Fórum témák
» Több friss téma |
Úgy, hogy elkezdi rángatni a tápot, tehát egy analóg árammérő műszeren látod ahogy elkezd billegni. A digitális multiméteren természetesen nem fogod ezt látni.
Köszi a választ.Van analóg műszerem is,csak az maximum 500 mA-ig mér,és csak egyirányú áramot.Váltót nem.
Nem az egyszerű megoldással van a gond, hanem hogy valamiért amiket idáig tudtam szerezni toroid magok egyszerűen minőségbe nagy zavart keltettek és nem voltak hajlandóak -csak túlgerjesztve- működni.
Sziasztok!Nézegettem az este,és az R2-es ellenállás szakadásban volt,így az IC 7-es lába nem kapott feszt.Tettem be 150kohm-os ellenállást,most van rajta 13Volt körülbelül. A 6-os lábon kell még megmérnem,mivel a FET gate-jén nincs semmi fesz.Később még jelentkezem!
Az IU2 4N35 -ös alkatrész,ami összeköti a primért a szekunderral, az hogy működik? Mi a szerepe? Nem lehet hogy az hibás? Azt honnan tudom meg?Bocsi a sok kérdésért!
Az egy mezei optocsatoló, azon keresztül működik a feszültségszabályozás. A TL431-es programozható "zéner" figyeli a kimeneti feszültséget, ha ez elér egy értéket, akkor kinyitja az optó LED-jét, aminek következtében kinyit az optó tranzisztora is, és lekapcsol a vezérlés. Tehát az optóban egy dióda és egy tranyó van, ha a dióda (LED) világít, akkor kinyit a tranyó, különben pedig le van zárva.
Köszönöm a választ,és örülök,mert sikerült szóra bírni a kicsikét!Kicseréltem az R5-ös ellenállást(szakadásban volt),tettem be 100 ohmosat.Ez a FET gate előtt van. Ettől most üresjáratban működik,remélem akkukkal is! Aztán kipróbálom.
Hát megpróbáltam akksikkal,és már amikor rácsatlakoztatom az akksikat,már akkor világít a zöld led,aminek csak a hálózatra való csatlakozás után kellene kigyulladni.Ha közben csatlakoztatom a hálózatra,akkor a zöld led átvált pirosra,és a töltés elindul pár másodpercig 1.55 Amperrel,ami normális,de kb.3-4 másodperc után elkezd sisteregni,az NTC melegszik rendesen,és a töltőáram rohamosan csökken,és pár másodperc után újra kigyullad a zöld.Nem merem próbálgatni nehogy kinyírjam.Szerintetek mi lehet a hiba?
Szerintem ha az R5 szakadásban volt akkor elképzelhető hogy a vezérlő IC vagy a FET is megnyekkent.
Erősítőhöz való táp ami full hidas és ráadásul IC meghajtásos nem találtam mást csak ilyen motor vezérlős kapcsolásokat sima IR-ekkel. Kérdésem, hogy szerintetek ez a kapcsolás tud a másik IC-hez képest invertálni is, mert ha igen akkor megvan a megoldás és az OUThoz ráköthetném a trafót és onnan már smakkolna minden, de előtte azért leszimulálom mégis hogyan zajlana. Szerintetek?
A két IR-t ellen fázisba kötöd be, és kész. Elvileg tápnak jó kellene hogy legyen, pwm végfokban (lásd cikkem) nem vált be (és amennyire tudom hegesztőben sem), a két IR mindig összeakadt, vagy valamelyik kiült tápra stb., de ezt okozhatta valami más is, amire nem jöttem rá. Láttam olyan megoldást is ami működött, de ott nem voltak a bemeneteik közvetlenül összekötve, hanem mindegyik előtt volt még egy-egy schmitt trigger ha jól emlékszem.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
A FET-et is már cseréltem előzőleg,és a 3842-es IC-t is.Aztán nem akart beindulni,és így jutottam az R5-ös ellenállás hibájára is,de még úgy látszik,hogy ezenkívül is lesz valamivel gond.Csak tudnám most mi kötözködik?Azelőtt,ha áram alá helyeztem,meg se nyikkant.Most megnyikkan,csak épp aztán nem akarja az igazságot!
Erről lehet Lacit kéne megkérdezni, Ő itt a nagy IR fan, hogy neki mi az elképzelése erről.
Sajnos rajzzal nem szolgálhatok, mert nincs. Nem használtam ezeket, csak egyszer régen felmerült mint alternatíva, de nem mélyedtem el benne.
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy a mellékelt toroidot lehet e használni táp építéséhez egy szünetmentes tápból szedtem ki ahol szerintem fojtóként működött. Amúgy a mag szürke színű és a teteje pedig türkiz(szerintem) .
Meg kellene mérni az Al értékét, abból kiderül. Ha ez ferrit, akkor ennyi menettel nem hiszem hogy fojtó volt.
140nH jött ki az Al-re. Ha jól tudom ennél azért nagyobbnak kellene lennie tehát nem valami alkalmas táp építésére, de javítsatok ki ha tévedek.
Bocs ,hogy beleírok!
Csak halkan nehogy a fejemet vegyék a trafós megoldás nagyságrendileg kisebb zavart kelt mivel a fetek meghajtásakor nincsenek túllövéses meghajtójelek ,legalábbis az én méréseim ezt mutatták. Egy kis EE vagy Etd megtekerése sokkal egyszerűbb mint a meghajtó íc illesztése.
Sziaszktok , szeretnek epiteni egy kapcsolouzemu tapot mely 0-600v kimeneti feszt. bir eloallitani.
Kapcsolas A traforol sajna nincs leiras ezert , az lenne a kerdesem hogy hogyan tudnam kiszamolni menetszamot illetve az egyes tekercsek induktivitasat. Koszi elore is!
Eberek 2 zenner dióda sorba kötve ellentétes pólussal milyen szerepet tölthet be egy kapcsi tápban, a szekunder oldalon egy MOSFET g-s láb között van, nem egyforma színkóddal még nem tudtam beazonosítani.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2013
A gate feszültséget korlátozza mindkét irányba.
Értem most már leesett, csak piszkáltak benne és arra gondoltam hogy valaki véletlenül rakta be helytelenül.
Szia!
Emmzolee-tól kell elkérned!Neki biztosan megvan. Bővebben: Link
Többször bekerült ide ez a terv általam is. Keresgélj egy kicsit, vagy te is rajzold vissza a Skori oldalán lévő tervet ahogy én is tettem régebben.
Köszönöm a válaszokat. Akkor rajzolgatok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |