Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ezek szerint annyi az eltérés az előző példányhoz képest, hogy alacsonyabb impedanciájú meghajtóról lehet csak teljesen kivezérelni?
A mérések mind kettőnél ugyan azok,és a módok is azok voltak.Már csak a meghajtók,végek másak minden más ugyan az.
Az előbbi kérdésben az erősítő előtti meghajtóra gondoltam. A fázisfordítódban mi dolgozik?
először azt hittem hogy a reszelős hang elmúlt de még mindig van.
A relé kattan?
Ha nem,akkor van rá esély,hogy a végfok IC meghibásodott.
Ennek a kapcsolásnak a végtranzisztorai a nullátmenet közelében zárva vannak. Tippelem az emitter ellenállásokon nem mérhető feszültségesés. Ez sajnos melegágya a keresztezési torzításnak. A három dióda helyére a szokásos tranzisztoros feszültségforrást kéne berakni. Ha a végtranzisztorokon pár mA folyik, már simább lesz a hangja.
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Azt hiszem nem kínlódok tovább vele így marad,a nyugalmija 0.04A most
Ha ezt a 40mA-t az emitter ellenálláson eső feszültségből számoltad, akkor nagy baja nem lehet az erősítőnek. Ez a kapcsolás semmi lényeges elemében nem tér el a tipikus kapcsolástól, leszámítva a nyugalmi áram beállítási lehetőségét. Amit korábban építettél az is a lényegét tekintve így nézett ki.
Ha csak az NE5532 tudja rendesen kihajtani a második példányt, akkor annak rendkívül alacsony a bemeneti ellenállása. Mivel így kihajtható, az erősítő egyéb elemei kifogástalanul működnek. Sokat mondana a bemenő ellenállásról, ha az NE5532 és az erősítő bemenete közé sorba kötnél egy 1k-ellenállást és megmérnéd a bevitt jel hányad része esik rajta.
Nem az emmiteren eső feszből számoltam,ampermérőt kötöttem sorba a pozitív ággal.amit kértél azt holnap lepróbálom. Hogy kell az emmiteren eső feszből kiszámolni a nyugalmit?
A bemeneti ellenállás az 18K mind a két panelon ha arra gondolsz. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Szia István! Az mitől van, hogy az ST kimenetén mi nem tudtunk 50V AC nél nagyobb feszültséget kipréselni? +-82V tápfesznél. Blasz meg +-55V tápnál szintén 50V AC-t akar kiszedni, vagy is ki tud szedni? Ez csak egy kérdés, ami érdekel valamennyire.
Üdv: Gyuri A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
Úgy emlékszem, hogy azt írta, hogy a jó panelen 52V AC mért.
A "D" osztályú erősítőknek 90% körüli a hatásfoka. Ott igen. Az ST-vel nem.
Pontosan igy volt 6ohm-os terheléssel 2v bemenővel
Akkor nálam normális teljesen az 50V körüli érték? Hibátlanul szól, nagyon erős kis gép.
De a 2V bemenő már elve túlvezérelt jelt produkál, ami nem lehet a tiszta kimeneti fesz. Nem mindegy ám hogy az a komplementer tisztán, folyamatosan vagy csak rövid ideig torz jelalakkal adja le a feszültséget.
Itt a lényeg a 2 panel összehasonlítása volt ,torzitásmentesen szkóppal nézve,35v ig tudtam tekerni a generátort onnan laposodott már nagyon a jel,a jó panelon,amivel kinlódok az 28v és torzitott már
Az 50V körüli érték az akkor jó, ha a sin.görbe szép, nem kopott, ferdült.
50V AC-nél kezdett a szinusz teteje laposodni. 4 ohm-os műtehernél.
Értem, és teszt során áram lett mérve? Így mellékesen arra is kíváncsi lennék már
A jó panelen 4.2A a "hibásan" 3.6A,mértem
Mivel én Reloop hozáértésével, segítségével építettem ezt. Meg lett mérve az 50 VAc meglétekor a tápágakon a feszültségesés. Arra Reloop annyit mondott, hogy tökéletes.
Szerintem is. De meg kell keresnem, hogy hol írtam neki ezt az adatot. Mindjárt előbányászom. Jó gázos mondatot írtam. Bocs.
Tehát a jó panelnek nevezett vég, 28V-ig produkálta a szinuszt torzításmentesen és közben 4.2A átfolyással vagyis U*I=P 117.6 Watt névleges kivehető teljesítménye van, 6 ohm terhelésnél.
A másik vég pedig 35x3.6=126W/6 ohm A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2013
73.6V -t mértem a 83V tápnál 50V AC mellett.
Az elég jó, bár ilyenkor már a tápegység is beleszól mennyire combos amikor a vég úgy kívánja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |