Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC kezdőknek

Témaindító: Placi84, idő: Okt 3, 2005
Témakörök:
- A PIC ÖSSZES Vdd és Vss (AVdd és AVss) (tápfeszültség) lábát be kell kötni!
- A táplábak mellé a lehető legközelebb 100nF-os KERÁMIA kondenzátorokat kell elhelyezni.
- Az MCLR lábat, 10kohm-mal fel kell húzni a Vdd tápfeszültségre.
- Külső kvarc használatakor 4MHz-ig XT, a fölött pedig HS konfigurációt kell beállítani.
- Stabilizált tápegységet kell használni, a kapcsoló üzemű "telefon töltő" adapterek okozhatnak hibákat.
- Programozáshoz, használj lehetőleg PICKIT2 vagy 3 programozót. Kerülendő a JDM (soros porti) programozó.
- A PIC adatlapja (PDF), tartalmazza a lábak kiosztását és a PIC minden paraméterét. Az adatlap ingyen letölthető!
- Egyes PIC típusoknál az RA4 nyitott nyelőelektródás (Csak lefelé húz L szintre, H szintet nem ad ki!)
- Ha a PGM lábat digitális ki-/bemenetnek használod, az alacsony feszültségű programozási lehetőséget le kell tiltani.
Lapozás: OK   407 / 1210
(#) Bell válasza janimester hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Ha minden mérésnél kiíratod a teljes LCD tartalmát, nem kell foglalkozni a részletekkel.
(#) Petres hozzászólása Máj 11, 2013 /

Hello! Olyan kérdésem lenne hogyha nincs soros port a gépemen akkor áttalakitós megoldással soros port/ USB működni fogom tudni csatlakoztatni az égetőt? vagyis fog működni a dolog?
Előre is kösz a választ!
(#) Pali79 válasza Petres hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Eleve nem ajánlott a soros porti égető (JDM), inkább a PICKIT2 vagy 3 azok meg USB-n mennek.
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Szia!
Nagy valószínűséggel nem.

Miért is nem ajánlott a soros porti égető ? Akkor minek árulnak még iLYesmit. Most akkor kicsit ráfáztam mert én olyat vettem.
A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2013

Idézet ennek a topicnak minden oldalának legtetején megjelenő kiemelt részből: " Programozáshoz, használj lehetőleg PICKIT2 vagy 3 programozót. Kerülendő a JDM (soros porti) programozó."
A kérdésedre a választ nem igazán tudom, de elfogadom az ajánlást ha nálam sokkal tapasztaltabbak adják! Egyébként nem tudom mennyiért vetted, de a JDM pár alkatrészből áll csupán pár forintból utánépíthető.
(#) Bell válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Soros portot - szinte kizárólag- a régi gépeken lehet találni, de külön kártyával megoldható. A közvetlen portelérést a windows oprendszerek nem támogatják. A pic-ekhez használt MPLAB sem támogatja.
Ha szerencséd van, találsz hozzá egy nálad működő programot, amivel a felkínált pár típust tudod programozni.
(#) Bell válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

A c@nrad potom 9990.- HUF- ért árulja. Bővebben: Link

Velleman PIC programozó és kísérletező panel amit szintén Conrad-nál vettem 13 990 ért.

Mint tanuló panel nem olyan rossz csak picit drága. Viszont van rajta ICSP csati, oda rá tudod dugni a PICKIT-et is. De ha van rá lehetőséged inkább vidd vissza. Ha neten rendelted akkor 8 napon belül indok nélkül visszaviheted

Szóval azt mondjátok hogy ez a Velleman PIC programozó és kísérletező panel, építőkészlet nagy rakás f@s?

Nem! Én csak azt mondom, hogy ehhez még kellene egy PICKIT, de kettő ára együtt már nem éri meg.
(#) icserny válasza Petres hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Döntsd el, hogy melyi éri meg jobban: a Vellemanos őskövület, vagy egy PIC18f4550 fejlesztői kártya meg egy ICP02v2 programozó? (ilyeneket vettem utoljára, ezért mutatom pont ezeket).

Én csak most ismerkedek a dologgal. Nemtuttam hogy ez a típus őskövületnek számit. De mostmár mindegy a pénzem ucse adják vissza. Azért gondolom kezdésnek ez sem lesz rosz.....
(#) pjg válasza Petres hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

"Utánvételes rendeléskor 2 hét visszavételi garanciát nyújtunk!"
(#) Pali79 válasza pjg hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Jah, de ez egy egységcsomag, ha már összerakta akkor fújhatja...
(#) pjg válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Tényleg! Viszont a Megadott linken már a termék nem látható. Gondolom utolsó példány volt.
(#) Pali79 válasza pjg hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

(#) pjg válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Rájöttem. A pontosvessző.

Igen, az alapok elsajátításához biztos jó lesz csak készülj fel, hogy hamar fog kelleni egy PICKIT, és inkább 3 min a 2.
(#) Bell válasza Petres hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Kísérleti panelnek egy forrasztás nélküli olcsó és egyszerű megoldás: Bővebben: Link
(#) Doky586 válasza Petres hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Szerintem se szabad már ilyesmiket megvenni.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
az eredeti pickit2 is olcsóbb, jobban megéri.
(#) tom75 hozzászólása Máj 11, 2013 /

pickit 2-vel tudok programozni 25l8005m2c eepromot?
(#) Mdavid hozzászólása Máj 11, 2013 /

Sziasztok! Most kezdek bele a PIC-es dolgokba, korábban foglalkoztam Arduinoval és MSP430-cal. Az lenne a kérdésem, hogy az oldalon található cikkek közül melyiket érdemes megépíteni programozónak?
(#) potyo válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Olvasd végig az utolsó egy oldal hozzászólásait
(#) Pali79 válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 11, 2013 /

Most tárgyaltuk végig! Max a PICKIT2 klónt vagy venni kell egy PICKIT3-at. Úgy tudom azt még nem építették után.
(#) Hp41C válasza Pali79 hozzászólására (») Máj 12, 2013 /

Sziasztok!
Az a baj az utánépítéssel, hogy fel kell programozni a megépítéshez egy PIC -et. A PICKit2 -höz 18F2550 -et, a PICKit3 -hoz 24FJ256GB106 -ot. Mindkettő utánépíthető, de a PICKit2 -nél egyszerűbb a nyomtatás, a beültetés, a felprogramozás, a PICKit3 esetében a 64 lábú SMD tok okozhajta a problémát. Mivel rengeteg PICKit3 vált "téglává" a felhasználóknál, a firmware-t kénytelen volt kiadni a Microchip...
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2013
(#) szaffo555 hozzászólása Máj 13, 2013 /

A PIC18 szoftver command "Sleep" üzemmódja alatt portjai elengedettek vagy megtartják utolsó állapotukat?
Mert ha elengedettek akkor kell biztosítanom felhúzó ellenállásokat a panelen. Sajnos nem találtam erről semmit a doksiban, - ami elég furcsa -, mert szerintem nagyon fontos kérdés.
Persze lehet csak az én figyelmemet kerülte el.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2013
(#) potyo válasza szaffo555 hozzászólására (») Máj 13, 2013 / 1

sleepnél megáll a kontroller futása, minden úgy marad, ahogy előtte volt. Tehát ami kimenet, az kimenet marad, ami magas volt, az magas marad, stb.
Következő: »»   407 / 1210
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem