Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Jópofa, bár volna egy analógiám rá: Aki labortápot ilyen sok alkatrészből épít, az egyéb galádságokra is képes
Hát az a "dzsuva" meleg-ragacs. Nem vagyok büszke rá.
Nagyon tetszetős lett nekem is kéne már egy jó labortáp
Ezen retusáltál? PS?
Nem, azt soha nem szoktam. Miért?
Nagyon szép, azért kérdeztem, persze csak viccből.
Attilának van szeme a jó beállításhoz, van egy jó kis gépe a képekhez és szépérzéke, hogy ilyesmit tervezzen/készítsen. Tényleg jó nézegetni az alkotásait. (és az oroszlán is lekerült)
Meg fel tudja úgy tekerni a huzalt a tekercsre, mintha géppel készült volna... Megdöbbentően egyenlő távolságra vannak a menetek.
Szia!
Jó ez! Idézet: „nem túl szép de ronda” Alul az optocsatis rész a bemenetek, jobbra meg a kimenetek vannak?
Szerintem az PC tápból bontott gyárilag tekert tekercs.
Majd Attila megmondja. Bár ilyen szépen tekert gyáriban is ritka.
Mindkét tekercset tekertettem Kléh Györggyel, tehát géppel készültek és ezért ilyen szépek.
Az oroszlán pedig nem került le sehonnan, az nem egy könnyen lekerülős fajta. Egyszerűen csak túl nagy és nem fér rá a sűrű nyákterveimre.
Elkészült a karóra belsőm, amely egy nagyobb méretű óra átalakítása , hogy a meglévő óratokba beférjen. Az óra programja bővítésre került, mert a spikenzielabs órája csak az időt tudta kijelezni 12 órás formátumban. A mostani funkciók Óra:perc > Hó.nap > Év > Nap neve (angolul és magyarul a 7 szegmenses kijelző kompromisszumaival )> Nyelv kiválasztás > Másodperc . ( A fejlesztő példányomban ébresztési idő beállítás is van és az ébresztés ki be kapcsolására szolgáló menüpont, de még hardveresen nem támogatott )
Na ez már valami! Nagyon szép munka! Egy éve tanulok pic programozást (suliban) nagyon kevés sikerrel... (nekem valahogy nagyon bonyolultnak tűnik) Ilyen programot meg nem írnák.
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
Nézd meg az alap programját , kifejezetten tanulási céllal készült, az eredeti gyártmány honlapján letölthető :Solder:Time (Én nem tanultam pic programozást, csak autodidakta módon assembly-t még commodore 64-esen. 0-ról nem is szoktam programot írni, de ha tudom kiegészítek, amit lehet a saját célomra.)
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2013
Helló! Ez remek, nem sok alkatrész ,tetszik. Kapcsolási rajz-ot , hex-et megosztanád?
Bocsánat ha tolakodónak tünök.
Szia!A rajz megvan, a bővített programot (hex) feltennéd?
Ahhoz képest, hogy FinePix-el készültek a képek képek, valóban jók!
Szia!
Igen. A konkrét teszthez ezek a kiegészítő panelek kellettek, de a fő panelen az összes PIC láb tüsisorra jön, így más teszthelyzetben más külső bővítővel használható. A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2013
Az én változatom anódsorrendje és a kijelző nem teljesen egyezik meg az eredeti órával,mert a nyákterv csak így fért rá erre a köralakú panelre és az eltérést szoftveresen korrigáltam, kapcsolás, nyákterv és a publikus hex készül majd, de még össze kell fésülnöm a különböző fejlesztési változataimat.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2013
Ahhoz képest, hogy nem SMD, egész pici lett!
És még relatíve jól is néz ki!
Az lett volna cél, hogy beférjen egy eredeti retro óra tokjába, de az még ennél is kisebb. A kijelzők már megvannak hozzá, csak át kell terveznem smd-re és máris elérem a 70-es évek teljesítményét Ja és köszönöm! Csupasz kollégának is köszönöm az ötletet és az óratokot, amibe bele lett illesztve és a sok egyéb segítségét.
A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2013
Meg bizony! Elismerésem, Lajos!
Patent lett nagyon! Gratulálok!
Egy régebbi (kb 2 éves) munkám. 2 db fotoellenállás látja el a szenzor szerepét, amelyeknek a jelei egy-egy komparátorban összehasonlítódnak egy fix értékkel, ez alapján forognak a motorok.
Videó
Üdv mindenkinek.
Tegnap délután sikerült életre keltenem az Alkotó által tervezett 2.7.4.b verziójú labortápot. A kapcsolás nagyon frankón működik. Már csak a dobozolás kell és kész |
Bejelentkezés
Hirdetés |