#) Kovidivi válasza Medve hozzászólására (») Ápr 30, 2013 /
 
Ennek örülök! De miért? Annyira rossz?
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2013
(#) Medve válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 30, 2013 /
 
Nem rossz, hanem szokatlan! De hogy építő jelleggel is szóljak, ha van műszer nem kell a potira a skála. Szerintem. Valami iskolai versenyre készült?
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2013
(#) Kovidivi válasza Medve hozzászólására (») Ápr 30, 2013 /
 
Ezt a szokatlant fejtsd ki kérlek, érdekel nagyon! Én már megszoktam, hogy a skála segítségével kb-re be lehet lőni a kimenő feszültséget, aztán tudok pontosítani. Az árampotinál meg nagyon szeretem, ha csak annyit kell beállítani, hogy 150mA legyen az áramkorlát, akkor az mindegy, hogy 120 vagy 180mA. Ilyenkor nem zárom rövidre a kimenetet. Saját használatra készült egyébként.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2013
Következő: »»   41 / 88
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem