Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Én ne "háborodj" fel, hogy "de a TV csak pár éves", igen, ebben a technológiában a pár év már sajna komoly leöregedést jelenthet. Én a munkámból kifolyólag sok ilyennel találkoztam már.” Szia! Tudsz erről (LCD TV gyors leöregedéséről) bővebb infót is? Akár egy link is elég lenne. Csak azért kérdezem, mert a Panasonic LCD TV-m már 6 éves és nem tudom miből tudhatom meg, hogy már leöregedett, a képe még szép. Csak el ne kiabáljam!
Ezek az uj TV- k nem okvetlenül müszakilag öregednek gyorsan ( de sajnos olyan is nagyon sok van), hanem rendszertechkailag. Az uj sugárzási eljárások ( digital TV) nagyon instabilak és sok helyen nagyon önkényesen használják. Igy egy 3-4 éves készüĺék lehet, hogy már nem képes az aktuális jeleket fogadni. A legnagyobb baj az, hogy a TV-vel nem szoktunk rendszeresen a szervizbe járni (min pl. az autoval) igy a készülékek elöregednek. Egyes nagyobb gyárak megengedhetik maguknak, hogy központi upgradet sugároznak, ( de ezt eddig csak a DVB-S és DVB-C -ben müködik), de a többség erre nem okvetlenül képes.
A másik dolog meg bizonyos elemek használata a modern lapos TVben és a konstrüktörök "két balkezessége" ( vagy megrendelésre csinálnak ilyen marhaságokat). Az egyik népszerü márkában pl. egy halom tisztességesen fütö tranzisztor fölé rakták a szerkezet valamennyi elkoját. Nem kell kártyajosnak lenni, hogy állitsam, hogy néhány év alatt teljesen kiszáradnak. Az adott esetben pontosan 3 év alatt következett ez be. A javitás a készülék eredeti árának a 60%- ba került volna. Sajnos olyan elkok kiskereskedelmi beszerzése majdnem lehetetlen, pedig a javitás árának a tizedébe sem kerülnének, ha lennének. A másik agymenés a single panel technologia, amikor minden egy NYÁKon van. Még esélyed sincs pl. egy modernebb dekodert cserélni stb. Mehet az egész cucc a bolhapiacra.
A kondikkal a másik probléma, régen nem láttam leírva egy kondenzátornak mennyi az élettartama. Ma csak néhány gyártó teszi azt meg, hogy egyáltalán ne 1-2 ezer üzemórás kondenzátort tegyen a készülékébe, vagy olyan kapcsolástechnikát alkalmazzon ami ezt kiküszöböli ( pl kerámia kondik az elkókkal párhuzamosan, ne legyen olyan meredek a fel-lefutó él.)
A plazma és az LCD TV-k is fényforrások. Elég nagy spektrumban szórják a fényt, még az infravörösben is. Tesznek is az üveg mögé infra szűrőt. Igen ám, de: Az idők során a leöregedés során egyre több infra fényt bocsátanak ki. Egyes panelek csak addig, míg be nem melegednek, 5-10 perc. Más panelek állandóan sugároznak. Ez a sugárzás elnyomja a távirányító jelét.
Még annyit erről a szóban forgó set-to-box problémáról, hogy itt: Bővebben: Link van egy ilyen a leírásban mindjárt az elején.
Idézet: „A készülék ideális választás LCD valamint Plazma televízió tulajdonosoknak.” Elképzelhető, hogy ez csak ezeket a készülékeket képes hibátlanul kiszolgálni?
Ez marhaság, föleg ha más csatrnán van kép is meg hang is.
Még nyomd meg a távvezérlön ( ha van) az audio gombot. A képernyön egy listának kellene megjelenni legalább 2 fajta jellel ( ha más nem) két sorban. Ugyanezt nézd meg a müködö csatornán is. Ebböl talán kiderül mi a bibi. A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2013
Nem, ezzel arra utalnak, hogy van rajta HDMI kimenet, és kezeli a full HD-t.
Nekem is ez a véleményem, csak már most... - minden marhaság eszembe jut.
Értem már, hogy mi a kiemelés lényege, csak azt nem, hogy akkor miért nem kezeli az én problémámat.?
Hello!
Többen küzdenek ezzel a problémával... Idézet erre az "olcsó" készülékre vonatkozik: ..."vettem 2 éve 40000 Ft-ért"... Talán előbb-vagy utóbb lesz hozzá rendes firmware...kidobni azért még nem most kellene. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
Hali!
Nem fordult meg a fejemben hogy kidobjam, kivárok. Bele olvastam az általad linkelt fórumba, - felháborító! Valaki tud erre magyarázatot adni? A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
Sziasztok !
Pár infó.: MPEG-1 and MPEG-2 visszafelé kompatibilis LAYER-II (ISO/IEC 11172-3, ISO/IEC 13813. Jelenleg az m1 HD, m2HD, Duna TV, és Autonómia első hangja. MPEG-4 AAC és MPEG-4 HE AAC audio (ISO/IEC 14496-3, jelenleg a TV2, RTL Klub, Euronews, rádiók és az összes titkosított szolgáltatás hangja. Dolby AC-3 (ETSI TS 102 366) jelenleg az M1HD és M2 HD második hangja (ugyan azzal a tartalommal mint a Lajer II) Raw (autó/AC3) Lajer-II és AAC audiot PCM formátumra konvertálva adja ki, míg AC-3 esetén bitstream kerül továbbításra. Egyenlőre ennyit a hangokról.
Hali!
Köszi az infót, de bizony én ebből nem sok mindent tudok ki hámozni. Lényeg, hogy én ezzel egyenlőre ne kísérletezzek.? Bővebben: Link
Ez mindig is igy volt a szabványban, igy a dobozgyártoknak is ismert volt már legalább 1 évtizede. Igy nem igen érthetö, hogy miért tudja az AAC hangot és nem tudja a többit.
S megint ott vagyunk, amit már régebben vitattam. Egy egzotikus (éretlen) formát választott a magyar hatoság, most képtelen ezt jol kezelni (pl. valamennyi adást egyforma hangformátumban kisugározni ( vagy egy közösben párhuzamosan), igy kényszeritve a halandot a legdrágább - egyben ritka készülékek beszerzésére - amik minden formátumot ismernek. ilyen eset szerte Europában nem igen fordult elö.
Igen ugy néz ki, hogy a dobozodat kizárolag MPEG4 vételre tervezték, és nem kompatibilis a másik, sokkal elterjedtebb formátumokkal LAYER-2 ill. AC-3 hanggal, igy ezek a dekoderek nincsenek benne.
Pech, de sajnos várhato volt.....
Sziasztok! egy próbát megér: Optibox HDCX-t ha nincs hang akkor csak le kell keresni újra a csatornákat , utána Lang gomb és ismeretlen hangsávot kiválasztani.
Ezt kérdeztem korábban, de nem kaptunk választ.
Látja-e egyaltalán a doboz a hang PIDeket. A képernyön ezeket látni kellene, ha megnyomja az Audio, vagy a Menüben a Lang gombot. Ha nem is látja, akkor más baj is van.
Hello!
Idézet: Bővebben: Link„MinDigTV DVB-T start 2008.12.01 OPTIBOX HDCX Terrestrial DVB-T vevők bevezető áron ,39,990,- ez a hivatalos kártyafogadós készülék amit ajánl a szolgáltató.” Ha ez annak idején valóban így volt, akkor a "szolgáltatótól" a számlát lobogtatva vissza kell kérni a készülék árát... A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
Csak megjegyzem hogy nekem ezen közszolgálati csatornákon több hangsáv jön:
- magyar AC3 hang - magyar normál hang - eredeti (angol) film hang ezek közül válogathatok az options gomb menüjében (nem a főmenüben!), talán csak neked is ki kellene választani azt a hangsávot amit kezel a stb. (igaz nekem nem stb-m van, hanem a TV veszi a DVB-t)
Hello!
Az én készülékemen a csatolt képen látszódó opciókból választhatok, és mindhárom helyen van (ugyanaz) hang.
Én Lajos problémájáról beszéltem..
Nálad azért ugyanaz most, mert nem olyan film megy éppen...
A menüben már minden lehetőséget ki próbáltam, ahová csak lehet bele mentem, de semmi olyat nem találtam ami hang vétel változtatására utalna. Próbálkozom tovább.
Nálam is a főmenü a menü gombra jön elő. De ez másik gombal hívható elő. lásd: user manual..
Egy picit összehasonlítottam a szabványokat...... MPEG-2 LAYER-II (ISO/IEC 11172-3, ISO/IEC 13813.) Jelenleg az m1 HD, m2HD, Duna TV, és Autonómia első hangja.
A beltéri Transport stream: MPEG-2 ISO/IEC 13818 Transport Stream Specification . Sajnos ez miatt nincs hang !........13813----------13818
Köszi, próbálkozom, csak mikor ezt olvasom, el megy a kedvem az egésztől. Bővebben: Link
Hello!
További adalék, hogy az Mpeg-2 DVB-T tuneres (5 éve 40e Ft-ért vásárolt) TV-ben van hangja az M1, M2, és mindkét Duna adónak, de pl. a rádióknak nincs. Persze az egyértelmű, hogy kép az nincs. További "könnyfakasztó" tény, hogy kódkártya fogadására is alkalmas.
Annál azért többet is mondhattál volna mint hogy a 3 nem 8...
Idézet: „S megint ott vagyunk, amit már régebben vitattam. Egy egzotikus (éretlen) formát választott a magyar hatoság, most képtelen ezt jol kezelni... ...igy kényszeritve a halandot a legdrágább - egyben ritka készülékek beszerzésére...” Megmondtuk, hogy nincs politizálás! 8990HUF-ért adok a boltban neked beltérit, és minen JÓL jön rajta. Semmit nem kell hackelni rajta, meg firmwaret cserélni. Senki nem kötelez a legdrágább megvételére. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
Ez rendben is lenne, de a digitális átállást reklámozo agyrém, meg itt is néhány, a mundurt védö kolléga, eddig nem igen szolt arrol, hogy azok az adások MPEG 2 - ben mennek, vagy az ahhoz a rendszerhez szabványositott formában ( a video ott is lehet Mpeg4), a duma mindig MPEG 4 - röl ment, mert ugye az modernebb ( ) amiben viszont a hang az AAC szabvány szerint megy.
Igy a szerencsétlen doboz meg TV gyártok maguk sem tudták mihez igazodjanak. A szerte Europában bevezetett rendszer itt nem müködik, hivatalos forrásokbol meg MPEG4 - röl megy a duma, igy megcsinálták azt a vevöt, kihagyva a másikat ( mert az ugye felesleges. ). Igy valoban a számlát kellene lobogtatni az ilyen döntéshozok orra alá. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |