Fórum témák
» Több friss téma |
Ha minden mérésnél kiíratod a teljes LCD tartalmát, nem kell foglalkozni a részletekkel.
Hello! Olyan kérdésem lenne hogyha nincs soros port a gépemen akkor áttalakitós megoldással soros port/ USB működni fogom tudni csatlakoztatni az égetőt? vagyis fog működni a dolog?
Előre is kösz a választ!
Eleve nem ajánlott a soros porti égető (JDM), inkább a PICKIT2 vagy 3 azok meg USB-n mennek.
Miért is nem ajánlott a soros porti égető ? Akkor minek árulnak még iLYesmit. Most akkor kicsit ráfáztam mert én olyat vettem.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013
Idézet ennek a topicnak minden oldalának legtetején megjelenő kiemelt részből: " Programozáshoz, használj lehetőleg PICKIT2 vagy 3 programozót. Kerülendő a JDM (soros porti) programozó."
A kérdésedre a választ nem igazán tudom, de elfogadom az ajánlást ha nálam sokkal tapasztaltabbak adják! Egyébként nem tudom mennyiért vetted, de a JDM pár alkatrészből áll csupán pár forintból utánépíthető.
Soros portot - szinte kizárólag- a régi gépeken lehet találni, de külön kártyával megoldható. A közvetlen portelérést a windows oprendszerek nem támogatják. A pic-ekhez használt MPLAB sem támogatja.
Ha szerencséd van, találsz hozzá egy nálad működő programot, amivel a felkínált pár típust tudod programozni.
A c@nrad potom 9990.- HUF- ért árulja. Bővebben: Link
Én ilyet vettem http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&pid=191033
Velleman PIC programozó és kísérletező panel amit szintén Conrad-nál vettem 13 990 ért.
Mint tanuló panel nem olyan rossz csak picit drága. Viszont van rajta ICSP csati, oda rá tudod dugni a PICKIT-et is. De ha van rá lehetőséged inkább vidd vissza. Ha neten rendelted akkor 8 napon belül indok nélkül visszaviheted
Szóval azt mondjátok hogy ez a Velleman PIC programozó és kísérletező panel, építőkészlet nagy rakás f@s?
Nem! Én csak azt mondom, hogy ehhez még kellene egy PICKIT, de kettő ára együtt már nem éri meg.
Döntsd el, hogy melyi éri meg jobban: a Vellemanos őskövület, vagy egy PIC18f4550 fejlesztői kártya meg egy ICP02v2 programozó? (ilyeneket vettem utoljára, ezért mutatom pont ezeket).
Én csak most ismerkedek a dologgal. Nemtuttam hogy ez a típus őskövületnek számit. De mostmár mindegy a pénzem ucse adják vissza. Azért gondolom kezdésnek ez sem lesz rosz.....
"Utánvételes rendeléskor 2 hét visszavételi garanciát nyújtunk!"
Jah, de ez egy egységcsomag, ha már összerakta akkor fújhatja...
Tényleg! Viszont a Megadott linken már a termék nem látható. Gondolom utolsó példány volt.
Igen, az alapok elsajátításához biztos jó lesz csak készülj fel, hogy hamar fog kelleni egy PICKIT, és inkább 3 min a 2.
Kísérleti panelnek egy forrasztás nélküli olcsó és egyszerű megoldás: Bővebben: Link
Szerintem se szabad már ilyesmiket megvenni.
Bővebben: Link Bővebben: Link az eredeti pickit2 is olcsóbb, jobban megéri.
Sziasztok! Most kezdek bele a PIC-es dolgokba, korábban foglalkoztam Arduinoval és MSP430-cal. Az lenne a kérdésem, hogy az oldalon található cikkek közül melyiket érdemes megépíteni programozónak?
Olvasd végig az utolsó egy oldal hozzászólásait
Most tárgyaltuk végig! Max a PICKIT2 klónt vagy venni kell egy PICKIT3-at. Úgy tudom azt még nem építették után.
Sziasztok!
Az a baj az utánépítéssel, hogy fel kell programozni a megépítéshez egy PIC -et. A PICKit2 -höz 18F2550 -et, a PICKit3 -hoz 24FJ256GB106 -ot. Mindkettő utánépíthető, de a PICKit2 -nél egyszerűbb a nyomtatás, a beültetés, a felprogramozás, a PICKit3 esetében a 64 lábú SMD tok okozhajta a problémát. Mivel rengeteg PICKit3 vált "téglává" a felhasználóknál, a firmware-t kénytelen volt kiadni a Microchip... A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
A PIC18 szoftver command "Sleep" üzemmódja alatt portjai elengedettek vagy megtartják utolsó állapotukat?
Mert ha elengedettek akkor kell biztosítanom felhúzó ellenállásokat a panelen. Sajnos nem találtam erről semmit a doksiban, - ami elég furcsa -, mert szerintem nagyon fontos kérdés. Persze lehet csak az én figyelmemet kerülte el. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
sleepnél megáll a kontroller futása, minden úgy marad, ahogy előtte volt. Tehát ami kimenet, az kimenet marad, ami magas volt, az magas marad, stb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |