Fórum témák
» Több friss téma |
Az adapter 12V-os kimenetével táplálod az áramkörödet. Ilyen egyszerű. Adapter.
Látom nem csak az elektronika hanem a helyesírás is nagyon érdekel téged .
Mod: Én is úgy látom! A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
ezt nem nagyon értem
Az adapter 230V-ot kap. Kijön belőle 12 volt, amivel táplálod a tapskapcsolódat. Ezzel a frappáns módszerrel elérheted azt, hogy gyakorlatilag 230V-os hálózati feszültségről működjön a készüléked. De a mondatokat tényleg kezdd nagybetűvel és használj írásjeleket is.
Köszönöm a magyarázatot, de még azt nem értem hogy a végül az egészből kijövő feszültség az 12 vagymegint 230 ,mert a szoba lámpámhoz használnám.
A rajzból kitűnik, hogy relé van a kimenetén, ezért így kapcsolhatsz 230V-os feszültséget is, amivel a lámpád működik.
Tehát akkor mégse kell adapter ?
De kell, mert a rajzot megnézve rögtön látszik, hogy az elektronikai rész 12V-ot igényel(+12V).
De akkor hová vezesek és hogyan 230v-ot?
A relé érintkezői fogják kapcsolni a hálózatot, az elektronika meg működteti a relét.
Köszi így ez már világos , de még azt nem értem hogy van egy negatív meg egy pozitív bemenet és az adapterből hogy csináljak - és + ?
Nem kell csinálni, mert az adapterből is plusz meg mínusz jön ki. De ha ennyire alapvető kérdésekkel sem vagy tisztában, akkor inkább hagyd az egészet, mert még megcsap az áram.
Az oké , de a nyákterven van egy - és egy + bemenet , de az adapterből csak egy kábel jön ki .
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
Dehogy is! Abból biza 2 ér jön ki. (Persze lehet több is, de minimum 2)
Szerintem se építs. Inkább tanulj alapokat.
adapter - ebből csak 1 ér jön ki
Köszi ezt se tudtam de ezt az adaptert ezen a nyákterven hova kössem ?
Ez a mikrofon jó ebbe a nyáktervbe ?
Valaki tudna nekem a HEStore oldaról egy relét ajánlani ugyanebbe a nyáktervbe ?
Ezt a relét találtam, ez jó lesz ehez a nyák tervhez , és ez jó ha a 12v-os adaptert és 230v-ot használok ?
A HEStore oldalon az ellen állásoknál az van írva hogy pl.: 2,2 R , de én csak azt tudom hogy hány ohm-os ellenállás kell nekem .
Az "R" helyébe képzelj ohm-ot.
Azt hiszem rájöttem , 2,2 R = 2,2 ohm ; 100 K = 100 K ohm ; 2 M = 2M ohm ?
* A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
Szólok, hogy igen!
Köszi , és mi a különbség az 1%-os és az 5%-os között ?
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2013
Konkrétan 4%.
Kössz a segítséget !
Hello! A százalékos érték az ellenállás tűréstartományát mutatja. Ha az ellenállás 1%-os, akkor pld. egy 100ohm-os ellenáláls értéke 99..101ohm között lehet. Ha 5%-os, akkor +-5% eltérés lehet az értékében. Precíz áramköröknél 1%-os ellenállásokat alkalmazunk. Egyszerű áramkörök esetén mint ez, megfelel az 5% tűrésű ellenállás is. üdv!
Köszi
Elnézést ! Ezt a kérdést másodszor teszem fel mert nem válaszolt senki.
Ezt a relét találtam, ez jó lesz ehez a nyák tervhez , és ez jó ha a 12v-os adaptert és 230v-ot használok a szoba lámpámhoz ?
Sziasztok találtam egy kapcsolási rajzot egy egyszerűnek látszó tranzisztoros tapskapcsolóról csak az a baj, hogy a panelrajzot nem találtam meg hozzá sehol. Valakinek véletlenül nincs meg ennek a kapcsolási rajznak a panelrajza véletlenül nagyon sokat segítenétek vele köszi előre is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |