Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Majd szép lassan rájössz te is, hogy a különféle erölködők hangszínei bizony önmagukban is eltérőek, s ehhez társul a rendszerszinergia többi kitevője, ami igencsak megváltoztatja ugyanazon komponens hangzását.
A vérhányendfülűeket is simán be lehet csapni. Ha kiteszel egy szépen világító csöves cuccost az asztalra, alatta meg egy egy egyszerű IC-s cajg hajtja a hangsugárzókat, amiről a jó nép mit sem tud, simán nagyszerűnek hallja a vájatfülűek többsége. Erről Lamalas tudna mesélni. Bizonyos fokig az erősítők is hanszínszabályoznak, csak nem úgy mint a hangszínszabályzók. És van akinek ez, van akinek amaz a színezettség jön be, ezen aztán jól össze lehet veszni a fórumokon.
Szia! A rajz bal alsó fickában lévő 820 ohm-ot változtasd egy picit.
Köszi de a bal alsó ficakban 270R van,
Bocsi a rajzot nézve a 820R az. Kicsit bűvészkedtem az ST panellel is jó hangja van. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
Bocsánat észre vettem csak a ficakot értettem félre
Köszönöm Szami! Azt hittem, hogy ebből a kis írásomból ejnye bejnye lesz. De úgy látom megúsztam. Biztos azért nem szeretem, mert nem építettem még.
Nem, ez nem jó válasz rá. Nem tudom, miért nem.
Köszönöm most teljesen jó lett,íme,felül a nyugalmi mA,alul a kimeneti e.fesz
Még egy kérdésem van,a másik oldal azt csinálja ha letekerem a bemeneti potit teljesen akkor szinte cb hangot hallok,a nyugalmi 230mA olyankor a kimeneti egyenfesz pedig 25mV,ha csak egy pict mozditok a potin elmúlik minden baj.Nyilván gerjed de mitől lehet?
Annyit csináltam a bemeneti + szál és a panel közé tettem egy 22R ellent és ettől elmúlt de ennek nem igy kéne működnie szerintem A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
A meghajtó tranzisztorok bázisa és kollektora közé illesztett 100-200pF feltehetően megállítja. Próbáld ki A P-s vagy az N-es tranzisztoron hatékonyabb.
Oké megpróbálom,de ez csak úgy jött a hiba eddig nem volt, ez ezért fura.
Nem segített,kipróbáltam,csak a sorba kötött ellenállás eddig ami jó.Megbolondulok A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
Azért aki egy tisztán Ic-s (és nem pl csöves jelkondicionálóval megkörített) valamint egy csöves erősítő közt nem hall illetve nem tud különbséget tenni, ott igen csak nagy gond van... Szintúgy ha egy jelútban részt nem vevő , vagyis csak szimplán "világító" cső látványa így megkeveri.
Nem éppen ilyen személlyel kellene tesztelni mondjuk... A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
Amennyiben friss hiba, akkor a drótokat nézd át!
Az egészet átnéztem de semmi probléma nincs velük újra kötöttem a potit mindent
Akkor marad a sávszűkítő kondenzátor, az majd megfogja.
A bemenet földjét egyből a táp földjére tettem és láss csodát,jó,de a saját földje is kifogástalan.Érthetettlen
Szia! Muszáj volt bevetnem ezt a hangszínszabályzós trükkömet, mert egy szót nem tudtam szólni, mert a barátom a denevérekkel is szót ért x hullámhosszon. Meg csak aranyozott kábelvéggel csatlakozzam rá. Gondolhatod milyen rosszúl érzem magam.
A földhurkot már sokszor mondták páran. Gondolj bele amikor a végfok fém doboza össze van kötve a rendes földdel, az RCA -k a fém dobozban legtöbb helyen a hideg pont a dobozon keresztül földre van húzva. De csúnyán írtam ezt le. Na mindegy.
Mindjárt megmozdul az erősítős fórum. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
Adom szamóca véleményét. Részemről a highend inkább a kinézetre fekteti a hangsúlyt. Több zenei stílus, több pozicióba helyezve, hallgatva, több féle hangsugárzókkal oda-vissza jól megkeverve (majd végén szavazat) aztán a nagyon audiofil felhasználóakat is sokszor megdöbbenti a végén eredményhirdetésnél.
ui: egyszer elmennék egy ilyenre... de csak azért, hogy tudjak újat mutatni, és a meghökkenéseket, elmosolyodásokat lefényképezhessem.
Sziasztok, láttam egy rajzot és lenne egy kérdésem, amit belinkeltem rajzot ahhoz lehetne e használni mert nekem jó hangos cucc kellene. Van egy dóm hangszóróm tölcséres, szerintetek elbírná ez a kapcsolás? Úgy tudom húsz wattot bír a hangszóró.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2013
Lehet, de magasfrekit akarsz csak hallgatni rajta, vagy miért kell a nagyérzékenységű tölcséres dóm magas?
Sziasztok!
Röviden leírom: Idézet: „(Eleje rizsa végén a lényeg.)” Van egy Dimarson házimozim aminek csak az aux kimenetét használom, dvd-t nem is nagyon nézek. Következő sorrendben vannak összekötve a dolgok. Laptop(HDMIn keresztül) -> TV-be (annak hangkimenetéből RCA-val) -> DVD auxbemenetébe és itt jön a csavar. Van egy erősítőm, aminek a bemenetét kondival megszűrve bekötöttem a házimoziba. Mert ugye ha csak simán RCA-val dugom össze (házimozi RCA kimenetét Erősítő bemenetével) késik a hang, illetve nem lehet szabályozni a hangerőt, sem némítani. Nos: Bekötöttem a DVD-be a vezérlő IC után azaz a végfokok elé, oda ahol a digitális hangerő szabályozás megtörténik. De ehhez fel kell venni a külső erősítőn fullra a hangerőt. Hibajelenség: Amikor a házimozit leveszem 0-ra, vagy némítom nincs semmi alapzaj, tökéletes csend van. (Ez rendben van) VISZONT, ha már 1-re teszem a hangerőt, bemeneten jel jelenik meg. Ilyenkor sistergés hallatszik a hangszóróból, ami borzasztóan zavaró. Nagy hangerőnél megszűnik, meg nem zavar. De halkan nyugodt körülmények közt nem lehet zenét hallgatni sem filmezni. Itt akadtam el a dologgal, nem nagyon találok rá megoldást. Szeretném kikérni a véleményeteket, mit lehetne tenni ilyenkor, hogy a zaj megszűnjön, vagy legalább csendesedjen. (A hangot úgy kell elképzelni, amikor kint szakad az eső és zárt ablakon keresztül halljuk a szobában) Várom észrevételeiteket. Köszi Erről a DVD játékosról van szó A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Helló:Ez cseresznyésbe kellene seregélyriasztáshoz,a hang az már megvan az isd-re csak frankó erősítőt nem találtam hozzá.
Sziasztok!
A képen látható erősítőről kérdezném, hogy a fet kell e bele ,ha nem akarok némítást. Ez esetben mely alkatrészeket vehetem ki? űdv:md
Szia, nem kell bele és az előtte lévő ellenállás is elhagyható.
Sziasztok!
A Csabai Dániel: Hangtechnika amatőröknek c. könyvben található kapcsolások milyen minőségűek? A leírásuk általában jó paramétereket ad meg. Valaki megépített valamilyen benne található kapcsolást?
Üdv mindenkinek.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy erősítőben a 2 végtranzisztor 2N3773 helyett stabilan használhatok-e vagy helyettesíthető-e 2N3055-el? A táp +-45V és 2db volt benne. (2n3773) A válaszokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Hali! Én nem ajánlom ekkora feszültségről járatni a 2n3055-öt,esetleg +-30-35v.
Hejettesiteni lehet,de kisebb feszről. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2013
Üdv. Köszönöm a választ. Járt nálam olyan erősítő (valamiféle Quad405) amiben 2db 2N3055 volt és +-55V-ról ment. Igazából szerintem olyan 40V-ig tudom levinni a tápot, mert akkor átkötöm 240V-os részre a primert. (kb.:40-42V lesz szerintem).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |